Poliomieliti; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral

 

Poliomieliti është një infeksion viral që mund të shkaktojë një gamë të gjerë të simptomave, duke filluar nga sëmundje përgjithësisht të lehta deri në paralizë.

Simptomat

Simptomat e lehta, të cilat kryesisht ndodhin te fëmijët e vegjël, përfshijnë dhimbje të fytit, lodhje, ethe, dhimbje koke, të vjella dhe zakonisht ndodhin tre deri në pesë ditë pas ekspozimit ndaj virusit, dhe zgjasin për 24-72 orë.

Simptomat e rënda, të cilat kryesisht ndikojnë fëmijët më të rritur dhe të rriturit, përfshijnë ethe dhe paralizë muskulare. Simptomat e sistemit nervor qendror mund të ndodhin gjithashtu, të tilla si dhimbje të muskujve të thellë, ndjesi shpimi gjilpërash dhe hipersensitivitet të lëkurës, meningjiti (inflamacion i mbulesës së jashtme të palcës kurrizore dhe trurit), ngrirje të ashpra qafe dhe dhimbje shpine, ethe, dhimbje koke të rënda, dhimbje të përgjithësuar të muskujve, dhe ndoshta dridhje të përhapura muskujsh. Këto simptoma mund të lindin shumë shpejt dhe të rezultojnë në dobësi serioze dhe / ose paralizë muskulare. Gjymtyrët e poshtme preken më së shpeshti. Nëse infeksioni përhapet në tru, mund të ketë edhe vështirësi në dëlltitje dhe në frymëmarrje.

Shënim! Shërimi nga poliomeliti i vogël është total dhe i qëndrueshëm, ndërsa shërimi nga i madhi, poliomeliti i të paralizuarit ndodh vetëm në rreth 50 % të rasteve. Nga rastet e mbetura, 25 % vuajnë nga dobësitë e vogla të muskujve të mbetur, 15 % mbesin me aftësi të kufizuara të rënda muskulare, dhe 10 % përfundimisht vdesin. Vite më vonë, edhe te pacientët të cilët janë shëruar plotësisht, një rikthim i quajtur një episod “post-poliomelit” mund të ndodhë, i shoqëruar me dobësi të muskujve dhe dhimbje.

Shkaqet

Agjenti shkaktar i poliomielitit është një enterovirus njerëzor dhe anëtar i familjes Picornaviridae.

Shkaqet e sakta të sindromës post-poliomielit (PPS), janë të panjohura. Teoria kryesore është se PPS mund të shkaktohet nga përkeqësimi gradual i qelizave nervore në palcën kurrizore (neuroneve motorike), të cilat dëmtohen nga virusi polio.

PPS nuk është ngjitëse. Teoria se virusi polio mund të qëndrojë në gjumë në sistemin tuaj edhe pas infeksionit origjinal të shëruar, është hedhur poshtë.

Neuronet motorike: Qelizat e neuroneve motorike përdoren nga truri për të dërguar sinjale në muskuj. Këto qeliza janë në shënjestër nga virusi polio.

Një infeksion poliomeliti mund të dëmtojë qelizat e neuroneve motorike, duke çuar në një mungesë të neuroneve motorike. Për të kompensuar këtë mungesë, trupi do të zgjerojë neuronet motorike të mbetura, duke çuar në një rimëkëmbje të lëvizjes në gjymtyrët e prekura.

Mendohet se përdorimi i lartë i këtyre neuroneve të zmadhuara motorike mund t’i dobësojë ato dhe, gjatë shumë viteve, qelizat mund të fillojnë të prishen. Kjo çon në simptomat e dobësisë së muskujve, humbje të muskujve dhe lodhje.

Kjo teori shpjegon gjithashtu se pse mund të duhen vite që PPS të rishfaqet, dhe shpesh ka simptoma të ngadalta dhe progresive me periudha ku aktiviteti normal është i mundur.

Kurat bimore për Poliomelitin


Autoimmune diseases and their respective fields are related to the working structure of the immune system. Autoimmune diseases occur as a result of imbalance in the functioning of the immune system. Learn more about autoimmune diseases here: https://mjekesiabimorearabe.com/category/semundje/autoimune-gjenetike/

Autoimmune diseases, including: Multiple Sclerosis (MS), Rheumatoid Arthritis, Hashimoto's Thyroiditis, Lupus, Autoimmune Hepatitis, Type 1 Diabetes, Autoimmune Hemolytic Anemia, Epilepsy, Sjogren's Syndrome, Malaria Syndrome, Urticaria / Hives, Psoriasis, etc. - can be completely managed through the herbal cure of the desert herbs products you find below.


Sëmundjet Autoimmune (Autoimmune diseases) dhe fushat e tyre përkatëse janë të lidhura me strukturën e punës së sistemit imun. Sëmundjet autoimune ndodhin si rezultat i çekuilibrit në funksionimin e sistemit imunitar. Më shumë për sëmundjet autoimune mësoni këtu: https://mjekesiabimorearabe.com/category/semundje/autoimune-gjenetike/

Sëmundjet Autoimune, duke përfshirë: Multiple Sclerosis (MS), Artriti Reumatoid, Tiroiditi Hashimoto, Lupus, Hepatiti Autoimun, Diabeti Tip 1, Anemia Hemolitike Autoimune, Epilepsia, Sindromi Sjogren, Urtikaria/Hives, etj. - mund të menaxhohen plotësisht me anë të kurës bimore të bimëve shkretinore që i gjeni më poshtë.