Katër Superfrutat për Parandalimin dhe Kurimin e Shumicës së Sëmundjeve

Katër Superfrutat për Parandalimin dhe Kurimin e Shumicës së Sëmundjeve

 

Çdo person dëshiron të jetojë një jetë të shëndetshme dhe të ruajë pamjen e përgjithshme  të trupit, rininë dhe gjallërinë e përhershme. Ngrënia e frutave të freskëta dhe ushtrimet fizike të përditëshme konsiderohen nga faktorët më të rëndësishm për ruajtjen e shëndetit të përgjithshëm. Ekspertët e të ushqyerit thonë se frutat më të rëndësishme për këtë qëllim janë katër:

  1. Molla

– Molla përmban një gamë të fibrave më të dobishme për sistemin tretës.

– Përmban një substancë që forcon kockat dhe i ruan ato nga copëtimi.

– Mbron trupin nga qelizat tumorale.

  1. Bananja

– Përmban sasi të lartë të hekurit.

– Ndihmon për të rregulluar gjëndjen shpirtërore, lehtësimin e gjumit dhe përmirëson kujtesën.

– I jep trupit forcë të madhe energjike, sepse përmban sheqerna natyralë.

  1. Kivi

– Përmban sasi të lartë të vitaminës C.

– Ndihmon të sëmurët me Anemi.

– Ndihmon tretjen.

  1. Mango

– Përmban sasi të lartë të vitaminës C.

– Largon stresin.

– Përmban sasi të lartë të kalciumit.

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook