Shafrani

By | November 24th, 2016|Bimë Mjekësore|

SHAFRANI, ERËZA MË E SHTRENJË NË BOTË; SHIJE E VEÇANTË, ILAÇ I MREKULLUESHËM   Emri shkencor: Crocus Sativus Emri në Anglisht: Saffron Familja: Iridaceae Vendodhja gjeografike e Shafranit: Veriperëndim i Azisë. Vendet që kultivojnë Shafran janë: Irani, Spanja, India, Greqia dhe Turqia. Shafrani  është i njohur që prej 3000 vitesh dhe sot ai përdoret për kurimin [...]