Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Shafrani

//Tag:Shafrani

November 2016

Shafrani

By | 2017-04-25T20:38:14+00:00 November 24th, 2016|Bimë Mjekësore|

SHAFRANI, ERËZA MË E SHTRENJË NË BOTË; SHIJE E VEÇANTË, ILAÇ I MREKULLUESHËM   Emri shkencor: Crocus Sativus Emri në Anglisht: Saffron Familja: Iridaceae Vendodhja gjeografike e Shafranit: Veriperëndim i Azisë. Vendet që kultivojnë Shafran janë: Irani, Spanja, India, Greqia dhe Turqia. Shafrani  është i njohur që prej 3000 vitesh dhe sot ai përdoret për kurimin [...]

error: Alert: Content is protected !!