Loading...
Bota Bimore2018-02-14T14:11:00+04:00

BOTA E MREKULLUESHME BIMORE

Aster Tataricus

By |April 8th, 2018|

Aster Tataricus; Për pastrimin nga infeksionet, bakteriet, qelizat kancerore…   Arabisht: نجم تتاري Anglisht: Aster. Emri shkencor: Aster Tataricus L. Familja: Asteraceae. Aster

Ephedra Aphylla

By |March 22nd, 2018|

Ephedra Aphylla; Per imunitetin, disa lloje te kancerit, arteriet dhe zemren, mbipeshen, pastrimin nga toksinat...   Arabisht: علندى عديمة الأوراق, Alanda adimet el eurak

Meconopsis horridula 

By |March 20th, 2018|

Meconopsis horridula    Arabisht: النعمان الأزرق. Anglisht: Prickly Blue poppy. Emri shkencor: Meconopsis horridula L. Familja: Papaveraceae. Meconopsis horridula është bimë barishtore shumëvjeçare, me lartësi

Plukenetia Conophora

By |March 19th, 2018|

Plukenetia Conophora; Parandalon dëmtimin qelizor, zhvillimin e qelizave kancerore, plakjen e parakohshme, shëndetin e trurit, sistemin imun…   Arabisht: الجوز النيجيري Anglisht: Nigerian

Rhynchostylis Retusa

By |March 3rd, 2018|

Rhynchostylis Retusa; Për sistemin nervor, çrregullimet mendore, infeksionet, bakteriet e stomakut dhe fytit, pastrimin e mushkërive, spazmat…   Arabisht: ذيل الثعلب الأوركيد Anglisht:

Akebia Quinata

By |February 25th, 2018|

Akebia Quinata   Arabisht: أكيبيا كويناتا Anglisht: Five-leaf akebia. Emri shkencor: Akebia quinata L. Familja: Lardizabalaceae Akebia quinata është bimë zvarritëse, shumëvjecare, me

Hyssopus Officinalis

By |January 31st, 2018|

Hyssopus Officinalis; Për imunitetin, infeksionin e mushkërive, astmën, mukozën, bronkitin, kancerin e mushkërive, sistemin tretës, sistemin nervor...   Arabisht: الزوفا الطبية Anglisht: Hyssop

Acalypha wilkesiana

By |January 29th, 2018|

Gjethebakri; Pastrues i trupit nga viruset dhe sëmundjet fungale të lëkurës   Arabisht: نبات النحاس Anglisht: Copperleaf, Fire Dragon Plant, Red leaf Emri

Oxalis Corniculata

By |January 28th, 2018|

Oxalis Corniculata; Forcon imunitetin, lufton bakteriet dhe viruset, infeksionet, diarrenë, pagjumësinë…   Arabisht: أقصليس حامض  ,حماض الزهور Anglisht: Creeping wood sorrel, Creeping oxalis.

Alternanthera Sessilis

By |January 28th, 2018|

Alternanthera Sessilis; Për sistemin nervor, dhimbjet e kokës, astmën, energjinë trupore, mëlçinë   Arabisht: نمول لاطئ Anglisht: Joseph’s Coat Ermi shkencor: Alternanthera sessilis

Lotusi Egjiptian

By |January 24th, 2018|

Lotusi Egjiptian; Për mendjen dhe trurin   Arabisht: اللوتس المصري الأزرق Anglisht: Blue Egyptian lotus Emri shkencor: Nymphaea Caerulea L. Familja: Nymphaeaceae. Me

Load More Posts

FRUTA & PERIME

Portokalli

December 21st, 2017|0 Comments

Dobitë e Portokallit dhe Lëkurës së tij   Arabisht: البرتقال Anglisht: Orange. Emri shkencor: Citrus sinensis. Familja: Rutaceae. Pema e portokallit është me gjelbërim të përjetshëm, me lartësi 3 – 5 m, me lule të

Ftoi; Shpërbën tumoret dhe mbron organizmin

December 13th, 2017|0 Comments

Ftoi; Shpërbën tumoret dhe mbron organizmin   Arabisht: السَّفَرْجَل – Es Seferxhel. Anglisht: Qunce. Emri shkencor: Cydonia oblonga. Familja: Rosaceae. Ftoi është pemë shumëvjeçare, gjetherënëse me lartësi 5-8m, dhe gjerësi 4-6 m, fruti në fiillim

Si të Hiqni Pesticidet nga perimet dhe frutat

December 12th, 2017|0 Comments

Si të Hiqni Pesticidet nga perimet dhe frutat jo-organike   Cili është dallimi mes prodhimit të rritur organikisht dhe prodhimit të rritur jo-organikisht? E pra, sipas Departamentit Amerikan të Bujqësisë (USDA), fermat organike dhe përpunuesit

Prodhimet që përmbajnë shumë pesticide

December 12th, 2017|0 Comments

Prodhimet që përmbajnë shumë pesticide dhe prodhimet që nuk pranojnë pesticide   Nëse jeni duke kërkuar për të blerë ushqime organike, dhe me pak lëndë kimike, ose thjesht dëshironi të dini se cili produkt ka

Boronica

December 9th, 2017|0 Comments

Boronica; Për sistemin imun, sistemin nervor, pastrimin e gjakut   Arabisht:  العنبية الآسية أو الأحراش أو عنب الأحراج أو الأويسة Anglisht: Bilberry, European blueberry Emri shkencor: Vaccinium myrtillus L. Familja: Ericaceae. Përshkrim i bimës: Boronica  është bimë shumëvjecare me gjatësi  3.6

Fëstëku

December 9th, 2017|0 Comments

Fëstëku   Arabisht: الفستق Emri shkencor: Pistacia vera L. Familja: Anacardiaceae. Anglisht: Pistachio tree. ‏‎Frëngjisht: Pistachier, Pistachier du Levant. Gjermanisht: Echte pistazie. Italisht: Pistacchio comune, P. s'Aleppo. Turqisht: ‎Şam fistik ağ. Dobitë kuruese Festeku eshte i pasur

Farat e pishës

December 9th, 2017|0 Comments

Farat e pishës   Arabisht: حبوب الصنوبر, Hububu as Sanuber. Anglisht: Pine Nuts. Emir shkencor: Pinus Pinea. Pisha është pemë që bën pjesë në familjen Pinaceae. Është bimë shumëvjecare me lartësi deri 50 m, gjithmonë

Patatja e ëmbël

December 7th, 2017|0 Comments

Patatja e ëmbël; Dobitë shëndetësore dhe disa receta përdorimi   Arabisht:  البطاطا الحلوة Anglisht: Sweet Potato. Emri shkencor: Ipomoea  batatas. Familja:  Convolvulaceae. Patatja e ëmbël është bimë barishtore njëvjeçare,  me gjethe me push nga poshtë

Katër Superfrutat

December 7th, 2017|0 Comments

Katër Superfrutat për Parandalimin dhe Kurimin e Shumicës së Sëmundjeve   Çdo person dëshiron të jetojë një jetë të shëndetshme dhe të ruajë pamjen e përgjithshme  të trupit, rininë dhe gjallërinë e përhershme. Ngrënia e

Manaferra

December 3rd, 2017|0 Comments

Manaferra   Arabisht: العُليَّق الشجيري أو توت العُليَّق Anglisht: Blackberry Emri shkencor: Rubus fruticosus L Familja: Rosaceae. Manaferra është  bimë shkurrore shumëvjeçare, që rritet deri në 3 m, me degëza të gjata dhe me gjemba.