Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Ushqimi

//Tag:Ushqimi

November 2016

Vitamina A

By | 2016-12-07T09:10:16+00:00 November 14th, 2016|Ushqimi|

Vitamina A; vitamina e syrit   Vitamina A, apo beta-carotene (Retinoli, Akseroftoli), është një vitaminë esenciale, që tretet në yndyrë dhe gjendet në ushqime me prejardhje bimore dhe shtazore. Kjo vitaminë ka një strukturë terpeni dhe ju takon terpeneve. Formula e plotë e retinolit është C20H30O.   Vitamina A është pjesë thelbësore e një dietë të [...]

Ushqimet e Diabetit

By | 2017-05-14T17:21:58+00:00 November 13th, 2016|Diabeti, Ushqimi|

Ushqimet e Diabetit; që ju ndihmojnë të luftoni dhe të mbani nën kontroll Diabetin   Duhen bërë disa ndryshime të rëndësishme në dietën tuaj për të përmirësuar kontrollin e sheqerit në gjak dhe për të zvogëluar rrezikun e komplikacioneve të lidhura me Diabetin. Mos mendoni se një apo dy ushqime mund tju shërojë apo mund [...]

error: Alert: Content is protected !!