Shenjat paralajmëruese të migrenës dhe çfarë mund të bëni

 

Prodrome quhet një pre-dhimbje koke, kur mund të vini re paralajmërimet e hershme të migrenës. Është e ndryshme për të gjithë dhe mund të fillojë disa orë ose ditë para se dhimbja e kokës të godasë plotësisht. Mundohuni të vini re se si ndiheni para çdo migrene dhe shkruajeni në një ditar, kështu që do ta vini re herën tjetër.

Humori

Disa njerëz kanë nervozizëm ose depresion në ditët ose orët para migrenës. Në anën tjetër të peshores, disa njerëz ndjejnë një ndjenjë lumturie të madhe, apo eufori, në orët e para.

Gjumi

Ju mund të ndiheni jashtëzakonisht të lodhur para migrenës. Gjumi i tepërt ose i mangët mund të ndihmojë të sjellë një të tillë. Kushtojini vëmendje mënyrës se si gjumi lidhet me simptomat tuaja. Kjo mund të të ndihmojë të qëndrosh larg nga nxitësit dhe ndoshta të mbash larg një migrenë.

Problemet e tretjes

Parashenjat ndonjëherë mund të ndikojnë në sistemin e tretjes. Mund të ndiheni të sëmurë në stomak ose të keni kapsllëk ose diarre.

Ndjeshmëria ndaj dritës ose zërit

Këto janë shenja të zakonshme të migrenës së ardhshme dhe shpesh vazhdojnë me ethe të dhimbjeve të kokës dhe me fazat pas dhimbjes së kokës. Dritat e ndritshme ose zhurmat e larta mund të shkaktojnë edhe një migrenë të dytë ndërsa jeni duke kaluar të parën.

Ndryshimet në Vizion

Kur afron migrena, vizioni mund të jetë i paqartë, gjithashtu mund të keni pika të verbuara ose të shihni ndezje të dritave ose formave. Këto çështje ngadalë mund të përkeqësohen, por zakonisht nuk zgjasin më shumë se një orë.

Ja disa lehtësues të përkohshëm të migrenës

Pini lëng limoni ose uthull molle

Pija e limonit dhe uthullës  mund të ndalojnë disa dhimbje të hershme të migrenës në vetvete,  gjithashtu mund të ndihmojnë në nxitjen e efekteve të qetësimit të dhimbjeve.

Meditoni

Merrni 10 minuta çdo ditë për të marrë frymë thellë dhe ngadalë për të relaksuar çdo grup muskujsh në trup. Kjo mund të ndihmojë në çdo kohë, por mund të jetë veçanërisht e dobishme nëse vini re shenjat paralajmëruese të migrenës.

Shmangni ushqimet e konservuara

Ruajtësit si nitratet dhe MSG – mund të shkaktojnë migrenë në disa njerëz. Ju mund të jeni në gjendje të kuptoni se cilët ju dëmtojnë nëse i shkruani ato që konsumoni në një ditar të ushqimit.

Shtrihuni në një dhomë të errët

Kjo ndihmon në dy drejtime. Së pari, ju qetëson dhe ju relakson, dhe kjo është mirë kur doni të shmangni dhimbjen e migrenës. Së dyti, ju merr larg nga drita e ndritshme, gjë që mund t’i bëjë më keq simptomat tuaja.

Provoni kompresat e ngrohta ose të ftohta

Kompresat e ftohta  në qafë ose kokë mund të mpijnë zonën dhe sinjalet që shkaktojnë dhimbje. Gjithashtu një kompresë e ngrohtë mund të qetësojë muskujt e tensionuar. Një dush me ujë të vakët mund të bënte të njëjtën gjë.

Produktet bimore AERVA dhe Zinginax janë kura bimore për kurimin rrënjësor të migrenës

Desert herbs products specially produced for patients with various types of stress, anxiety, panic, and depression, including: Acute stress, acute episodic stress, chronic stress, physical stress (trauma, fatigue, environmental pollution, hormonal stress, and dietary), psychological stress (emotional stress, cognitive stress, perceptual stress), psychosocial stress (marital relationships / difficulties, lack of supportive society, lack of adequate resources for survival, loss of employment / investment / savings, loss of loved ones, bankruptcy, home lock-up and isolation), psycho-spiritual stress; General Anxiety Disorder, Social Anxiety Disorder, Panic Disorder, Post-Traumatic Stress Disorder, Obsessive-Compulsive Disorder, Separation Anxiety Disorder, Phobia, Schizophrenia, etc.

Major depression, persistent depressive disorder, bipolar disorder, seasonal affective disorder, psychotic depression, peripartum (postpartum) depression, premenstrual dysphoric disorder, situational depression, atypical depression, etc.


Kura me bimë shkretinore të prodhuara posaçërisht për pacientët me lloje të ndryshme të stresit, ankthit, panikut, dhe depresionit, duke përfshirë: Stresi akut, stresi akut episodik, stresi kronik, stresi fizik (trauma, lodhja, ndotja e mjedisit, stresi hormonal dhe dietik), stresi psikologjik (stresi emocional, stresi njohës, stresi perceptues), stresi psikosocial (marrëdhëniet / vështirësitë e martesës, mungesa e shoqërisë mbështetëse, mungesa e burimeve për mbijetesë adekuate, humbja e punësimit / investimeve / kursimeve, humbja e të dashurve, falimentimi, bllokimi i shtëpisë dhe izolimi), stresi psiko-shpirtëror; Çrregullimi i përgjithshëm i ankthit, Çrregullimi i Ankthit Social, Çrregullimi i Panikut, Çrregullimi i Stresit Post-Traumatik, Çrregullimi Obsesiv-Kompulsiv, Çrregullimi i Ankthit të Ndarjes, Fobia, etj.
Depresioni i madh, çrregullimi i vazhdueshëm i depresionit, çrregullimi bipolar, çrregullimi afektiv sezonal, depresioni psikotik, depresioni peripartum (pas lindjes), çrregullimi disforik premenstrual, depresioni i situatës, depresioni atipik, skizofrenia, etj.