Si ta luftojmë depresionin në mënyrë natyrale

 

Depresioni mund të manifestohet me një shumëllojshmëri siptomash duke përfshirë lodhje, humor të keq, mungesë oreksi, mospasje dëshirë seksuale, ndjenjë të pafuqisë, joaktivë, etj.

Shkaqet e depresionit janë të ndryshme duke përfshirë; alkoolin, duhanin, stresin, probleme që nuk i gjen zgjidhje, çekuilibër hormonal, mangësi në dietën ushqimore, mungesa e diellit, toksicitet nga ushqimet dhe nga ajri, etj.

Një studim në deklaron se: ilacet kundër depresionit kanë dështuar për të kuruar simptomat e depresionit, edhe në qoftë se pacientët e marrin në mënyrën më të mirë të mundshme.

Gjithashtu medikamentet anti-depresive kanë efekte anësore serioze që mund të përfshinë: vetvrasje, shtim në peshë, dhe ndryshime në personalitet.

Lajmi i mirë është se ka shumë mënyra natyrale për luftimin dhe kurimin e depresionit duke përfshirë:

Dieta e shëndetshme

– Ushqimi i shëndetshëm mund tju ndihmojë për ngritjen e humorit; Omega -3, vaj i kokosit, arrat, vezët, farat e lirit, pije qershie, etj.

– Më shumë magnez; pa magnes trupi ndihet i lodhur dhe i pafuqishëm. Magnezi mban trurin të qëndrueshëm. Gjendet tek bajamet, fasulet, spinaqi, bananet, arrat dhe qumështi i sojës.

– Farat e kungullit; përmbajnë yndyra të shëndetëshme dhe magnez, L-triptofan, amino-acid, etj.

Ushqime që shkaktojnë depression

– Yndyrat e hidrogjenizuara; këto yndyra mund të shkaktojnë inflamacion dhe mosekuilibër hormonal.

– Kafeina; edhe pse mund të rrisë energjinë trupore, por kur ajo largohet, shkakton nervozizëm dhe rraskapitje.

– Alkooli dhe duhani; dy armiq kryesoërë të shëndetit  që shkaktojnë depression, stress, ankth dhe shumë sëmundje  serioze.

– Sheqeri i bardhë; rrit depresionin dhe është mirë që ju ti largoheni totalisht përdorimit të tij. Zëvëndësojeni me sheqer të zi, mjalt ose sheqer frutash.

Arti i të jetuarit

– Aromaterapia; masazhimi i trupit me vajra të ndryshëm aromantik ju clirojnë nga lodhja dhe ngarkesa mendore.

– Ushtrimet fizike; janë thelbësore për ngritjen e humorit. Bëni çdo ditë shëtitje në ajër të pastër. Ecja ose vrapi liron endorphins në tru dhe endorphins janë ato lëndë që na bëjnë të ndihemi të qetë dhe të lumtur.

– Meditimi; meditimi në ajër të pastër, në bregdet ose në mal, është kura më e mirë për qetësinë nevore, luftimin e depresionit, ankthit dhe stresit.

– Kalërimi; ndihmon të ndiheni i sigurtë në mendje dhe në trup, forcon shqisat dhe ju ndihmon të luftoni depresionin.

TRAJTIMI NATYRAL PROFESIONAL I DEPRESIONIT

Desert herbs products specially produced for patients with various types of stress, anxiety, panic, and depression, including: Acute stress, acute episodic stress, chronic stress, physical stress (trauma, fatigue, environmental pollution, hormonal stress, and dietary), psychological stress (emotional stress, cognitive stress, perceptual stress), psychosocial stress (marital relationships / difficulties, lack of supportive society, lack of adequate resources for survival, loss of employment / investment / savings, loss of loved ones, bankruptcy, home lock-up and isolation), psycho-spiritual stress; General Anxiety Disorder, Social Anxiety Disorder, Panic Disorder, Post-Traumatic Stress Disorder, Obsessive-Compulsive Disorder, Separation Anxiety Disorder, Phobia, Schizophrenia, etc.

Major depression, persistent depressive disorder, bipolar disorder, seasonal affective disorder, psychotic depression, peripartum (postpartum) depression, premenstrual dysphoric disorder, situational depression, atypical depression, etc.


Kura me bimë shkretinore të prodhuara posaçërisht për pacientët me lloje të ndryshme të stresit, ankthit, panikut, dhe depresionit, duke përfshirë: Stresi akut, stresi akut episodik, stresi kronik, stresi fizik (trauma, lodhja, ndotja e mjedisit, stresi hormonal dhe dietik), stresi psikologjik (stresi emocional, stresi njohës, stresi perceptues), stresi psikosocial (marrëdhëniet / vështirësitë e martesës, mungesa e shoqërisë mbështetëse, mungesa e burimeve për mbijetesë adekuate, humbja e punësimit / investimeve / kursimeve, humbja e të dashurve, falimentimi, bllokimi i shtëpisë dhe izolimi), stresi psiko-shpirtëror; Çrregullimi i përgjithshëm i ankthit, Çrregullimi i Ankthit Social, Çrregullimi i Panikut, Çrregullimi i Stresit Post-Traumatik, Çrregullimi Obsesiv-Kompulsiv, Çrregullimi i Ankthit të Ndarjes, Fobia, etj.
Depresioni i madh, çrregullimi i vazhdueshëm i depresionit, çrregullimi bipolar, çrregullimi afektiv sezonal, depresioni psikotik, depresioni peripartum (pas lindjes), çrregullimi disforik premenstrual, depresioni i situatës, depresioni atipik, skizofrenia, etj.