Sindroma e trurit që rrjedh

Published On: February 11th, 2023Categories: Shëndeti Mendor0 Comments on Sindroma e trurit që rrjedh

Sindroma e trurit që rrjedh; Simptomat, shkaqet dhe zgjidhjet natyrore

 

A përjetoni mjegull në tru, lodhje, çështje të kujtesës, probleme në përqendrim, dhimbje koke, marramendje, depresion ose ankth? Epo, mund të keni rrjedhje në tru. Rrjedhja në tru ndodh kur prishet barriera gjak-tru rreth trurit. Kjo mund të çojë në inflamacion, simptoma bezdisëse dhe çështje serioze të trurit dhe shëndetit mendor. Lajmi i mirë është se ju mund ta mbroni trurin tuaj përmes ndryshimeve të thjeshta dietetike dhe stilit të jetesës.

Në këtë artikull do të mësoni se çfarë është truri që pikon apo që rrjedh. Do të kuptoni simptomat e tij kryesore dhe problemet afatgjata që lidhen me trurin që rrjedh. Do të shpjegojmë shkaqet kryesore dhe do të ndajmë me ju zgjidhjet më të mira natyrale për të përmirësuar shëndetin e trurit.

Çfarë është sindroma e trurit që rrjedh apo që pikon?

Më parë kemi diskutuar sindromën e zorrës që pikon. Për shkak të zgjedhjeve jo të shëndetshme të dietës dhe mënyrës së jetesës, toksicitetit të mjedisit, stresit dhe çekuilibrit të florës së zorrëve, zorra mund të bëhet e depërtueshme ose e rrjedhshme. Kjo do të thotë që grimcat e ushqimit dhe toksinat mund të kalojnë përmes membranës së zorrëve, të futen në qarkullimin e gjakut, të stimulojnë systemin imunitar, të rrisin inflamacionin dhe të rrisin rrezikun e sëmundjeve. Rezulton se ekziston një gjendje tjetër e lidhur me zorrën që rrjedh, e quajtur truri që rrjedh.

Në trurin që rrjedh, ndodh situatë e ngjashme me zorrën që rrjedh, por në tru. Barriera e trurit-gjakut (BBB) ​​është një shtresë mbrojtëse që e mban trurin në një strehë të sigurtë. Mban larg bakteret, viruset dhe toksinat e tjera.

Çështje të ngjashme, zgjedhjet e mënyrës së jetesës dhe toksiciteti që çojnë në zorrë që rrjedh mund të çojnë në ndërprerje dhe shkatërrim të barrierës gjak-tru.

Truri që rrjedh dhe degjenerimi i trurit

Zorra që rrjedh dhe truri që rrjedh ndodhin shpesh në të njëjtën kohë. Kjo nuk është për t’u habitur nëse merrni parasysh lidhjen midis zorrës dhe trurit. Proteinat okludin dhe zonulin mund të çojnë në depërtueshmëri të barrierës në zorrë dhe në gjak-tru. Nëse keni antitrupa kundër këtyre dy proteinave, mund të jetë një tregues i mirë që keni rrjedhje të zorrës dhe trurit. Nivelet e ngritura të molekulës mikroRNA-155 tregojnë gjithashtu rritjen e inflamacionit që mund të rezultojë në boshllëqe mikroskopike në pengesën gjak-tru. Truri që rrjedh rrit rrezikun e inflamacionit të trurit, autoimunitetit dhe çështje të tjera shëndetësore.

Prishja e barrierës gjak-tru është parë në degjenerime të ndryshme të trurit. Truri që rrjedh dhe inflamacioni mund të çojë në mjegull të trurit, depresion, ankth, çrregullime autoimune të trurit dhe probleme të tjera të shëndetit mendor dhe shëndetit të trurit.

Simptomat e trurit që rrjedh

Truri që rrjedh mund të shfaqet në mënyra të ndryshme. Simptomat e trurit që rrjedh përfshijnë:

 • Mjegull të trurit
 • Marramendje
 • Nervozizm
 • Depresion
 • Ankth
 • Probleme të përqendrimit
 • Probleme me kujtesën
 • Lodhje
 • Dhimbje koke ose migrenë

Problemet afatgjata me trurin që rrjedh

Lënia e trurit që rrjedh pa adresuar mund të ketë pasoja serioze në shëndetin tuaj. Pasja e trurit me rrjedhje për një kohë të gjatë mund të rrisë rrezikun e:

 • Rëniës njohëse ose çmendurisë
 • Çrregullime neurodegjenerative, përfshirë sëmundjen Alzheimer dhe Parkinson
 • Skleroza multiple ose neuropatia periferike
 • Çrregullimi i deficitit të vëmendjes (ADHD)
 • Çrregullimi i spektrit të autizmit
 • Konfiskime – kriza
 • Çështjet e shëndetit mendor, përfshirë depresionin, ankthin dhe skizofreninë.

Shkaqet kryesore të rrjedhjes së trurit

Ekzistojnë një larmi çështjesh shëndetësore, zgjedhje dietike dhe faktorë të stilit të jetës që mund të rrisin rrezikun e trurit që rrjedh. Le të shohim disa nga shkaqet kryesore të trurit që rrjedh:

– Zhbalancimet e sheqerit në gjak

Nëse dieta juaj është e pasur me sheqer të rafinuar dhe karbohidrate të përpunuara, por me pak perime, yndyrna të shëndetshme që mbrojnë trurin dhe proteina të pastra, ju po përgatisni trupin për mosbalancime të sheqerit në gjak. Ndërsa hani një rostiçeri të shpejtë me karbohidrate të larta ose vakt të rëndë me karbohidrate, mund të ndiheni të kënaqshëm emocionalisht dhe t’ju japë një shpërthim energjie afatshkurtër, por kjo gjithashtu do ju çojë në një rënie të papritur të sheqerit në gjak të karakterizuar nga lodhje dhe mjegull në tru.

Çekuilibrat e sheqerit në gjak, veçanërisht hipoglikemia, mund të rrisin stresin oksidativ dhe inflamacionin dhe të çojnë në rrjedhje të trurit dhe të kompromentojnë shëndetin e trurit. Mund të rezultojë në mjegull të trurit, nervozizëm, mendjelehtësi, luhatje të humorit, ankth, lodhje dhe dëshirë për të pirë.

– Inflamacioni kronik

Inflamacioni kronik është shkaku kryesor i sëmundjes dhe dhimbjes në ditët e sotme. Inflamacioni kronik i shkaktuar nga zakonet dietike, zgjedhjet e mënyrës së jetesës dhe mjedisi mund të rrisin rrezikun e trurit që rrjedh. Ngrënia e një diete inflamatore me shumë kalori dhe mbipesha mund të rrisin dëmtimin oksidativ. Gjithashtu mund të privojnë oksigjenin nga truri.

Inflamacioni kronik rrit gjithashtu dëmtimin e radikalëve të lirë. Barriera gjak-tru është shumë e ndjeshme ndaj inflamacionit kronik dhe dëmtimit të radikalit të lirë. Të dy këta faktorë mund të prishin barrierën gjak-tru dhe të dëmtojnë kryqëzimet e tij të ngushta mbrojtëse. Kjo mund të çojë në shenja të përshpejtuara të plakjes, mjegullës së trurit, problemeve të kujtesës dhe sëmundjeve neurodegjenerative.

– Disbioza dhe depërtueshmëria e zorrëve

Siç e keni mësuar tashmë, ekziston një lidhje e qartë dhe e fortë midis zorrëve dhe shëndetit të trurit. Është e lehtë të vëresh këtë lidhje gjatë ngjarjeve afatshkurtra, të tilla si një fejesë, një takim i ri ose ndonjë ngjarje tjetër e rëndësishme kur mund të përjetoni probleme të zorrëve ose të paktën flutura në stomak.

Kjo lidhje midis zorrëve dhe trurit nuk është e rëndësishme vetëm gjatë ngjarjeve emocionuese ose stresuese afatshkurtra. Komunikimi midis këtyre dy organeve është i vazhdueshëm, afatgjatë dhe intim. Disbioza e zorrëve, infeksionet në zorrë dhe depërtueshmëria e zorrëve ose zorra që rrjedh mund të rrisin rrezikun e trurit gjithashtu.

