Shoqata Amerikane e Kancerit e pranon se: Trajtimi i kancerit me kimioterapi shkakton më shumë kancer

 

Sa më shumë terapi rrezatimi që ju të merrni, aq më shumë të ngjarë ka që ju do të zhvilloni një kancer të dytë të shkaktuar nga rrezatimi, sipas një dokumenti [PDF] të lëshuar nga Shoqata Amerikane e Kancerit, e cila pranon se organet e caktuara, të tilla si gjiri dhe tiroidet, janë më të prirur për të zhvilluar një kancer të dytë.

Ky informacion është pasuar nga një studim i ri, i cili gjeti se kanceret e dyta tek amerikanët janë rritur me 300 % që nga 1970, që të gjitha janë një lloj i kancerit krejtësisht i ri dhe jo një përsëritje e një kanceri të vjetër.

Studimi gjithashtu zbuloi se kanceret e para janë bërë 70 % më  të rrezikshëm gjatë 45 viteve të fundit, duke theksuar rentabilitetin se industria nuk tregon shenja për të ngadalësuar fitimet kapitale nga trajtimi i kancerit, të cilat kanë arritur të shënojnë 100 miliardë $ vitin e kaluar.

Rrezatimi, i cili mund të dëmtojë ADN-në, besohet të jetë përgjegjës për 1.5 % të kancerit në Shtetet e Bashkuara, dhe kjo nuk është vetëm nga trajtimet me terapi, por edhe nga burime të tjera të imazhit radiologjik si mammogramet dhe dhe CT, ky i fundit jep 100 deri në 500 herë rrezatim më të lartë se një rrezatim i zakonshëm X-ray.

“Për çdo 1.000 njerëz të nënshtruar një CT-je scan kardiak, rrezatimi shton një rast shtesë të kancerit në 420, që normalisht mund  të ndodhë”, sipas New York Times.
Fëmijët e ekspozuar ndaj rrezatimit kanë shumë më shumë gjasa për të zhvilluar kancerin e gjirit.
Fëmijët të cilët kanë marrë terapi rrezatimi si një trajtim të kancerit, kanë  shumë e më shumë gjasa për të zhvilluar kancerin e gjirit më vonë në jetën e tyre. Mosha e bërjes së rrezatimit luan një faktor negativ dhe  ndikon në zhvillimin e tumoreve të tjera, duke përfshirë kancerin e mushkërive,  kancerin e tiroideve, kancerin gastrointestinal, kancerin e stomakut dhe sarkomën e  kockave.

Nëse një pacient merr kimioterapi dhe rrezatim, rreziku i tyre për zhvillimin e disa lloj të kancereve të dyta është edhe më i lartë.

Kimioterapia në fakt konsiderohet si një faktor i madh rreziku për të shkaktuar leuçeminë; kurse  rrezatimi është i lidhur me kanceret e mëposhtme: sindromi mielodisplastike (MDS, më të zakonshme) leucemia akute mielogjene (AML) dhe leukemia akute limfoblastike (ALL).

Kanceri i testisit ka qenë gjithashtu i lidhur me trajtiminnga kimioterapia.
Kimioterapia rrit rrezikun e zhvillimit të leukemisë.
Agjentët alkil të kimios janë për tu fajësuar, pasi ata ndërhyjnë në ADN celulare, ndonjëherë duke shkaktuar zhvillimin e AML dhe MDS, të cilat pastaj mund të kërkojnë shifra alarmante për kurim.

Disa agjentë alkilues të njohur që shkaktojë kancer të përfshijnë:
• mechlorethamine
• chlorambucil
• cyclophosphamide (cytoxan)
• melfalan,
• lomustine (CCNU)
• carmustine (BCNU)
• busulfan

Sa më gjatë që ju të merrni  trajtim që përfshin agjentët alkilues, si dhe me doza të larta, aq më shumë të ngjarë ka që të zhvilloni një kancer i dytë; rreziku për leucemi rritet rreth dy vjet pas trajtimit dhe kulmin e ka midis pesë dhe dhjetë vjet.

Kanceret e dytë të shkaktuara nga chemo janë të vështirë për tu trajtuar dhe rezultati i kurimit është shumë i dobët.
Shumë lloje të kimoterapisë nuk sulmojë qelizat kancerore por trupin e njeriut, dhe  nga ana tjetër, rrisin rrezikun e  llojeve të caktuara të leukemisë që janë të vështira për t’u trajtuar dhe shpesh kanë një rezultat të dobët.

Nëse cisplatin ose karboplatin jepen në kombinim me rrezatim, rreziku për zhvillimin e leukimisw rritet.

Topoizomerazë II frenjë, klasë e barnave chemo, pengojnë qelizat për të qenë  në gjendje të riparojnë ADN-në, gjithashtu kontribuojnë në rrezikun e zhvillit të leukemisë, veçanërisht AML, e cila zhvillohet shumë më shpejt (brenda dy deri tre vjet) pas trajtimit, krahasuar me agjentët alkilues.

Ilacet në këtë klasë janë:

• Etopozid (VP-16)
• teniposide
• Mitoksantron (Novantrone)

Një klasë e barnave të quajtur chemo antraciklina, të cilat janë gjithashtu topoizomerazë II, dhe janë shkak për leukemi, por konsiderohen të lehtë edhe pse dëmi i tyre është po aq i rrezikshëm.
Këto përfshijnë:

• Doksorubicine (Adriamycin)
• daunorubicin
• epirubicin (Ellence)
• idarubicin

Këshilla jonë për ju është që të jetoni  një jetë të shëndetëshme, duke qëndruar larg zakoneve që ju dëmtojnë dhe ju shkaktojnë sëmundje kronike, që i kemi përmëndur në artikuj të ndryshëm.

Zgjidhja më e sigurtë për kurimin e kancerit dhe sëmundjeve  të tjera kronike është që ju ta filloni kurimin e tyre me produkte natyrale, të sigurta dhe pa efekte anësore.

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Gjenerata e Re e Luftës Kundër Kancerit


Trajtimet që ekzistojnë sot për kurimin e kancerit mund të klasifikohen në 3 kategori:

1. Trajtimi konvencional i spitaleve, i cili përfshin: Kirurgjinë, kimioterapinë, radioterapinë, terapinë hormonale, terapinë kimike të targetuar, terapinë gjenetike dhe imunoterapinë; këto mund të bëhen të ndara nga njëra-tjetra, ose në kombinim me njëra-tjetrën, na varësi të kancerit dhe pacientit. Shkalla e suksesit nuk i kalon 3%, dhe efektet anësore dhe dëmtimet e pacientit janë të rënda dhe vrasëse.

2. Trajtimi Natyral, i cili përfshin: Kurimin me ilaçe bimore, dietën ushqimore, stilin e jetesës së shëndetshme, dhe mënyra të tjera që kanë origjinë natyrën dhe trajtimet popullore tradicionale.

3. Trajtimi i kombinuar, i cili përfshin një apo më shumë nga metodat e trajtimit konvencional që ndiqet përkrah një apo më shumë nga metodat e trajtimit natyral.

Rekomandimi ynë për zgjedhjen e trajtimit të duhur ndryshon për çdo pacient në varësi të llojit të kancerit, fazës së sëmundjes dhe gjendjes së pacientit; disa pacientëve ju rekomandohet vetëm trajtimi natyral, kurse të tjerëve mund tju rekomandohet një kombinim mes trajtimit natyral dhe atij konvencional, ndërsa të tjerëve ju rekomandohet detyrimisht të shtohet edhe trajtimi natyral përkrah atij konvencional që tashmë e kanë përfunduar apo janë duke e ndjekur, dhe në këtë mënyrë shtohen mundësitë e shërimit dhe përmirësohet cilësia e jetesës, me vullnetin e Zotit.


Që nga fillimi i vitit 2009 ne kemi ndihmuar disa mijëra pacientë me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar nga teknologjitë më të fundit dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të paraardhësve tanë, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit. Pacientët që vijnë tek ne e shprehin shpesh se do të dëshironin të na kishin gjetur më parë, sepse qasja jonë është shumë më e përparuar, më efektive dhe më e sigurtë, se sa të gjitha llojet e trajtimeve që kanë ndjekur më parë.

Nuk të shëron paraja, prandaj mos bëni shpenzime marramendëse

Shumë njerëz mendojnë se mund të shërohen nëse kanë shumë para që të shkojnë të kurohen në spitale të shtrenjta në shtete të ndryshme të botës, por nëse paraja do të kishte shëruar ndokënd, ai do të kishte qenë Steve Jobs, bashkëthemeluesi i Apple, i cili megjithëse ishte një nga njerëzit më të pasur në botë, kjo gjë nuk e bëri të gjente shërim në spitalet më të shtrenjta të botës, por përkundrazi, ai e përballoi shumë mirë kancerin e tij të pankreasit për gati 2 dekada me rradhë vetëm nëpërmjet trajtimeve natyrale, deri sa e detyruan të bënte një transplant të mëlçisë dhe nënshtrim ndaj kimioterapisë, gjë e cila ishte gabimi i tij që i kushtoi jetën!

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të në ngrohtësinë familjare mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmarrë udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë klinike me mijëra pacientë të llojeve të ndryshme të kancerit.

Një gërshetim profesional mes të lashtës dhe modernes, pa cënuar të parën dhe duke përfituar nga teknologjia e së dytës, në mënyrë që pacientët me lloje të ndryshme të kancerit të kenë shanset maksimale të shërimit, me vullnetin e Zotit.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!