Mënyra natyrale për të mposhtur Ankthin

 

Ankthi është një përgjigje normale ndaj stresit ose një situate të rrezikshme, nganjëherë i referuar si përgjigje e luftimit. Ankthi bëhet problematik kur ai është i vazhdueshëm, ose si reagim ndaj rrethanave të papërshtatshme.

Ankthi i vazhdueshëm mund të çojë në

– presion të lartë të gjakut,

– pagjumësi,

– probleme të  tretjes,

– dhimbje koke,

– vështirësi në frymëmarrje,

– sëmundje kronike,

– shërim i ngadaltë nga sëmundjet,

– sëmundje nervore.

– sulme paniku, etj.

Shkaqet përfshijnë

– stresin,

– probleme me tiroidet,

– alkooli,

– duhani,

– caffeina,

– ëmbëlsirat,

– mosbalancimi hormon,

– dietë e varfër ushqimore,

– disa ilace komerciale,

Lajmi i mirë është se ka shumë mënyra natyrale për kurimin e ankthit

Ushqime për ankthin

– Ushqime të larta në vitaminë B; mish viçi organik, peshk solmon i egër, shpezë, perime me gjethe jeshile.  Konsumimi i mjaftueshëm i  Vitaminës B ndihmon në rregullimin e gjendjes shpirtërore.

– Ushqime të larta në kalcium;  Kalciumi është një mineral zbutës që mund të ndihmojë në uljen e ankthit. Provoni kos organik, salmon të egër, qumësht.

– Ushqime të pasura me Magnez;  Magnezi ndihmon për të qetësuar nervat dhe shumë njerëz kanë mangësi në magnes. Ushqime të lartë në magnez janë: arrat, avokado dhe perimet e detit.

– Acidet yndyrore Omega-3; peshku i egër mund ta reduktojë inflamacionin dhe ndihmon për të  stabilizuar humorin. Omega-3 gjithashtu përmban DHA, jetik për funksionin e trurit.

Ushqime që duhet t’i shmangni

– Ushqime të larta në sheqer; Sheqeri mund t’ju jap ngritje dhe ulje të sheqerit në gjak, duke shkaktuar rritje të ankthit.

– Kafeina; Shumë kafeinë mund të shkaktojë më shumë shqetësim. Kufizojneni  kafen dhe pijet me gaz.

– Alkooli;  Mund të shkaktojë simptoma ankthi, dhe alkooli nuk është një mënyrë pozitive për të menaxhuar stresin.

– Mielli i rafinuar; vepron në mënyrë të  ngjashme me sheqerin në trup, duke çuar në luhatje të sheqerit në gjak dhe çrregullim të humorit.

TRAJTIMI NATYRAL PROFESIONAL I ANKTHIT

Desert herbs products specially produced for patients with various types of stress, anxiety, panic, and depression, including: Acute stress, acute episodic stress, chronic stress, physical stress (trauma, fatigue, environmental pollution, hormonal stress, and dietary), psychological stress (emotional stress, cognitive stress, perceptual stress), psychosocial stress (marital relationships / difficulties, lack of supportive society, lack of adequate resources for survival, loss of employment / investment / savings, loss of loved ones, bankruptcy, home lock-up and isolation), psycho-spiritual stress; General Anxiety Disorder, Social Anxiety Disorder, Panic Disorder, Post-Traumatic Stress Disorder, Obsessive-Compulsive Disorder, Separation Anxiety Disorder, Phobia, Schizophrenia, etc.

Major depression, persistent depressive disorder, bipolar disorder, seasonal affective disorder, psychotic depression, peripartum (postpartum) depression, premenstrual dysphoric disorder, situational depression, atypical depression, etc.


Kura me bimë shkretinore të prodhuara posaçërisht për pacientët me lloje të ndryshme të stresit, ankthit, panikut, dhe depresionit, duke përfshirë: Stresi akut, stresi akut episodik, stresi kronik, stresi fizik (trauma, lodhja, ndotja e mjedisit, stresi hormonal dhe dietik), stresi psikologjik (stresi emocional, stresi njohës, stresi perceptues), stresi psikosocial (marrëdhëniet / vështirësitë e martesës, mungesa e shoqërisë mbështetëse, mungesa e burimeve për mbijetesë adekuate, humbja e punësimit / investimeve / kursimeve, humbja e të dashurve, falimentimi, bllokimi i shtëpisë dhe izolimi), stresi psiko-shpirtëror; Çrregullimi i përgjithshëm i ankthit, Çrregullimi i Ankthit Social, Çrregullimi i Panikut, Çrregullimi i Stresit Post-Traumatik, Çrregullimi Obsesiv-Kompulsiv, Çrregullimi i Ankthit të Ndarjes, Fobia, etj.
Depresioni i madh, çrregullimi i vazhdueshëm i depresionit, çrregullimi bipolar, çrregullimi afektiv sezonal, depresioni psikotik, depresioni peripartum (pas lindjes), çrregullimi disforik premenstrual, depresioni i situatës, depresioni atipik, skizofrenia, etj.