Ajo çon në inflamacion kronik dhe çekuilibër të përgjithshëm të trupit. Nëse keni dysbiosis të zorrëve, kjo do të thotë që keni shumë tharm në zorrë. Kjo gjithashtu do të thotë se keni shumë baktere të këqija. Bakteret gram-negative janë disa baktere të këqija ku përfshihet E. Coli, Salmonella dhe Shigella.

Problemi është se tharmi çliron acetaldehidin dhe gliotoksinat, dhe bakteret gram-negative lëshojnë endotoksina LPS që prishin barrierën gjak-tru. Dëmtimi i barrierës gjak-tru mund të çojë në rrjedhje të trurit dhe të rrisë rrezikun dhe simptomat e mjegullës së trurit, problemeve të kujtesës, njohjes, çështjeve të shëndetit mendor, çekuilibrit të humorit dhe sëmundjeve neurodegjenerative.

– Stresi kronik dhe gjumi i dobët

Stresi kronik dhe gjumi i dobët janë dy faktorë kryesorë që mund të çojnë në rrjedhje të trurit. Kur trupi përjeton stres, amygdala sinjalizon hipotalamusin, i cili në përgjigje do të rrisë rrahjet e zemrës, ndjesitë, çon në frymëmarrje më të rëndë dhe marrje më të madhe të oksigjenit, rrit nivelet e kortizolit dhe nxiton adrenalinën në të gjithë sistemin.

Ndërsa kortizoli është thelbësor për të trajtuar stresin afatshkurtër, stresi kronik çon në shumë kortizol. Shumë kortizol mund të dëmtojë trurin, të prishë rregullimin e sinapsës, të dëmtojë funksionin e trurit dhe të rrisë rrjedhjen e trurit. Gjumi i dobët kronik rrit stresin kronik, kortizolin kronik të lartë, inflamacionin kronik, disponimin e ulët, mjegullën e trurit, etj. Kjo mund të çojë në një cikël vicioz dhe të rrisë rrezikun e çmendurisë, sëmundjes Alzheimer dhe sëmundjeve të tjera neurodegjenerative.

– Ngarkesa e lartë toksike

Toksinat fatkeqësisht janë rreth nesh. Ato janë në ajrin tonë të ndotur, ujin komunal të rubinetit, ushqimet jo-organike dhe të përpunuara, hapësirat e brendshme të mykura, produktet plastike dhe të bukurisë konvencionale. Toksinat mjedisore dhe një ngarkesë e lartë toksike mund të kenë një ndikim serioz në trurin tonë dhe shëndetin e përgjithshëm.

Neurotoksinat, të tilla si etanoli (në alkool), glutamati, oksidi i azotit, toksina botulinum (në Botox), tetrodotoksina dhe toksina e tetanozit, janë veçanërisht të dëmshme për funksionin e trurit. Toksiciteti i mjedisit mund të çojë në rrjedhje të trurit, gjë që rrit rrezikun e problemeve të kujtesës, mjegullës së trurit, çmendurisë, sëmundjeve neurodegjenerative, ndryshimeve të humorit, nervozizmit, lodhjes, ankthit, depresionit dhe çështjeve të shëndetit mendor.

– Lëndimi i vaksinës

Ju nuk mund të jeni të vetëdijshëm, por shumë vaksina përmbajnë ndihmës alumini të bërë nga hidroksid Al dhe / ose nanopjesëza Al fosfat. Është përdorur në vaksina që nga vitet 1920. Ndërsa kompanitë farmaceutike pretendojnë se është e sigurt, kjo është larg së vërtetës. Adjivantët e aluminit treten shumë ngadalë në trupin tonë, që do të thotë se ato mund të qëndrojnë në trup për një kohë të gjatë. Problemi është se grimcat e aluminit mund të jenë shumë toksike.

Makrofagu (MF) është lloj i qelizave imune që thith nano-grimcat ndihmëse të aluminit (AANs). Kur MF sheh baktere ose pushtues të tjerë në trup, ajo e shkatërron atë me enzima dhe e ha atë. Problemi është se nuk gllabëron AANs, që do të thotë se AAN mund të vazhdojnë në to për një kohë të gjatë. Nëse MF-të tona kanë shumë AAN, do të ndoten shumë me alumin.

Ndërsa MF-të kalojnë barrierën gjak-tru, ato mbartin AAN brenda tyre. Ata i çojnë AANs në trurin tonë si një kalë Troje. Meqenëse truri është shumë i ndjeshëm ndaj aluminit, kjo rrit rrezikun e inflamacionit në tru dhe çështjet e shëndetit të trurit, duke përfshirë mjegullën e trurit, problemet e kujtesës, rënien njohëse, çështjet e shëndetit mendor dhe çrregullimin e spektrit të autizmit.

– Infeksionet sistemike dhe myku kronik

Infeksionet sistemike dhe ekspozimi kronik ndaj mykut janë disa nga shkaqet kryesore të rrjedhjes së zorrëve. Sëmundja Lyme, Virusi Epstein-Barr dhe infeksione të tjera kronike sistemike mund të rrisin inflamacionin, dhimbjen dhe rrezikun e të gjitha llojeve të çështjeve shëndetësore. Këto infeksione sistemike mund të përkeqësojnë barrierën gjak-tru duke lënë bakteret dhe toksinat e tjera të hyjnë në tru dhe ta dëmtojnë atë.

Toksinat e mykut shkaktojnë inflamacion në trup dhe mund të rrisin rrezikun e sindromës kronike të përgjigjes inflamatore (CIRS). Kjo mund të çojë në dëmtim oksidativ në tru dhe dëmton barrierën gjak-tru. Infeksionet sistemike dhe myku kronik mund të rrisin rrezikun e mjegullës së trurit, çështjeve të kujtesës, ankthit, lodhjes, çështjeve njohëse dhe problemeve të tjera të trurit.

– Mangësitë e lëndëve ushqyese

Ngrënia e një diete inflamatore, dysbiosia e zorrëve, thithja e dobët e lëndëve ushqyese, stresi dhe zgjedhjet e dobëta të mënyrës së jetesës mund ta vendosin trupin tuaj për mungesat e lëndëve ushqyese. Mangësitë e lëndëve ushqyese mund të rrisin rrezikun e inflamacionit dhe çështjeve shëndetësore, përfshirë trurin që rrjedh. Disa nga mungesat kryesore të lëndëve ushqyese që janë lidhur me rrjedhjet e shëndetit të trurit përfshijnë vitaminën D, magnez, acide yndyrore omega-3 dhe vitaminat B.

Një studim në minj ka treguar se mungesa e vitaminës D mund të rrisë mosfunksionimin e barrierës gjak-tru dhe si pasojë mund të çojë në goditje në tru. Mungesa e magnezit gjithashtu mund të zvogëlojë përshkueshmërinë e barrierës gjak-tru dhe të rrisë rrezikun e goditjes në tru. Dietat me pak acide yndyrore omega-3 janë lidhur me deficite njohëse dhe rënie njohëse, përfshirë sëmundjen Alzheimer. Vitamina B, në veçanti deficitet B6 dhe B12 janë gjithashtu të lidhura me mosfunksionimin e barrierës gjak-tru.

Zgjidhje natyrore për trurin që rrjedh

Është e qartë se truri që rrjedh është një problem mjaft serioz që mund të çojë në simptoma të padëshiruara dhe çështje serioze shëndetësore. Lajmi i mirë është se ka disa zgjidhje natyrore për trurin që rrjedh, që ndihmojnë për të përmirësuar shëndetin e trurit dhe mirëqenien e përgjithshme.

– Ulni stresin dhe rritni mirënjohjen

Siç e dini tashmë, stresi kronik është tepër i dëmshëm për shëndetin e trurit dhe mund të rrisë rrezikun e trurit që rrjedh. Ulja e stresit pra, është kritike. Kryerja e faljeve dhe lutjeve në jetën tuaj të përditshme është një nga mënyrat më të mira për të zvogëluar stresin.

Negativiteti nuk mund të ekzistojë në një gjendje shpirtërore të lartë. Fillojeni ditën tuaj me lutje dhe falje ndaj Zotit dhe mbylleni atë gjithashtu me falje dhe lutje.

Përveç një praktike të rregullt faljesh dhe lutjesh, ne ju rekomandojmë që të praktikoni meditim, frymëmarrje të thelle, ecje zbathur mbi bar ose tokë, të merrni kohë për të qenë në natyrë, të kaloni kohë me të dashurit tuaj, të punoni në një mendim pozitiv, të luteni ose të përdorni praktika të tjera shpirtërore dhe të relaksoni trupin kur vëreni tension.

Produkti bimor Ardavana do ju ndihmonte shumë në këtë aspekt, sidomos kundër stresit kronik.

– Përmirësoni cilësinë e gjumit

Përmirësimi i cilësisë së gjumit është i rëndësishëm jo vetëm për trurin që rrjedh, por për shëndetin e përgjithshëm gjithashtu. Gjumi është thelbësor për pushim, riparim qelizor dhe përtëritje. Gjumi i rregullt zvogëlon stresin, përmirëson nivelet e energjisë, ul inflamacionin, përmirëson kujtesën dhe njohjen, përmirëson gjendjen shpirtërore dhe ul rrezikun e sëmundjes.

Mbështetni ciklin tuaj natyror të gjumit-zgjimit duke shkuar në shtrat dhe duke u zgjuar në të njëjtën kohë çdo ditë. Shmangni ngrënien, aktivitetet stresuese dhe elektronikën afër gjumit. Kryeni aktivitete relaksuese, falje, meditim dhe lutje për të arritur paqe dhe qetësi para se të flini.

Mbajtja e Kuranit ose libra të tjera shpirtërore përreth mund të jetë një ide e mirë për të krijuar qetësi dhe paqe. Përdorni perde të errësimit ose maska ​​për sytë për të fjetur në një dhomë të errët.

– Plani anti-inflamator i të ushqyerit

E keni dëgjuar atë thënien “Ju jeni çfarë hani”. Ndërsa ju jeni sigurisht shumë më shumë sesa thjesht ushqimi që konsumoni kur bëhet fjalë për shëndetin tuaj, ajo që hani mund t’ju përgatisë për sukses ose dështim. Një dietë inflamatore mund të çojë në rrjedhje të trurit dhe probleme shëndetësore.

Të kesh një dietë anti-inflamatore të pasur me ushqime të dendura në lëndë ushqyese është një nga gjërat më të mira që mund të bëni për shëndetin e trurit dhe trurin.

Së pari, ndërprisni të gjitha ushqimet inflamatore, përfshirë sheqerin e rafinuar, glutenin, vajrat e rafinuar, ushqimet e skuqura thellë dhe të përpunuara, qumështet konvencionale, mishin dhe vezët e ushqyera me kokrra, pijet me gaz dhe pijet me sheqer dhe ushqimet ndaj të cilave jeni të ndjeshëm.

Në vend të kësaj, përqendrohuni në një plan ushqyes anti-inflamator dhe ngarkohuni me zarzavate, perime, fruta me indeks të ulët glicemik, bimë, erëza, ushqime të thartuara, yndyrna të shëndetshme, mish të ushqyer me bar dhe peshq të egër.

– Praktikoni Agjërimin e Ndërprerë

Agjërimi i ndërprerë është një formë e cikleve të agjërimit midis mos ngrënies (agjërimit) dhe ngrënies (iftarit) ​​gjatë një periudhe kohore, zakonisht 2 ditë në javë (e hënë dhe e enjte), ose 3 ditë njëra pas tjetrës në muaj (ditët 13-14-15 të muajit hënor). Agjërimi i ndërprerë ofron përfitime të panumërta duke përfshirë riparimin qelizor, rritjen e autofagisë, rregullimin imunitar, nivelet e inflamacionit dhe ndjeshmërinë ndaj insulinës.

Ndihmon gjithashtu për të ulur rrezikun e sëmundjeve kronike, duke përfshirë kushtet neurodegjenerative dhe çështjet e shëndetit mendor.

– Lëvizja dhe Ushtrimi i Rregullt

Lëvizja dhe ushtrimet e rregullta janë thelbësore për shëndetin e trurit. Është një strategji natyrore e panegociueshme për trurin që rrjedh. Pas zgjimit, sigurohuni që të lëvizni trupin tuaj. Shtrihuni ose bëni një rutinë të shpejtë të ushtrimeve aerobike në mëngjes. Mund të dilni jashtë në terren duke ecur zbathur në bar.

