Ushqime që ndihmojnë në parandalimin e Kancerit të Pankreasit

 

Kanceri i pankreasit është një sëmundje serioze dhe kërkon kujdes të menjëhershëm mjekësor. Pankreasi është një gjëndër (një organ që prodhon dhe çliron substanca në pjesë të tjera të trupit), i vendosur në abdomen. Ai është përafërsisht 15 cm i gjatë dhe gjendet pas stomakut, ku brinjët takohen në pjesën e poshtme të kafazit të kraharorit.

Kanceri pankreatik mund të ndodhë në çdo moshë. Burrat kanë tendencë të jenë më të prekur se femrat.  Më poshtë janë listuar disa ushqime që mund të zvogëlojnë shanset për të marrë kancer pankreatik, i cili kohët e fundit është shkaku i katërt kryesor i vdekjeve të lidhura me kancerin.

– Specat djegës Jalapeno

Specat Jalapeno janë një ushqim i shkëlqyeshëm për parandalimin e zhvillimit të qelizave të kancerit të pankreasit. Këto speca janë një burim i shkëlqyeshëm i vitaminës B6, me një filxhan të thjeshtë specash jalapeno të prerë sigurojnë 23% të konsumit të rekomanduar ditor për këtë vitaminë të rëndësishme të kancerit anti-panreatik. Ato gjithashtu sigurojnë një mori të lëndëve ushqyese të tjera të njohura për të luftuar kancerin e pankreasit, përfshirë folatin, vitaminën C dhe beta-karotenin.

Mjedrat

Mjedrat janë të pasura me lëndë ushqyese, dhe janë shumë të ulëta në kalori. Studimet klinike sugjerojnë që konsumimi i përditshëm i mjedrave të kuq mund të ndihmojë në parandalimin e kancerit të pankreasit, për shkak të përqendrimit të tyre të lartë të acidit elagjistik. Ndërsa acidi elagjik gjendet në një numër ushqimesh, mjedrat e kuqe janë burimi më i mirë dietik i kësaj substance të mrekullueshme për luftimin e kancerit (1.500 mcg për gram ekstrakt frutash me peshë të thatë). Acidi Ellagic është një anti-kancerogjen i provuar, anti-mutagjen dhe një frenues i kancerit. Mund të jetë gjithashtu në gjendje të shkaktojë apoptozë (vdekje qelizore) në qelizat kancerogjene. Për më tepër, acidi ellagik që gjendet tek mjedrat e kuqe ruan fuqinë e tij përmes ngrohjes dhe ngrirjes. Pra, pavarësisht nëse i hani mjedrat të freskëta, të ngrira ose të thata, do të korrni përfitimet e tyre për luftimin e kancerit.

– Karrotat

Ndoshta keni dëgjuar se karrotat janë të mira për sytë, por a e dini se këto perime të shijshme mund të ndihmojnë gjithashtu në mbrojtjen nga kanceri i pankreasit? Karrotat janë një burim i shkëlqyeshëm i beta-karotenit dhe vitaminës C. Për më tepër, ato përmbajnë falcarinol, një përbërje natyrale që ka treguar se është në gjendje të pengojë zhvillimin e kancerit. Studiuesit zbuluan se minjtë që kishin tumore prekanceroze dhe që ushqeheshin me karrota kishin 1/3 më pak gjasa të zhvillonin tumore në shkallë të plotë sesa kafshët e tjera në grupin e kontrollit. Për të marrë sa më shumë falcarinol, i hani karrotat tuaja të papërpunuara.

– Salmon

Salmoni siguron një burim të shkëlqyeshëm të acideve yndyrore Omega 3, një lloj i acideve yndyrore që dietave perëndimore shpesh iu mangon. Omega-3 besohet se ka një efekt mbrojtës kundër kancerit të pankreasit dhe llojeve të tjera të kancerit. Përveç Omega-3, Salmon (veçanërisht Salmon i egër) siguron shumë astaxanthin, një karotenoid që i jep Salmonit ngjyrën e tij rozë dhe që ka një aktivitet të fortë antioksidant. Përveç që mburret me nivele më të larta të astaxanthin, Salmoni i egër përmban nivele më të ulëta të bifenileve të poliklorinuar (PCB), kimikate të dëmshme që shpesh gjenden në sasi të larta në Salmonin e kultivuar. Por moderimi duhet të praktikohet edhe në konsumin e Salmonit të egër. Një konsum i tepërt ose shumë i lartë i Salmonit mund t’ju predispozojë për një ekspozim të tepruar ndaj toksinave të caktuara – siç është merkuri dhe pesticidet – që përmban peshku. FDA rekomandon të hani peshk dy herë në javë, por jo më shpesh. Gratë shtatzëna dhe gratë që po planifikojnë të mbeten shtatzënë duhet ta marrin këtë këshillë veçanërisht seriozisht sepse toksinat në peshk mund të dëmtojnë zhvillimin neurologjik të fetusit.

– Sallata Kale

Karakteristikat mbrojtëse shëndetësore të kales janë të gëra dhe të larmishme. Një nga përfitimet më interesante shëndetësore të kale është aftësia e mundshme e këtij super-ushqimi për të parandaluar kancerin e pankreasit. Kale është e ngarkuar me lëndë ushqyese që luftojnë kancerin si vitamina C, quercetin, kaempferol, myricetin dhe beta-carotene. Kaempferol është treguar se pengon përhapjen e qelizave të kancerit të pankreasit dhe shkakton apoptozë të qelizave kancerogjene. Kale mund të hahet e papërpunuar në sallata, ose mund t’i shndërroni gjethet e  kale në një pjatë të ngrohtë të shijshme duke i zierë.

– Lakra

Një konsum i rregullt i lakrës mund të ndihmojë në mbrojtjen e individëve të prirur kundër kancerit të pankreasit. Lakra është e ngarkuar me vitaminë C, por gjithashtu përmban vitaminë B6 dhe folate. Për më tepër, lakra prodhon glukozinolate kur bima pritet, copëtohet ose përtypet. Glukozinolatet janë përbërës anti-kancerogjenë që kanë treguar se kufizojnë sasinë e dëmtimit të ADN-së dhe mutacionin e qelizave, si dhe pengojnë proceset që parandalojnë vdekjen e programuar të qelizave dhe promovojnë rritjen e qelizave të pakontrolluara. Në mënyrë që të përfitoni sa më shumë nga lakra, e hani atë të papjekur; gatimi shkatërron vitaminën C dhe denatron enzimën që është përgjegjëse për prodhimin e glukozinolateve.

– Brokoli

Brokoli është një ushqim i vërtetë superhero për luftimin e kancerit të pankreasit. Brokoli është një nga ushqimet më të mira për të ngrënë nëse dëshironi të ushqeheni me dietë  kundër kancerit pankreatik. Brokoli përmban disa komponime të jashtëzakonshme që kanë treguar se eliminojnë toksinat kancerogjene, parandalojnë mutacionin e ADN-së, shkaktojnë apoptozën në qelizat kancerogjene, ndihmojnë në parandalimin e zhvillimit të tumoreve beninje dhe ndihmojnë në parandalimin e përhapjes së kancerit nga një organ në tjetrin. Brokoli, i disponueshëm në shumë dyqane ushqimore shëndetësore, është veçanërisht i pasur me komponime që luftojnë kundër kancerit, por edhe lulet e brokolit ofrojnë sasi të konsiderueshme. Për të maksimizuar përfitimet shëndetësore të brokolit, e hani brokolin tuaj të papërpunuar ose të gatuar në avull. Konsumimi i brokolit të papërpunuar, të thërrmuar, është treguar të rezultojë në thithjen më të shpejtë dhe më të mirë të komponimeve luftuese kundër kancerit. Sipas një studimi, gatimi mund të shkatërrojë deri në 90% të sulforafanit – substancën kryesore anti-kancerogjene në brokoli.

– Vezët e Peshkut

Vezët e peshkut kryesojnë listën e burimeve natyrore të acideve yndyrore Omega-3. Vezët e peshkut janë një nga burimet më të mira natyrore të DHA dhe EPA të cilat janë lloje të acideve yndyrore Omega-3. Vezët e peshkut përmbajnë edhe më shumë Omega-3 sesa peshqit.

– Qershitë

Qershitë janë natyrisht të pasura me perillil (POH), një përbërës që ka treguar se ndihmon në parandalimin e kancerit të pankreasit. Kur blini qershi, është e mençur të zgjidhni fruta të rritura në mënyrë organike kur është e mundur pasi qershitë e rritura në mënyrë konvencionale shpesh përmbajnë nivele të larta pesticidesh dhe përbërësish të tjerë kimikë.

– Patatet e ëmbla

Patatet e ëmbla janë një nga perimet më të vjetra të njohura për njeriun. Ato janë gjithashtu një nga perimet më ushqyese dhe përmbajnë mjaft lëndë ushqyese që mund të ndihmojnë në parandalimin e kancerit të pankreasit. Varietetet rozë, portokalli dhe të verdha janë një nga burimet më të përqendruara të ushqimit të beta-karotenit (sa më intensiv të jetë ngjyra, aq më shumë beta-karoten), por patatet e ëmbla janë gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i vitaminës C. Për më tepër, ato përmbajnë proteina unike të cilat, sipas studimeve paraprake, mund të kenë veti të rëndësishme antioksiduese. Për më tepër, patatet e ëmbla janë tipikisht të ulëta në pesticide, madje edhe ato të rritura jo organikisht.

Trajtimi Natyral Profesional i Kancerit të Pankreasit

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Trajtimet që ekzistojnë sot për kurimin e kancerit mund të klasifikohen në 3 kategori:

1. Trajtimi konvencional i spitaleve, i cili përfshin: Kirurgjinë, kimioterapinë, radioterapinë, terapinë hormonale, terapinë kimike të targetuar, terapinë gjenetike dhe imunoterapinë; këto mund të bëhen të ndara nga njëra-tjetra, ose në kombinim me njëra-tjetrën, na varësi të kancerit dhe pacientit. Shkalla e suksesit nuk i kalon 3%, dhe efektet anësore dhe dëmtimet e pacientit janë të rënda dhe vrasëse.

2. Trajtimi Natyral, i cili përfshin: Kurimin me ilaçe bimore, dietën ushqimore, stilin e jetesës së shëndetshme, dhe mënyra të tjera që kanë origjinë natyrën dhe trajtimet popullore tradicionale.

3. Trajtimi i kombinuar, i cili përfshin një apo më shumë nga metodat e trajtimit konvencional që ndiqet përkrah një apo më shumë nga metodat e trajtimit natyral.

Rekomandimi ynë për zgjedhjen e trajtimit të duhur ndryshon për çdo pacient në varësi të llojit të kancerit, fazës së sëmundjes dhe gjendjes së pacientit; disa pacientëve ju rekomandohet vetëm trajtimi natyral, kurse të tjerëve mund tju rekomandohet një kombinim mes trajtimit natyral dhe atij konvencional, ndërsa të tjerëve ju rekomandohet detyrimisht të shtohet edhe trajtimi natyral përkrah atij konvencional që tashmë e kanë përfunduar apo janë duke e ndjekur, dhe në këtë mënyrë shtohen mundësitë e shërimit dhe përmirësohet cilësia e jetesës, me vullnetin e Zotit.


Që nga fillimi i vitit 2009 ne kemi ndihmuar disa mijëra pacientë me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar nga teknologjitë më të fundit dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të paraardhësve tanë, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit. Pacientët që vijnë tek ne e shprehin shpesh se do të dëshironin të na kishin gjetur më parë, sepse qasja jonë është shumë më e përparuar, më efektive dhe më e sigurtë, se sa të gjitha llojet e trajtimeve që kanë ndjekur më parë.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të në ngrohtësinë familjare mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmarrë udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë klinike me mijëra pacientë të llojeve të ndryshme të kancerit.

Një gërshetim profesional mes të lashtës dhe modernes, pa cënuar të parën dhe duke përfituar nga teknologjia e së dytës, në mënyrë që pacientët me lloje të ndryshme të kancerit të kenë shanset maksimale të shërimit, me vullnetin e Zotit.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!