Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Vitaminat

//Tag:Vitaminat

November 2016

Vitamina A

By | 2016-12-07T09:10:16+00:00 November 14th, 2016|Ushqimi|

Vitamina A; vitamina e syrit   Vitamina A, apo beta-carotene (Retinoli, Akseroftoli), është një vitaminë esenciale, që tretet në yndyrë dhe gjendet në ushqime me prejardhje bimore dhe shtazore. Kjo vitaminë ka një strukturë terpeni dhe ju takon terpeneve. Formula e plotë e retinolit është C20H30O.   Vitamina A është pjesë thelbësore e një dietë të [...]

error: Alert: Content is protected !!