Ushqime që ndihmojnë në parandalimin e Kancerit të Pankreasit

 

Kanceri i pankreasit është një sëmundje serioze dhe kërkon kujdes të menjëhershëm mjekësor. Pankreasi është një gjëndër (një organ që prodhon dhe çliron substanca në pjesë të tjera të trupit), i vendosur në abdomen. Ai është përafërsisht 15 cm i gjatë dhe gjendet pas stomakut, ku brinjët takohen në pjesën e poshtme të kafazit të kraharorit.

Kanceri pankreatik mund të ndodhë në çdo moshë. Burrat kanë tendencë të jenë më të prekur se femrat.  Më poshtë janë listuar disa ushqime që mund të zvogëlojnë shanset për të marrë kancer pankreatik, i cili kohët e fundit është shkaku i katërt kryesor i vdekjeve të lidhura me kancerin.

– Specat djegës Jalapeno

Specat Jalapeno janë një ushqim i shkëlqyeshëm për parandalimin e zhvillimit të qelizave të kancerit të pankreasit. Këto speca janë një burim i shkëlqyeshëm i vitaminës B6, me një filxhan të thjeshtë specash jalapeno të prerë sigurojnë 23% të konsumit të rekomanduar ditor për këtë vitaminë të rëndësishme të kancerit anti-panreatik. Ato gjithashtu sigurojnë një mori të lëndëve ushqyese të tjera të njohura për të luftuar kancerin e pankreasit, përfshirë folatin, vitaminën C dhe beta-karotenin.

Mjedrat

Mjedrat janë të pasura me lëndë ushqyese, dhe janë shumë të ulëta në kalori. Studimet klinike sugjerojnë që konsumimi i përditshëm i mjedrave të kuq mund të ndihmojë në parandalimin e kancerit të pankreasit, për shkak të përqendrimit të tyre të lartë të acidit elagjistik. Ndërsa acidi elagjik gjendet në një numër ushqimesh, mjedrat e kuqe janë burimi më i mirë dietik i kësaj substance të mrekullueshme për luftimin e kancerit (1.500 mcg për gram ekstrakt frutash me peshë të thatë). Acidi Ellagic është një anti-kancerogjen i provuar, anti-mutagjen dhe një frenues i kancerit. Mund të jetë gjithashtu në gjendje të shkaktojë apoptozë (vdekje qelizore) në qelizat kancerogjene. Për më tepër, acidi ellagik që gjendet tek mjedrat e kuqe ruan fuqinë e tij përmes ngrohjes dhe ngrirjes. Pra, pavarësisht nëse i hani mjedrat të freskëta, të ngrira ose të thata, do të korrni përfitimet e tyre për luftimin e kancerit.

– Karrotat

Ndoshta keni dëgjuar se karrotat janë të mira për sytë, por a e dini se këto perime të shijshme mund të ndihmojnë gjithashtu në mbrojtjen nga kanceri i pankreasit? Karrotat janë një burim i shkëlqyeshëm i beta-karotenit dhe vitaminës C. Për më tepër, ato përmbajnë falcarinol, një përbërje natyrale që ka treguar se është në gjendje të pengojë zhvillimin e kancerit. Studiuesit zbuluan se minjtë që kishin tumore prekanceroze dhe që ushqeheshin me karrota kishin 1/3 më pak gjasa të zhvillonin tumore në shkallë të plotë sesa kafshët e tjera në grupin e kontrollit. Për të marrë sa më shumë falcarinol, i hani karrotat tuaja të papërpunuara.

– Salmon

Salmoni siguron një burim të shkëlqyeshëm të acideve yndyrore Omega 3, një lloj i acideve yndyrore që dietave perëndimore shpesh iu mangon. Omega-3 besohet se ka një efekt mbrojtës kundër kancerit të pankreasit dhe llojeve të tjera të kancerit. Përveç Omega-3, Salmon (veçanërisht Salmon i egër) siguron shumë astaxanthin, një karotenoid që i jep Salmonit ngjyrën e tij rozë dhe që ka një aktivitet të fortë antioksidant. Përveç që mburret me nivele më të larta të astaxanthin, Salmoni i egër përmban nivele më të ulëta të bifenileve të poliklorinuar (PCB), kimikate të dëmshme që shpesh gjenden në sasi të larta në Salmonin e kultivuar. Por moderimi duhet të praktikohet edhe në konsumin e Salmonit të egër. Një konsum i tepërt ose shumë i lartë i Salmonit mund t’ju predispozojë për një ekspozim të tepruar ndaj toksinave të caktuara – siç është merkuri dhe pesticidet – që përmban peshku. FDA rekomandon të hani peshk dy herë në javë, por jo më shpesh. Gratë shtatzëna dhe gratë që po planifikojnë të mbeten shtatzënë duhet ta marrin këtë këshillë veçanërisht seriozisht sepse toksinat në peshk mund të dëmtojnë zhvillimin neurologjik të fetusit.

