Ushqime të prodhuara në Kinë që janë mbushur me plastikë, pesticide dhe kimikate që shkaktojnë kancer

 

Ushqim plastik? Ngrënia edhe një sasie të vogël plastike është e tmerrshme për sistemin e tretjes dhe hormonet. BPA (kimike) në plastike imiton estrogjenin dhe ky hormon ngrihet në trup.

Duhet të mendoheni mirë para se të bleni një ushqim; jo vetëm që ushqimi është dërguar nga ana tjetër e botës, por përtej asaj që disa kompani kineze po bëjnë me ushqimin, duke e bërë atë të rreme, dhe sa më lirë të jetë e mundur. Kina po përdor metodat e saj inovative që përdorin për të prodhuar produkte të teknologjisë së lirë, lodra dhe produkte të tjera të konsumit, dhe po e aplikojnë atë mendim në ushqim, gjë që është absolutisht e rrezikshme.

  1. Peshku Tilapia

Tilapia zakonisht është prodhuar në Kinë. Këto peshq janë disa nga peshqit më të keqinj, më toksik dhe të më të sëmurë që mund të hasni. Peshku tilapia ha gjithcka, dhe mund të jetojë edhe në një sipërfaqe të vogël me ujëra të zeza, pra ky është një nga blerjet më të këqija të peshkut që mund të blini dhe dihet se në Kinë fermerët e detit nuk lejojnë që fëmijët e tyre të hanë ushqimet e detit që ata prodhojnë.

  1. Peshku Cod

Cod është një lloj tjetër i peshkut që është kultivuar në Kinë. Ky peshk nuk është i shëndetshëm dhe jeton në mbetjet e veta.

  1. Lëng molle kinez

Besoni apo jo përafërsisht 50% e lëngut të mollës i shitur në Shtetet e Bashkuara vjen nga Kina. Kina është vendi më i madh për prodhimin e pesticideve në botë dhe ata as që kanë filluar të adresojnë pesticidet ose mbetjet kimike në ushqime.

  1. Kërpudha të përpunuara

Inspektorët e SHBA kanë gjetur kërpudha të ndotura nga Kina. Disa prodhues në Kinë shkojnë aq larg sa të etiketojnë këto kërpudha të përpunuara organike për të rritur fitimet e tyre. Nëse bëni një kërkim në google, ju do të gjeni se ka shumë “kërpudha misterioze” në Kinë, krejtësisht të rreme. 34% e kërpudhave të përpunuara janë nga Kina. Bëni më të mirën dhe blini kërpudha organike në zonën ku jetoni.

  1. Hudhra kineze

Inspektorët kanë gjetur gjithashtu hudhra të prishuru nga Kina. Hudhra nga Kina është mbuluar me kimikate dhe lëndë të dëmshme.

  1. Mishi i Pulës

Në vitin 2013 Departamenti Amerikan i Bujqësisë miratoi shitjen e pulave kineze në Amerikë. Shumë ekspertë të sigurisë ushqimore janë të shqetësuar për cilësinë e këtyre pulave, pasi Kina është një vend ku gripi i shpendëve dhe sëmundjet ushqimore janë të zakonshme. Përtej kësaj, Kina prodhon më shumë pesticide se çdo vend tjetër në botë dhe ndotet jo vetëm nga ai por edhe nga prodhimi masiv dhe industria.

  1. Orizi plastik

Në Kinë prodhohet oriz i rremë plastik. Besohet se ai prodhohet në të vërtetë nga patatet dhe një rrëshirë e rreme sintetike. Kur ziehet, orizi qëndron i fortë dhe nuk gatuhet si orizi i rregullt. Besohet se efektet afatgjata të këtij ushqimi mund të jenë kancerogjene.

  1. Kripa industriale

Kripa industriale është e papërshtatshme për konsum njerëzor por ajo është shitur si kripë e tryezës për 13 vjet! Kripa industriale mund të shkaktojë probleme mendore dhe fizike, probleme hipotiroidike si dhe çrregullime të sistemit riprodhues.

  1. Bizele të gjelbërta

Edhe një tjetër i çmendur nga ky skenar botëror … Kam nevojë për një t-shirt që thotë “Vetëm në Kinë”, në këtë pikë. Bizele të rreme jeshile në Kinë u gjetën në vitin 2005, dhe mund të prodhohen ende sot. Këto bizele të rreme u krijuan me sojë, ngjyrë të gjelbër, dhe metabisulfite natriumi (një kimik që përdoret si zbardhues dhe si një ruajtës). Kjo ngjyrë është e ndaluar të përdoret në prodhim sepse mund të shkaktojë kancer, si dhe të pengojë aftësinë natyrore të trupit për të absorbuar kalciumin. Këto bizele të gjelbra gjithashtu nuk zbuten kur ziehen dhe uji kthehet në një ngjyrë të gjelbër të panatyrshme. Pra, shmangni bizelet e gjelbra nga Kina.

Kini kujdes me ushqimin

Siç e  përmendëm më lart, Kina prodhon më shumë pesticide se çdo vend tjetër në botë, që do të thotë se ushqimi ka më shumë gjasa të jetë i mbushur me pesticide. Është një nga rajonet më të ndotura në të gjithë botën. 70% e lumenjve janë të ndotur, ajri është toksik dhe prodhimi i volumit të produkteve atje lë shumë kimikate toksike dhe nënprodukte si mbeturina që rrjedhin në mjedis.

Merrni këtë fakt, ajri në Pekin është aq i ndotur saqë mushkëritë marrin aq shumë dëmtim sa pirja e 40 cigave në ditë, thotë një studim.

Si mund ta zbuloni nëse lëngu juaj i mollës, hudhra apo kërpudhat janë nga Kina?

Është e vështirë ta thuash. Kjo është arsyeja pse rekomandohet pazari në nivel lokal në tregun e fermerëve dhe njohjen e fermerit apo furnizuesit tuaj. Bëni pyetje në ushqimin tuaj shëndetësor dhe ushqimoret ku i bleni ushqimet. Bëni pyetje dhe e kaloni më shumë kohë me leximin dhe hulumtimin e ushqimeve që fusni në trup.