Me përfundimin e verës, mund të shihni një rritje në shëndetin e trurit tuaj!

Me përfundimin e verës, mund të shihni një rritje në shëndetin e trurit tuaj!

 

Ekspertët mjekësorë thonë se temperaturat më të ftohta mund të çojnë në gjumë më cilësor, gjë që ndihmon trurin të funksionojë më mirë.

“Ndihem më i relaksuar në dimër dhe në vjeshtë, ndihem më i relaksuar, jo në ankth. Vera është për ankth, duhet të shkosh këtu, duhet të shkosh atje,” janë shprehje të zakonshme të njerëzve.

“Jam i emocionuar për vjeshtën, sepse ju e dini se është sezoni i kapuçëve”, thotë dikush tjetër.

Sipas një studimi të botuar në revistën “Frontiers in Neuroscience”, njerëzit mund të kenë nevojë për më shumë gjumë gjatë muajve të ftohtë, por temperaturat e ftohta gjithashtu çojnë në gjumë më të mirë.

Subjektet raportuan 30 minuta gjumë më të gjatë REM, gjë që rrit aktivitetin e trurit.

“Ajo që është më e rëndësishme që njerëzit të jenë në gjendje të shijojnë, vlerësojnë dhe përfitojnë sa më shumë nga jeta është shëndeti i trurit”, thotë Dr. Austin Perlmutter.

Përmes hulumtimeve të gjera, Dr. Perlmutter ka parë shumë mënyra se si klima ndikon në trurin tonë.

“Për sa i përket gjumit, temperaturës, mendoj se është një gjë e mirë që gjërat të ftohen pak më shumë”, thotë ai. “Në përgjithësi, njerëzit raportojnë gjumë më cilësor kur temperatura është më e lartë”.

Ndërsa shumica jetojnë në shtëpi të me klimë të kontrolluar, ai thotë se ekspozimi i zgjatur ndaj temperaturave më të larta mund të rrisë inflamacionin në tru.

“Përqindje më të larta të sjelljes agresive dhe sulmeve. Ne e dimë se njerëzit që janë të ekspozuar ndaj temperaturave më të larta kanë një rrezik më të lartë për t’u pranuar për çështje të shëndetit mendor,” shpjegoi ai.

Ai thotë se cilësia më e mirë e gjumit lidhet me çështjet më të ulëta njohëse.

“Të bësh një banjë të nxehtë, të bësh një dush të nxehtë dhe kur të dalësh nga ajo banjë ose dush i nxehtë, në fakt do të rrisësh ftohjen e trupit, sepse po dërgon gjithë atë gjak në lëkurën tënde”, shton ai.

Pra, ndërsa gjethet fillojnë të bien, ne do të fillojmë të biem në një rutinë të re gjumi. Ekspertët thonë se një i rritur mesatarisht duhet të fle nga shtatë deri në nëntë orë në ditë.

Nëse problemi juaj me gjumin është kronik, atëherë mos neglizhoni marrjen e produktit bimor Ardavana që e gjeni më poshtë.

Bimët e Shkretëtirës për përkrahjen e Shëndetit Mendor


Të gjithë e dimë rëndësinë e aftësisë fizike për të na mbajtur të shëndetshëm dhe të gjallëruar gjatë gjithë jetës sonë. Ajo që mund të mos e dini është se aftësia mendore është po aq e rëndësishme. Në fakt, të dyja janë të ndërthurura. Neglizhimi i shëndetit mendor mund t’ju bëjë më pak elastik ndaj ndryshimeve të jetës, duke ju lënë më shumë të ngjarë të bëni zgjedhje të dobëta të jetesës.

Jetesa në një qytet të ngarkuar dhe në një botë sfiduese, bën që çdo person të përjetojë stres në jetën e përditshme. Qoftë kaos shtëpiak, afate të lodhshme, projekte, provime, që të gjitha shkaktojnë stres dhe ankth.

Shumë më pak stres ju motivon për arritje të mëdha, por nëse treguesi arrin lart, atëherë është koha për t’u shqetësuar!

Kështu, për të ruajtur ekuilibrin emocional dhe për të reduktuar stresin, ankthin dhe depresionin, ne kemi hulumtuar bimët shkretinore më efikase për këtë synim dhe kemi zhvilluar produktet bimore që i gjeni të detajuara më poshtë. (shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook