Gjashtë pije që ndihmojnë për të ruajtur bukurinë

Gjashtë pije që ndihmojnë për të ruajtur bukurinë, shëndetin dhe rininë

 

Mjekët kanë identifikuar gjashtë pije që mund të zgjasin rininë, bukurinë dhe shëndetin:

  1. Çaji i jeshil

Orgjina e këtij çaji është Kina. Vetitë e tij kuruese për njeriun janë njohur që në kohët e lashta.

  1. Rubini i kuq

Kjo bimë është e përhapur kryesisht në Afrikë, ku e quajnë “Pija e Firaonëve”. Kjo pije luan rol të madh në kurimin e sëmundjeve të ndryshme.

  1. Kafeja

Pirja e kafes ndihmon në ruajtjen e aktivitetit të trupit. Pirja e një filxhani kafeje përmirëson gjëndjen shpirtërore  gjatë gjithë ditës dhe ndikon pozitivisht në punët e zemrës dhe enëve të gjakut.

  1. Kakao

Kakao parandalon pllakat  e gjakut nga ngjitja me njëra –tjetrën. Mbron nga kanceri, goditjet në tru dhe diabeti.

5. Lëngu i domates

Çdokush që vuan nga problemet e shikimit duhet të pijë lëngun e domates. Lëngu i domates është gjithashtu i dobishëm për të sëmurët me kancer.

6. Zierja e farave të trëndafilit të egër

Ky caj është shumë i dobishëm për plotësimin e vitaminës C. Është përdorur në mjekësi që në shekullin XVIII.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook