Statistikat e qeverisë Amerikane tregojnë se vaksina kundër gripit është vaksina më e rrezikshme në Amerikë

 

Vaksina e gripit është vaksina e pestë më e popullarizuar në Shtetet e Bashkuara. Prevnar, vaksina e përdorur për të parandaluar infeksionin e shkaktuar nga bakteret pneumococcale; Gardasil, i cili supozohet se parandalon kancerin e qafës së mitrës; PENTAct-HIB, që u jepet foshnjave të vegjël për të ndaluar difterinë, tetanozin, pertusis, hepatitin B, poliomyelitis dhe Haemophilus influenza e tipit b; dhe Infanrix / Pediarix, një vaksinë e treguar për imunizim aktiv kundër difterisë, tetanozit, pertusit, infeksionit të shkaktuar nga të gjitha nëntipet e njohura të virusit të hepatitit B dhe poliomelitit; janë të gjitha shumë më popullore se vaksinat e gripit.

Megjithatë, një raport i lëshuar në vitin 2013 nga Departamenti i Drejtësisë, tregon se më shumë se gjysma e të gjitha kërkesave të vendosura nga Programi Kombëtar i Kompensimit të Dëmtimeve të Vaksinave, i njohur edhe si Gjykata e Vaksinës, ishin për dëmet e shkaktuara nga vaksina e gripit.

Siç raportohet nga Impact News, gjatë periudhës që mbulon 16 gusht deri më 15 nëntor 2013, 139 kërkesa janë zgjidhur nga Gjykata e Vaksinave, 70 prej të cilave kanë marrë kompensim. Nga këto pretendime të rregullta, 42 ose 60 % ishin për lëndime të shkaktuara nga vaksina e gripit. Pjesa e mbetur prej 40 % ishin për lëndime të shkaktuara nga 11 vaksina të tjera.

Numri më i madh i lëndimeve deri tani që janë raportuar si pasojë e vaksinës së gripit ishin për Sindromin Guillain-Barré, ose GBS, një kusht që Instituti Kombëtar i Çrregullimeve dhe Sëmundjeve Neurologjike e përshkruan si vijon:

Sindromi Guillain-Barré (GBS) është një çrregullim në të cilin sistemi imunitar i trupit sulmon një pjesë të sistemit nervor periferik. Simptomat e para të këtij çrregullimi përfshijnë shkallë të ndryshme të dobësisë ose ndjesi shpimi gjilpërash në këmbë. Në shumë raste, dobësia simetrike dhe ndjesitë anormale përhapen në krahë dhe në pjesën e sipërme të trupit. Këto simptoma mund të rriten me intensitet derisa muskujt e caktuar nuk mund të përdoren fare dhe, kur është e rëndë, personi është pothuajse tërësisht i paralizuar. Në këto raste çrregullimi është kërcënim për jetën – potencialisht ndërhyrje në frymëmarrje dhe, herë pas here, me presionin e gjakut ose shkallën e zemrës – dhe konsiderohet një emergjencë mjekësore. Një individ i tillë shpesh vihet në një ventilator për ta ndihmuar me frymëmarrje dhe është parë nga afër për probleme të tilla si rrahje jonormale të zemrës, infeksione, mpiksje të gjakut dhe presion të lartë ose të ulët të gjakut. Shumica e individëve, megjithatë, kanë shërim të mirë nga rastet më të rënda të sindromës Guillain-Barré, edhe pse disa vazhdojnë të kenë një shkallë të caktuar të dobësisë.

Vaksina e gripit, një recetë toksike dhe katastrofike

Dëmet e shkaktuara nga vaksina e gripit, të renditura në raportin e Departamentit të Drejtësisë, nuk janë të kufizuara vetëm në Sindromin Guillain-Barré. Ato përfshijnë gjithashtu: lëndime neurologjike, neuropati periferike, myalgji të dhimbshme, sequela psikologjike, sindromi opsoklonus-myoklonus, ataxia cerebellare, dështimi i transplantit të kornealit, myelitis tërthor, encefalit, dëmtim i shpatullave, neurit optik dypalësh që rezulton në verbëri të përhershme, leukoencefalopati, sklerozë të shumëfishtë, polineuropati kronike inflamatore demyelinante, fibromialgi dhe vdekje, ndër të tjera.

Për të painformuarit mund të duket tronditëse që një procedurë mjekësore e konsideruar e sigurt nga komuniteti i zakonshëm mjekësor mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore. Kur merren parasysh përbërësit dhe ndihmësit e vaksinimit të gripit, megjithatë, bëhet plotësisht e kuptueshme.

Për një shkak, sepse vaksina e gripit përmban 25,000 herë më shumë merkur se sa lejohet ligjërisht në ujin e pijshëm. Për një shkak tjetër, statistikat konfirmojnë se njerëzit e vaksinuar janë në të vërtetë më të prekshëm ndaj gripit dhe shpesh sëmuren më shumë se ata që fokusohen në ndërtimin e sistemit imunitar të trupit të tyre.

Raportet si këto ngrenë shumë çështje. Për shembull, duke marrë në konsideratë ashpërsinë e reagimeve dhe kushteve të lidhura me vaksinën e gripit në vetëm një periudhë tre mujore dhe duke kujtuar se shumë pak reagime të padëshirueshme të vaksinave janë raportuar ndonjëherë, pse mediat kryesore nuk i ngrinin këto informata në çati? Pse ka heshtje praktikisht totale të medias kur bëhet fjalë për rreziqet e vaksinave në përgjithësi? Pse nuk na jepet ky informacion kur zgjedhim të vaksinojmë veten dhe fëmijët tanë me këto vaksina potencialisht vdekjeprurëse?

Ftohjet dhe gripi; Mëso sekretet e funksionit tënd imunitar dhe realitetin e kurimit me antibiotikë