Pyetjet që duhet të bëni para se të pranoni terapinë me rrezatim (Radioterapinë)

Pyetjet që duhet të bëni para se të pranoni terapinë me rrezatim (Radioterapinë)

 

Trajtimi me rrezatim i kancerit është një terapi me rreze -X që përdoret tek pacientët me kancer.

Por rrezatimi në thelb dëmton DNA-në. Terapia me rrezatim, në të vërtetë, punon për dëmtimin e gjeneve (DNA) në qeliza.

Gjenet kontrollojnë se si qelizat rriten dhe ndahen. Teoria ishte që rrezatimi të vriste qelizat e kacerit, por në të vërtetë ai krijon burime të tij duke dëmtuar gjenet.

Radiologët e dinë se dëmtimi i DNA-së është një nga efektet e dëmshme të rrezatimit jonizues. Kur diçka e tillë shkatërron DNA-në tuaj, padyshim që do të bëjë dëme të tjera të rënda në trup.

Dëmet e shkaktuara nga trajtimi i kancerit me terapi Rrezatimi

– Terapia me rrezatim e kancerit shkakton dëmtime nervore (rezulton në mpirje dhe dhimbje). Rrezatimi në kokë dhe qafë dëmton gjëndrat, duke shkaktuar plagë në fyt dhe gojë.

– Rrezatimi në stomak apo legen mund të dëmtojë zorrët. Rrezatimi për kancerin e gjirit, shkakton dëme të mëdha në zemër, mushkëri ose ndonjë organ tjetër aty pranë. Ai gjithashtu shkakton kancer të dytë.

– Por, radiologët thonë se këto efekte të padëshiruara janë të parëndësishme dhe të vogla. Mendimi i tyre ishte i gabuar dhe vetë teoria ishte e gabuar.

– Rrezatimi duket se është për të synuar qelizat e kancerit, kjo është vetëm në afat të shkurtër, para se tumoret të rigjenerohen me një hakmarrje.

Terapia me Rrezatim krijon më shumë kancer!

– Ndërsa studiuesit besonin se rrezatimi në fakt mund të vraste qelizat e kancerit, shkencëtarët tani kanë zbuluar se trajtimi me rrezatim krijon më shumë kancer!

– Një studim i fundit, i kryer nga UCLA, e tha hapur se rrezatimi në fakt nxit (çon) qelizat e kancerit të gjirit për të formuar më shumë tumore.

– Rrezatimi nxit qelizat e kancerit në vend që t’i vrasë, dhe kjo i lejon kancereve që të rriten përsëri me forcë edhe më të madhe.

– Hulumtuesit kanë raportuar se trajtimi me rrezatim transformon qelizat e kancerit në qeliza burimore dhe nxit rigjenerimin e tyre.

– Hulumtime të tjera kanë treguar se qelizat burimore të kancerit janë të përfshira me dështimin e trajtimit. Ashtu si me kimioterapinë, hulumtime të shumta kanë gjetur se rrezatimi nuk vret qelizat kanceroze brenda tumorit. Qelizat burimore të kancerit janë lënë prapa. Plus, rrezatimi në fakt i kthen qelizat normale në qeliza burimore të kancerit, duke krijuar kështu qelizat që janë rezistente ndaj trajtimit dhe të cilat mund të shkojnë për të prodhuar më shumë tumore.

– Përfundimisht: Teoria se rrezatimi është kurativ është e qartë se është e gabuar!

– Sipas ligjit, mjekët duhet të informojnë pacientët për rreziqet dhe dëmtimet serioze lidhur me trajtimet me rrezatim apo kimetorapi. Pacientët duhet të dinë  se çfarë e shkaktoi kancerin dhe në ç’fazë të kancerit janë.

Pyetni Onkologun para se të pranoni trajtimin me terapi rrezatimi të kancerit

Para se të planifikoni ndonjë takim për terapi rrezatimi për trajtimin e kancerit, janë disa pyetje shumë të rëndësishme që ju duhet t’ia bëni doktorit.

Shumë njerëz janë të turpshëm kur është fjala për të pyetur një mjek. Megjithatë, kjo është për shkak se kur dëgjojmë fjalët “ju keni kancer” ne shpesh fillojnë për të vepruar nga frika. Shumë thonë: Duhet të ndjekim vetëm urdhërat e mjekut dhe të mos mendojmë më gjatë!

Pyetjet në vijim të fuqizojnë për të marrë në dorë kontrollin e shëndetit tuaj dhe për të pasur një kuptim të qartë të trajtimive të ofruara për kancerin

Cili është qëllimi i rrezatimit për kancerin tim? A është kjo një kurë apo një zgjidhje afat-shkurtër?

– Çfarë trajtimi propozoni të  bëni për qelizat burimore të kancerit?

– Si do të mbështesë trajtimi sistemin tim imunitar?

– Si do ta mbroni zemrën, mushkëritë, dhe organet e mia të tjera nga rrezatimi?

– Si do të ndryshojë ky trajtim vendin e kancerit: A do të vrasë vetëm disa prej qelizave të kancerit dhe të më lërë mua të prekshëm?

– A i vret kjo terapi qelizat burimore të kancerit apo vetëm qelizat e jashtme kancerore?

– Si do të ndikojë rrezatimi në rrezikun e rikthimit, e cila ka një normë më të lartë të përsëritjes?

– Rrezet x-ray janë të rrezikshme dhe nxisin më shumë kancer, si do të përfitoj unë me këtë trajtim?

Ju mund të keni dëgjuar shprehjen “Nuk ka më pyetje injorante!”

Por nuk ka pasur kurrë kohë më të mirë se tani për të bërë pyetje për shëndetin dhe jetën tuaj!

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për luftimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të kancerit, që i gjeni në kategoritë përkatëse.

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook