Simptomat në sistemin tretës

Published On: February 15th, 2023Categories: Gastrointestinale0 Comments on Simptomat në sistemin tretës

Simptomat në sistemin tretës; 6 shenja që kërkojnë trajtim

 

Shumica e njerëzve i trajtojnë simptomat e sistemit tretës si probleme të thjeshta, të cilat mund të kapërcehen duke marrë antiseptikë të zorrëve, por nuk janë ashtu, sepse disa prej tyre mund të jenë tregues i rrezikshëm i disa sëmundjeve.

Disa simptoma të rënda të tretjes:

  1. Dhimbje barku pas ngrënies

Ndjenja e vazhdueshme e dhimbjes së stomakut menjëherë pas ngrënies, mund të tregojë sëmundjen e Crohn-it, një inflamacion kronik që prek zorrën e hollë, duke shkaktuar dhimbje barku, diarre dhe humbje peshe.

  1. Fryrja

Disa besojnë se fryrja është një gjë normale që mund të ndodhë pas ngrënies, por mund të tregojë sindromën e zorrës së irrituar, mikrobin e stomakut ose hernie, veçanërisht nëse shoqërohet me humbje të oreksi dhe veshtiresi të defekimit.

  1. Të vjella me gjak

Nëse një person vjell gjak dhe ndjen urth pas ngrënies, ai ka të ngjarë të ketë një ulçerë në mukozën e stomakut ose një infeksion në zorrë.

  1. Dhimbje në kërthizë

Dhimbja e kërthizës kërkon një vizitë te një specialist, sepse ka shumë sëmundje që mund të paralajmërojë, si infeksioni i traktit urinar, dispepsi, gurët në tëmth dhe apendiciti.

  1. Dhimbje stomaku

Kolecistiti dhe gurët në tëmth janë ndër sëmundjet që zbulohen nga dhimbja e stomakut, veçanërisht nëse sulmon menjëherë pas ngrënies dhe shton dëshirën për të vjellë, dhe shtrihet në pjesën e poshtme të shpinës ose shpatullës.

  1. Ndjenja e vazhdueshme e ngopjes

Nëse një nga familjarët tuaj ndihet i ngopur pasi ka ngrënë një sasi të vogël ushqimi, këshillojeni që të shkojë menjëherë te mjeku, sepse mund të ketë ulçerë stomaku ose GERD, kancer në stomak ose në vezore.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook