Mënyrat më të mira për të hequr presionin psikologjik

Mënyrat më të mira për të hequr presionin psikologjik në mënyrë të shpejtë

 

Shqetësimet dhe detyrat ditore ndonjëherë na ekspozojnë ndaj presionit që shkakton stres. Ky presion mund të na çojë në një gjendje nervore që na privon nga qetësia dhe relaksimi. Por si të shpëtojmë nga presioni nervor që mund të na pengojë të kryejmë punën tonë të përditëshme?

Këtu janë disa mënyra të thjeshta që ju ndihmojnë të trajtoni presionin psikologjik dhe të rivendosni qetësinë.

– Përtypni Çamçakëz pa sheqer; Çamçakëzi ndihmon në uljen e niveleve të kortizolit në trup, i cili njihet si hormon stresi. Përtypja e çamçakëzit lehtëson stresin dhe i relakson muskujt, dhe në këtë mënyrë redukton presionin nervor. Rekomandohet për studentët para provimeve, sepse i shpëton ata nga tensioni i provimit dhe rrit përqendrimin dhe vëmendjen e tyre.

– Masazhimi; Masazhi zbut nervat dhe ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve të trupit. Konvulsionet e trupit mund të kontrollohen nga presioni dhe masat e muskujve të vendosura nën gishtin e madh, dhe ky muskul është një pikë e rëndësishme që ndihmon masazhin për të eliminuar presionin dhe konvulsionet.

– Ujë i ftohtë; Zona e kyçeve të dorës dhe zona e prapme e veshëve kanë arteriet që qetësojnë të gjitha pjesët e trupit nëse ftohen me ujë të ftohtë. Një  larje në ujë të ftohtë aktivizon qarkullimin e gjakut dhe kontribuon në rrjedhjen e gjakut në trup dhe kështu zvogëlon presionin.

– Mjalti; Mjalti ka efekt qetësues dhe përmban komponentë që zvogëlojnë inflamacionin në tru, reduktojnë depresionin, ankthin dhe stresin, kështu që kur keni ndjesi dhimbje në trup si rezultat i tensionit nervor, konsumoni një lugë mjaltë.

– Ushtrimet fizike; Ushtrimet fizike ndihmojnë në largimin e stresit nervor dhe psikologjik dhe madje edhe të depresionit, dhe eliminonjnë energjinë negative në trup nëpërmjet lëvizjeve.

– Dushi i ngrohtë; Bërja e një dushi të ngrohtë kontribuon në heqjen e presionit nervor. Gjithashtu është e dobishme që të uleni në vaskë për një periudhë të caktuar.

– Bëhu pozitiv; Nuk mjafton të mendosh, por është e rëndësishme të kesh një mendim pozitiv. Mendoni për problemet dhe shqetësimet tuaja dhe i diskutoni ato me dikë që i besoni, por gjithnjë duhet të pyesni veten: Ku është pozitiviteti në këtë temë? Duke kërkuar pozitivitetin, presioni nervor dhe psikologjik largohet vetvetiu.

– Merrni ndihmën e produkteve bimore të sigurta

Bimët e Shkretëtirës për përkrahjen e Shëndetit Mendor


Të gjithë e dimë rëndësinë e aftësisë fizike për të na mbajtur të shëndetshëm dhe të gjallëruar gjatë gjithë jetës sonë. Ajo që mund të mos e dini është se aftësia mendore është po aq e rëndësishme. Në fakt, të dyja janë të ndërthurura. Neglizhimi i shëndetit mendor mund t’ju bëjë më pak elastik ndaj ndryshimeve të jetës, duke ju lënë më shumë të ngjarë të bëni zgjedhje të dobëta të jetesës.

Jetesa në një qytet të ngarkuar dhe në një botë sfiduese, bën që çdo person të përjetojë stres në jetën e përditshme. Qoftë kaos shtëpiak, afate të lodhshme, projekte, provime, që të gjitha shkaktojnë stres dhe ankth.

Shumë më pak stres ju motivon për arritje të mëdha, por nëse treguesi arrin lart, atëherë është koha për t’u shqetësuar!

Kështu, për të ruajtur ekuilibrin emocional dhe për të reduktuar stresin, ankthin dhe depresionin, ne kemi hulumtuar bimët shkretinore më efikase për këtë synim dhe kemi zhvilluar produktet bimore që i gjeni të detajuara më poshtë. (shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook