Cili është niveli normal i sheqerit në gjak?

Çfarë duhet të dini konkretisht për këtë temë?

Këtu janë detajet më të rëndësishme

 

Niveli i sheqerit në gjak është një tregues i rëndësishëm i shëndetit tuaj, kështu që duhet të dini se cili është normal dhe si ta kontrolloni atë.

Cili është niveli normal i sheqerit në gjak?

Niveli i sheqerit në gjak ndryshon në varësi të kohës gjatë ditës dhe marrjes së ushqimit, dhe në përgjithësi këto lexime përmblidhen si më poshtë:

Koha gjatë ditës

Leximi për njerëz të shëndetshëm            Leximi për njerëzit me Diabet

Para ngrënies                                                             Para ngrënies

Më pak se 100 mg / dL                                             Midis 80-130 mg / dl

1-2 orë pasi të keni ngrënë një vakt                      1-2 orë pasi të keni ngrënë një vakt

Nën 140 mg / dL                                                       Nën 180 mg / dL

Informacion i rëndësishëm për sheqerin në gjak

Bazuar në tabelën e mësipërme, vihet re se niveli i sheqerit në gjak ndryshon në varësi të kohës dhe marrjes së ushqimit, dhe gjithashtu ndryshon pak nga personi në person.

Niveli i sheqerit në gjak është më i ulët para se të hahet mëngjes dhe para vakteve kryesore, dhe kjo do të thotë që leximi më i lartë ndodh një ose dy orë pas ngrënies.

Vlen të përmendet se diabetikët kanë nivele të sheqerit në gjak më të larta krahasuar me njerëzit e shëndetshëm.

Niveli i sheqerit në gjak; çfarë duhet të bëj?

Nëse niveli i sheqerit në gjak është shumë i lartë ose shumë i ulët, ju rekomandojmë që:

Niveli i sheqerit në gjak                                Këshilla që duhet të ndiqni

kur nuk keni ngrënë ushqim

50 mg / dL ose më pak.                       Shumë  i ulët: kërkoni ndihmë mjekësore
70-90 mg / dL.                                      Shumë i ulët: konsumoni mjalt sa më shpejt kur shihni

shenja të sheqerit të ulët në gjak, ose kërkoni ndihmë

mjekësore

90-120 mg / dL                                       Shkalla normale
120-160 mg / dL                                      E lartë: Keni nevojë për monitorim dhe ndihmë mjekësore
160-240 mg / dL.                                     Shumë e lartë: Mundohuni të ulni sheqerin në gjak dhe të

kërkoni ndihmë mjekësore

240-300 mg / dL                                       Shumë shumë e lartë: Konsultohuni me mjekun, pasi ky

është një tregues që nivelet e sheqerit nuk janë

nën kontroll

300 mg / dL ose më shumë.                   Rrezikisht i lartë: kërkoni ndihmë të menjëhershme

mjekësore

Mënyra për zvogëlimin e sheqerit në gjak

Nëse keni sheqer të lartë në gjak, këshillat e mëposhtme mund t’ju ndihmojnë ta zvogëloni atë:

– Ulni sasinë e karbohidrateve që konsumoni.

– Rritni sasinë e ujit.

– Ushtrohuni rregullisht.

– Përqendrohuni në ngrënien e fibrave dietike.

– Konsumoni ushqime të pasura me potasium si: patatet e ëmbla, brokoli, spinaqi, banane, kumbulla, etj.

– Ulni sasinë e kafeinës.

– Ulni sasinë e kripës.

– Shmangni duhanpirjen dhe alkoolin.

– Reduktoni nivelet e stresit

– Kontrolloni presinin e gjakut

Nëse vuani nga diabeti, është e rëndësishme që të zhvilloni një plan që ndihmon në kontrollin e niveleve të sheqerit, i cili do t’ju ndihmojë të kontrolloni sëmundjen e diabetit dhe ndërlikimet e tij.

Heart & Blood

Kura Bimore Profesionale për Diabetin Tip II

Diabeti është i shërueshëm! Ky është rezultati i shumë kërkimeve shkencore të mjekëve alternativë të pavarur, rezultat që ne e kemi vërtetuar dhe realizuar në një numër të madh pacientësh që kemi kuruar gjatë 10 viteve të fundit nëpërmjet Kurës Bimore Profesionale të posaçme për Diabetin në të gjitha fazat dhe llojet e tij, si arma më e fortë kundër kësaj sindrome të ndërlikuar, duke e shoqëruar me udhëzimet e posaçme për dietën ushqimore dhe stilin e jetesës që ia shoqërojmë çdo pacienti bashkë me paketën e ilaçeve bimore.

Pra, nëse jeni duke kërkuar të shëroheni nga Diabeti dhe të zmbrapsni rezistencën ndaj insulinës, të stabilizoni sheqerin në gjak dhe të rifitoni shëndetin, zgjidhja është Kura Bimore Profesionale për Diabetin Tip II. Kjo paketë përfshin gjithçka që ju nevojitet për t’u shëruar nga Diabeti, për të përmirësuar ndjeshmërinë ndaj insulinës, për të zvogëluar inflamacionin dhe për të zvogëluar rrezikun e problemeve shëndetësore të lidhura me çekuilibrin e sheqerit në gjak, siç janë komplikacionet e diabetit, problemet e metabolizmit, sëmundjet e zemrës, çmenduria, sëmundja e Alzheimerit, kanceri, depresioni, tensioni i lartë , mbipesha dhe sëmundjet e veshkave.