Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Ushqimi

//Ushqimi

May 2017

Mishi i Derrit

By | 2017-05-24T23:27:02+00:00 May 24th, 2017|Ushqimi|

Mishi i derrit dhe rreziku i sëmundjeve që lidhen me të Mishi i derrit dhe produktet e tij konsumohen gjerësisht në shumë vende të botës. Sallami, proshuta, janë vetëm disa shembuj të mishit të derrit. Derri konsiderohet si kafshë pastruese që ha gjithçka: mbeturina, minj, mish... pra ai është një kafshë fshesë. Në trupin e [...]

Comments Off on Mishi i Derrit

Kalciumi

By | 2017-05-22T21:11:36+00:00 May 22nd, 2017|Ushqimi|

Kalciumi; Rëndësia, Burimet, Rreziku i mangësisë dhe i mbidozës   Kalciumi është element kimik, që në sistemin periodik e gjejmë me simbolin Ca. Emri "Kalcium" rrjedh nga fjala latine (calx-gëlqere). Kalciumi i pastër u zbulua në vitin 1808 nga H.Dejvi. Ai e përfitoi atë me elektrolizën e klorurit të kalciumit të shkrirë (CaCl2). Kalciumi eshte [...]

Comments Off on Kalciumi

3 Vitaminat më të mira për të rritur imunitetin

By | 2017-08-06T19:45:42+00:00 May 17th, 2017|Ushqimi|

3 Vitaminat më të mira për të rritur imunitetin   Ngrënia në mënyrën e duhur është një hap kritik për të shmangur sëmundjet. Në trupin tonë nuk ka pajisje më të rëndësishme se sistemi imun. Trupi ynë është i  pajisur me struktura dhe pajisje shumë të sakta dhe komplekse. Qëllimi i tyre është  për t’u [...]

Comments Off on 3 Vitaminat më të mira për të rritur imunitetin

Për uljen e peshës

By | 2017-05-16T00:48:56+00:00 May 15th, 2017|Ushqimi|

Ushqimet më të mira që ju ndihmojnë të uleni në peshë dhe që luftojnë çrregullime të ndryshme në trup   Mbipesha është shkak për sëmundje të ndryshme si; diabeti, sëmundjet e zemrës, sëmundje të stomakut, zorrëve, mëlçisë dhe shumë të tjera. Ushqimet kanë një ndikim pozitiv në tretjen e yndyrave, uljen e mbi-urisë, hormone, dhe [...]

Melasa

By | 2017-05-12T22:52:11+00:00 May 12th, 2017|Ushqimi|

Melasa / Mjalti i zi   Melasa, apo mjalti i zi, prodhohet nga kallami i sheqerit dhe nga panxhari i sheqerit. Mjalti i zi ka qenë i njohur në Egjipt që në shekullin e shtatë, kur arabët futën atje kallamin e sheqerit nëpërmjet tregtisë që bënin nëpër botë. Mjalti i zi prodhohesh edhe  në zonën [...]

POLENI I BLETËS

By | 2017-05-12T17:27:12+00:00 May 12th, 2017|Bimë Mjekësore, Ushqimi|

POLENI I BLETËS   Ç’është poleni? Poleni është organi mashkullor i shumimit tek bimët, të cilin bleta e mbledh dhe lëshon mbi të lëndët e saj jargore, gjë e cila i jep atij vetitë kuruese. Bleta e mbledh polenin dhe e rezervon atë brenda hojeve për t’u ushqyer me të. Poleni është burimi kryesor i [...]

Vitamina B5

By | 2017-05-12T13:48:22+00:00 May 12th, 2017|Ushqimi|

Vitamina B5 (Pantotenik Acid); Rendesia, Mungesa, Burimet, Doza ditore   Acidi pantotenik, i quajtur gjithashtu pantothenate ose vitaminë B5, me formulën; C9H17NO5 është një vitaminë e tretshme në ujë. Vitamina B5 është një ndër më të rëndësishmet e  vitaminave B për proceset themelore të jetës . Acidi pantotenik është një amid midis acid pantoik dhe [...]

Hidratimi

By | 2017-05-05T21:53:00+00:00 May 5th, 2017|Ushqimi|

Ushqimet më të mira që ju mbajnë të hidratuar dhe të shëndetshëm Trupat tanë përbëhen më shumë se gjysma nga uji, dhe ne e përdorim atë për shumë funksione trupore: për rregullimin e temperaturës së trupit, për heqjen e mbeturinave, mbajtjen e oksigjenit në qeliza, etj. Kur ju jeni i dehidratuar, kjo mund të shkaktojë [...]

Vitamina P

By | 2017-05-04T22:53:49+00:00 May 4th, 2017|Ushqimi|

Çfarë është Vitamina P, dhe si mund të ndihmojë në parandalimin dhe luftimin e kancerit? "Vitamina P" nuk është një vitaminë e vetme, por ajo është një term i vendosur për një grup i substancave bimore super-shëruese diku mes viteve 1930-1950, kurse sot këto substanca janë të njohur më mirë si flavonoids (ose ndonjëherë bioflavonoids) [...]

Comments Off on Vitamina P

Qumështi bletës

By | 2017-05-02T18:21:32+00:00 May 2nd, 2017|Ushqimi|

XHELATINA MBRETËRORE / Qumështi i bletës   Ç’është xhelatina mbretërore? Ai është një lëng i bardhë me vlera të larta ushqyese, që del nga gjendrat e faringut, nga koka e bletave të vogla punëtore për ushqyerjen e larvave punëtore, meshkujve në fazën e parë dhe larvave të mbretëreshës. Ky është ushqimi i vetëm i mbretëreshës dhe njihet [...]

15 Ushqime që nuk janë ushqime

By | 2017-08-09T00:05:24+00:00 May 1st, 2017|Ushqimi|

15 Ushqime që nuk janë ushqime A jeni të sigurt se këto janë ushqime? Çdo gjë në kohët e sotme është :moderim", dhe duket sikur gjithçka është e shëndetëshme, por le të shohim faktet rreth kësaj. Disa gjëra ju thjesht nuk duhet ti vendosni në gojën tuaj. Nga shija artificiale, ngjyrat artificiale, ruajtësit, dhe shumë [...]

Comments Off on 15 Ushqime që nuk janë ushqime

April 2017

Algat e Detit

By | 2017-04-29T14:53:31+00:00 April 29th, 2017|Bimë Mjekësore, Ushqimi|

Dobitë shëndetësore të algave të detit   Algat e detit rriten afër sipërfaqes së ujit dhe afër bregut të detit me shkëmbinj. Ato janë disa lloje, por më të shëndetshmet janë: Leshterik ose Kelp Anglisht: Kelp. Emri shkencor: Laminaria L Familja: Laminariaceae. Kelpi është një gjini prej 31 llojesh të algave me ngjyrë kafe i quajtur “leshterik”. Kjo [...]

Për dhimbjen dhe Inflamacionin

By | 2017-04-26T20:41:54+00:00 April 26th, 2017|Ushqimi|

Pije për të ulur dhimbjen dhe inflamacion   Inflamacioni kronik është i njohur të jetë kontribues për shumë sëmundje. Me stilin e jetës aktuale, stresi është i zakonshëm. Puna, teknologjia, faktorët e mjedisit, marrëdhëniet me njerëzit, ndjenja e pasigurisë, të gjitha këto mund të shkaktojnë stres. Por a e dini se stresi kronik mund të zvogëlojë [...]

Comments Off on Për dhimbjen dhe Inflamacionin

PROPOLIS

By | 2017-04-23T14:10:49+00:00 April 23rd, 2017|Bimë Mjekësore, Ushqimi|

PROPOLIS – NGJITËSI I BLETËS; FARMACI NATYRALE   Propolis, apo ngjitësi i bletës, është një masë rrëshire, zakonisht, ngjyrë e verdhë në të gjelbër ose kafe dhe e tretshme, të cilin bletët punëtore e mbledhin nga sythët dhe lëkurët e pemëve dhe e përdorin për fiksimin e huallëve të dyllit dhe ngushtimin e hyrjes së kosheres [...]

Uthulla e Hudhres

By | 2017-04-22T13:12:43+00:00 April 22nd, 2017|Ushqimi, Zemra & Gjaku|

UTHULLA E HUDHRES RECETA E MREKULLUESHME E ZEMRES   Historiku i kësaj recete Këtë recetë e ka zbuluar komisioni i ALECSO-s, i Kombeve të Bashkuara në Ausev, pikërisht në vitin 1972. Kjo recetë është përkthyer thuajse në të gjitha gjuhët e botës, dhe ekzistenca e saj daton që 4000/5000 vjet para erës sonë. Dobitë e [...]

Ushqime për Lumturinë

By | 2017-04-22T12:59:13+00:00 April 22nd, 2017|Ushqimi|

Ushqimet që duhet të konsumoni për të qënë të shëndetshëm dhe të lumtur Për të qënë të shëndetshëm dhe të lumtur është brenda mundësive tuaja. Kjo është krejtësisht e mundur, ju mjafton që të futni në dietën tuaj ushqimet e mëposhtme: - Perimet me gjethe të gjelbër; Ne e kemi dëgjuar të thuhet "Hani perime!". E [...]

Supë Brokoli Anti Kancer

By | 2017-04-21T19:21:56+00:00 April 21st, 2017|Ushqimi|

Supë Brokoli Anti Kancer Përzierja e brokolit bën një supë të shkëlqyer, të shëndetshme dhe të butë - përkundër faktit se kjo supë me të vërtetë nuk përmban asnjë krem. Brokoli mund të luftojë tumorin, por përshtatshmëria e tij lidhet me mënyrën se si gatuhet. Arsyeja është se brokoli përmban një katalizator të quajtur myrosinase [...]

Comments Off on Supë Brokoli Anti Kancer

Mbrojtja nga Kanceri Zorrës Trashë

By | 2017-04-18T23:59:22+00:00 April 18th, 2017|Kanceri & Tumoret, Ushqimi|

Për mbrojtjen nga inflamacioni dhe kanceri i zorrës së trashë   Një dietë e shëndetshme mund të ndihmojë në mbrojtjen kundër inflamacionit dhe kancerit të zorrës së trashë. Funksioni i zorrës së trashë  mund të ketë një ndikim pozitiv ose negativ në zemër, tru dhe shëndetin e kockave. Shëndeti i përgjithshëm i zorrës së trashë mund të [...]

Multivitaminat

By | 2017-04-14T23:20:42+00:00 April 14th, 2017|Ushqimi|

Multi-vitaminat dhe vitaminat farmaceutike; Sa të rrezikshme janë për shëndetin?! Cilat janë vitaminat e sigurta? Shumë njerëz marrin shtesa multivitamine dhe minerale që nga viti 1940, kur produkte të tilla u shfaqën në tregun farmaceutik. Sot, miliona njerëz  vazhdojnë të kërkojnë mënyra për të rritur shëndetin dhe imunitetin e tyre nëpërmjet shtojcave. Një nga mënyrat [...]

Comments Off on Multivitaminat

Ëmbëltuesit Artificial

By | 2017-04-13T01:01:52+00:00 April 13th, 2017|Ushqimi|

Ëmbëltuesit Artificial? Ku gjenden? Sa të rrezikshëm janë? Ç’lidhje kanë me Diabetin, migrenën, depresionin, kancerin, pabarazitë hormonale, mbipeshën, etj.   Ëmbëltuesit artificial, apo zëvendësuesit e sheqerit, janë kimikate të shtuar në disa ushqime dhe pije për t'i bërë ato me shije të ëmbël. Ëmbëltuesit artificial janë në qarkullim prej më shumë se 130 vjet. Për [...]

Comments Off on Ëmbëltuesit Artificial
Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!