Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Vaj Farave të Rrushit

//Vaj Farave të Rrushit

Vaj Farave të Rrushit

Vaji i farave të rrushit

 

Rrushi ka shkallë të gjerë përdorimi dhe prodhimi. Vaj i tij ka veti kuruese të shumta, ai është përbërës kryesor në shumë prodhime kozmetike.

Vaj i rrushit është i pasur me: kalori, fat; Saturated fat, Polyunsaturated fat, Monounsaturated fat, sodium, karbohidrate, fibra, sheqer, vitamin; A, B6, C, E, calcium, iron, magnesium, acid- palmitoleic, acid-oleic, Omega-3, omega-6.

Dobitë shëndetësore të vajit të farave të rrushit

– Mbron qelizat dhe indet nga radikalet e lira.

– Ul kolesterolin e dëmshëm, zvogëlon rrezikun e arteries koronare dhe mirëmban shëndetin e zemrës.

– Acidi-palmitoleic që përmban vaj i farave ndihmon të sëmurët me Diabet.

– Qetëson kapilarët dhe enët e gjakut.

– Përmirëson qarkullimin e gjakut dhe zbut venat me variçe.

– Ndihmon për kurimin e reumatizmës dhe infeksionet e kyçeve.

– Ndihmon për kurimin e plagëve.

Dobitë e vajit të farave të rrushit për lëkurën dhe flokët

– I thotë lamtumirë puçrrave të rinisë dhe pikave.

– Forcon lëkurën.

– Largon të zezat rreth syve.

– Parandalon rrudhat e fytyrës.

– Nxit mbirjen e flokut.

– Hidratues i flokëve dhe lëkurës së kokës.

– Largon zbokthin nga floku dhe i jep shkëlqim atij.

– Forcon rrënjën e flokut dhe është balsam natyral për të.

 

By | 2016-12-24T19:35:22+00:00 December 24th, 2016|Aromaterapia|0 Comments
error: Alert: Content is protected !!