– Sallata Kale

Karakteristikat mbrojtëse shëndetësore të kales janë të gëra dhe të larmishme. Një nga përfitimet më interesante shëndetësore të kale është aftësia e mundshme e këtij super-ushqimi për të parandaluar kancerin e pankreasit. Kale është e ngarkuar me lëndë ushqyese që luftojnë kancerin si vitamina C, quercetin, kaempferol, myricetin dhe beta-carotene. Kaempferol është treguar se pengon përhapjen e qelizave të kancerit të pankreasit dhe shkakton apoptozë të qelizave kancerogjene. Kale mund të hahet e papërpunuar në sallata, ose mund t’i shndërroni gjethet e  kale në një pjatë të ngrohtë të shijshme duke i zierë.

– Lakra

Një konsum i rregullt i lakrës mund të ndihmojë në mbrojtjen e individëve të prirur kundër kancerit të pankreasit. Lakra është e ngarkuar me vitaminë C, por gjithashtu përmban vitaminë B6 dhe folate. Për më tepër, lakra prodhon glukozinolate kur bima pritet, copëtohet ose përtypet. Glukozinolatet janë përbërës anti-kancerogjenë që kanë treguar se kufizojnë sasinë e dëmtimit të ADN-së dhe mutacionin e qelizave, si dhe pengojnë proceset që parandalojnë vdekjen e programuar të qelizave dhe promovojnë rritjen e qelizave të pakontrolluara. Në mënyrë që të përfitoni sa më shumë nga lakra, e hani atë të papjekur; gatimi shkatërron vitaminën C dhe denatron enzimën që është përgjegjëse për prodhimin e glukozinolateve.

– Brokoli

Brokoli është një ushqim i vërtetë superhero për luftimin e kancerit të pankreasit. Brokoli është një nga ushqimet më të mira për të ngrënë nëse dëshironi të ushqeheni me dietë  kundër kancerit pankreatik. Brokoli përmban disa komponime të jashtëzakonshme që kanë treguar se eliminojnë toksinat kancerogjene, parandalojnë mutacionin e ADN-së, shkaktojnë apoptozën në qelizat kancerogjene, ndihmojnë në parandalimin e zhvillimit të tumoreve beninje dhe ndihmojnë në parandalimin e përhapjes së kancerit nga një organ në tjetrin. Brokoli, i disponueshëm në shumë dyqane ushqimore shëndetësore, është veçanërisht i pasur me komponime që luftojnë kundër kancerit, por edhe lulet e brokolit ofrojnë sasi të konsiderueshme. Për të maksimizuar përfitimet shëndetësore të brokolit, e hani brokolin tuaj të papërpunuar ose të gatuar në avull. Konsumimi i brokolit të papërpunuar, të thërrmuar, është treguar të rezultojë në thithjen më të shpejtë dhe më të mirë të komponimeve luftuese kundër kancerit. Sipas një studimi, gatimi mund të shkatërrojë deri në 90% të sulforafanit – substancën kryesore anti-kancerogjene në brokoli.

– Vezët e Peshkut

Vezët e peshkut kryesojnë listën e burimeve natyrore të acideve yndyrore Omega-3. Vezët e peshkut janë një nga burimet më të mira natyrore të DHA dhe EPA të cilat janë lloje të acideve yndyrore Omega-3. Vezët e peshkut përmbajnë edhe më shumë Omega-3 sesa peshqit.

– Qershitë

Qershitë janë natyrisht të pasura me perillil (POH), një përbërës që ka treguar se ndihmon në parandalimin e kancerit të pankreasit. Kur blini qershi, është e mençur të zgjidhni fruta të rritura në mënyrë organike kur është e mundur pasi qershitë e rritura në mënyrë konvencionale shpesh përmbajnë nivele të larta pesticidesh dhe përbërësish të tjerë kimikë.

– Patatet e ëmbla

Patatet e ëmbla janë një nga perimet më të vjetra të njohura për njeriun. Ato janë gjithashtu një nga perimet më ushqyese dhe përmbajnë mjaft lëndë ushqyese që mund të ndihmojnë në parandalimin e kancerit të pankreasit. Varietetet rozë, portokalli dhe të verdha janë një nga burimet më të përqendruara të ushqimit të beta-karotenit (sa më intensiv të jetë ngjyra, aq më shumë beta-karoten), por patatet e ëmbla janë gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i vitaminës C. Për më tepër, ato përmbajnë proteina unike të cilat, sipas studimeve paraprake, mund të kenë veti të rëndësishme antioksiduese. Për më tepër, patatet e ëmbla janë tipikisht të ulëta në pesticide, madje edhe ato të rritura jo organikisht.

Trajtimi Natyral Profesional i Kancerit të Pankreasit

Cancer

Unique Natural Professional Treatment of Cancer

One of the most revolutionary breakthroughs in treating cancer naturally through the potential desert plants and healthier lifestyles; benefiting from ongoing scientific research and long clinical experience with thousands of patients of various types of cancer.

A professional interweaving between the ancient and the modern, without compromising the former and taking advantage of the latter's technology, so that patients with different types of cancer have an unbreakable weapon against their disease.

Over 50 wilderness wild plants, expertly combined, are the ingredients of this unique package of its kind.

This package can be taken by all patients regardless of the type or stage of the disease, including the spread of metastases, whether or not they have received chemotherapy; that everyone benefits from treatment, and that everyone has the opportunity to be healed, by the Lord's will.

Our herbal medicines are not manufactured or commercially available, as are usually the "Dietary Supplements" products, but they are specially prepared directly from herbal extracts, and contain no preservatives or any kind of added chemicals, but only herbal extracts. 100%.

Potential of wild desert plants

Wild desert medicinal plants have proven to be a transcription factor in humans, encoded by a particular formula that regulates the expression of a variety of antioxidants and detoxifying genes, resulting in the self-destruction of carcinogenic cells.

None of the ingredients in this formula are treated with pesticides, herbicides, fungicides, synthetic fertilizers or "processing agents", found in conventional plants. You not only avoid these pest ingredients, but you are using wild plants, which generally produce their own natural protectors against pests.

Plants in this formula have powerful effects, and this is one of the fundamental reasons why they have been used for thousands of years in ancient cultures. Modern research is now showing more serious interest in these plants and their curative potential.

This professional blend of thoroughly wild herbs contains a full spectrum extract of the best the Lord has given us!


Trajtimi Natyral Profesional Unik i Kancerit


Një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë klinike me mijëra pacientë të llojeve të ndryshme të kancerit.

Një gërshetim profesional mes të lashtës dhe modernes, pa cënuar të parën dhe duke përfituar nga teknologjia e së dytës, në mënyrë që pacientët me lloje të ndryshme të kancerit të kenë një armë të pathyeshme kundër sëmundjes së tyre.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm janë përbërëse të ilaçeve të kësaj pakete unike të llojit të saj.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë edhe përhapjen me metastaza, qoftë nëse kanë marrë apo jo kimioterapi; që të gjithë përfitojnë nga trajtimi, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Ilaçet tona bimore nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht produktet “Dietary Supplements”, por ato përgatiten në menyrë të posaçme direkt nga ekstraktet e bimëve, dhe nuk permbajnë lëndë kimike ruajtëse apo ndonjë lloj lënde kimike të shtuar, por vetem ekstrakte bimore 100%.

Potenciali i bimëve të egra shkretinore

Bimët e egra medicinale shkretinore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene.

Asnjë nga përbërësit në këtë formulë nuk trajtohet me pesticide, herbicide, fungicide, plehra sintetike apo "agjentë përpunimi", të cilët gjenden në bimët konvencionale. Ju jo vetëm që i shmangni këto përbërës dëmtues, por jeni duke përdorur bimë të egra, të cilat në përgjithësi prodhojnë mbrojtësit e tyre natyralë kundër dëmtuesve.

Bimët në këtë formulë kanë efekte të fuqishme, dhe kjo është një nga arsyet themelore përse ato janë përdorur për mijëra vjet në kulturat e lashta. Hulumtimi modern tani është duke treguar një interesim më serioz në këto bimë dhe potencialin e tyre kurativ.

Ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra përmban një ekstrakt me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!