Ushtrohuni për 20 deri në 30 minuta të paktën pesë herë në javë.

– Përmirësoni shëndetin e zorrëve

Siç e dini, zorra dhe truri janë të lidhur ngushtë. Përmirësoni shëndetin e zorrëve duke hequr ushqimet inflamatore dhe duke ngrënë dietë miqësore me zorrët, anti-inflamatore dhe me lëndë ushqyese të bollshme në perime, yndyrna të shëndetshme, proteina të pastra.

Hani shumë ushqime të pasura me prebiotikë, përfshirë qepën, hudhrën, preshin, shpargun dhe angjinaret e Jeruzalemit dhe ushqime të pasura me probiotikë, të tilla si lakra turshi, kimçi dhe kefir.

Për mbështetje shtesë, ne rekomandojmë që të merrni produktin bimor ProbioHerb.

– Ulja e ekspozimit ndaj toksinave

Reduktimi i ekspozimit toksik është thelbësor për mbrojtjen e trurit nga rrjedhja apo pikimi. Blini ushqim organik sa më shumë që të jetë e mundur. Ndaloni përdorimin e produkteve tradicionale të bukurisë, trupit dhe shtëpisë dhe zëvendësoni ato me alternativa organike, natyrore ose shtëpiake.

Përdorni enë qelqi, çelik inox, druri dhe produkte bambu në vend të plastikës. Kaloni kohë në natyrë dhe merrni frymë në ajër të pastër. Përdorni një sistem të mirë të filtrimit të ajrit të brendshëm. Sigurohuni që të pini ujë të pastër, pa toksina, duke përdorur një sistem të osmozës së kundërt me cilësi të lartë.

– Mbështetni rrugët e detoksifikimit

Nuk mjafton të futësh gjëra të mira në trupin tënd, duhet të sigurohesh gjithashtu që gjërat e këqija të dalin jashtë. Pini shumë ujë për të mbështetur detoksifikimin përmes djersitjes dhe urinës. Mbështetni rrugët tuaja të detoksifikimit për të mbrojtur trurin nga rrjedhja.

Mbështetni dy organe kryesore detoksifikuese, veshkat dhe mëlçinë tuaj me produktin bimor Zinginax.

– Zinginax stimulon në mënyrë natyrale të pakrahasueshme trurin, nervat, kyçet (nyjet), muskujt, sistemin imun, veshkat, mëlçinë, tretjen dhe shëndetin seksual.

– Ofron përfitime të mëdha shëndetësore përmes vetive të fuqishme antioksiduese, anti-inflamatore dhe mbrojtëse të imunitetit.

– Ndihmon në rregullimin e procesit inflamator dhe trajtimin e ndikimit negativ të kushteve akute ose kronike të inflamacionit.

– Aktivizon rrugën NrF2, e cila ndihmon qelizat të detoksifikohen dhe mbrohen nga stresi oksidativ.

– Stimulon sistemin nervor qendror dhe atë periferik, dhe lufton infeksionet nervore.

– Është i shkëlqyeshëm për trurin që rrjedh; Sipas studimit mbi ndryshimet e proteinave të bashkimit të ngushtë (TJ) të indukuara nga mungesa e oksigjen-glukozës (OGD) në pengesën gjak-tru, Zinginax është në gjendje të rigjenerojë dhe të përmirësojë barrierën gjak-tru, dhe jo vetëm.

 • Fuqizoni Trurin me Zinginax

Bimët e Shkretëtirës për Shëndetin e Trurit dhe Kujtesën


Shëndeti i Trurit, veçanërisht shëndeti i kujtesës, përqëndrimit dhe mprehtësisë na jep fuqinë për të fuqizuar veten dhe për të arritur sukses në fusha të ndryshme. Këto ditë, njerëzit janë më të prirur të marrin suplemente bimore për të përmirësuar shëndetin e kujtesës në mënyrë natyrale.

Për të ofruar produktet bimore më të dobishme për kujtesën dhe përqendrimin, ne kemi kombinuar bimë të shkretëtirës me bimë të tjera që përmirësojnë shëndetin e kujtesës, përqëndrimin dhe mprehtësinë mendore, në produktet bimore të mëposhtme. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook