TË JETOSH THJESHTË

Të jetosh një jetë sa më të thjeshtë ndihmon të bëhesh versioni më i mirë i vetes, sepse nuk do shqetësohesh për gjëra materialiste apo të parëndësishme. Do të mësosh të jesh i lumtur me më pak gjëra, dhe nuk ka të bëjë fare me të mos qënit në gjendje të përballosh gjëra, por më tepër të kuptosh se nuk të nevojiten këto gjëra. Shumë të famshëm, përkundër të ardhurave dhe famës së tyre, besojnë se bërja e një jetese më të thjeshtë është mënyra më e mirë për të jetuar.

Kush ka zgjedhur një jetë të thjeshtë

Profeti Muhamed (Paqja dhe mëshira e Zotit qofshin mbi të!) jetonte në një shtëpi të thjeshtë dhe vishej me rroba të thjeshta. Të gjithë pasurinë e tij ua jepte të varfëve. Zoti i Lartësuar e ka cilësuar atë si njeriun me moralin më të lartë mbi tokë.

Mark Zuckerberg, themeluesi i Facebook, është një miliarder që zgjedh të veshë rroba të rastësishme, në vend të kostumeve të markave të shtrenjta.

Ingvar Kamprad, themeluesi i IKEA, ka jetuar stilin e jetës së thjeshtë për shumë vite. Një herë tha: “Askush nuk u bë pasur duke humbur paratë kot!”

Steve Jobs, themeluesi i Apple, besonte në stilin e jetës minimale, si në jetën e tij profesionale dhe në jetën e tij personale.

Russell Crowe, një aktor i famshëm, ka zgjedhur të jetojë në një vend të lirë si Australia. Gjërat më të mira në Sidnei janë të lira: dielli është i lirë, dhe plazhi është i lirë.

Hayden Christensen u kthye në vendin e tij të lindjes, në Kanada, në moshën 35 vjeçare, dhe tani jeton në një fermë me familjen e tij dhe rrit perimet e tij. Ai besonte se për të jetuar një jetë të lumtur, duhej të largohej nga jeta luksoze e Hollivudit.

Sigurisht, në fund të ditës, këta të famshëm ndoshta shpenzojnë më shumë para se mesatarja e një personi, por ata mund të shihen si më të qetë dhe pa dyshim më të lirë me paratë e tyre, sepse ata e dinë se gjërat materialiste nuk zgjasin përgjithmonë.

Këshilla për të jetuar një jetë sa më të thjeshtë

– Largoni çdo rrëmujë nga shtëpia juaj – largoni gjërat që e dini se kurrë nuk do t’i përdorni.

– Kufizoni orët e shpenzuara në elektronikë, qoftë ky telefon apo laptop. Në vend të kësaj, lexoni libra.

– Formoni një buxhet për veten dhe përpiquni t’u përmbaheni shenzimeve të panevojshme.

– Largohuni nga gjërat negative në jetën tuaj, siç është miqësia toksike ​​- negativiteti mund të shkaktojë stres, ankth dhe depresion.

– Mos e tejkaloni vetveten (ose fëmijët tuaj!). Mësoni të kaloni kohë me fëmijët tuaj.

– Jetoni me bujari. Do të habiteni se sa e lehtë është të jeni mirënjohës për atë që keni kur të jeni të gatshëm të ndihmoni dikë që ka nevojë.

– Kaloni më shumë kohë jashtë. Natyra është falas! Provoni të shkoni për një shëtitje ose një udhëtim me fëmijët. Është një mënyrë e shkëlqyer për t’u larguar nga trazirat e kulturës së konsumatorit.

Ata që e kanë zotëruar artin e jetesës së një jete të thjeshtë janë vërtet të lumtur brenda dhe jashtë.