Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

pelin

//Tag:pelin

December 2016

Pelini Avicenës

By | 2016-12-09T19:17:02+00:00 December 9th, 2016|Bimë Mjekësore|

Pelini i Avicenës   Arabisht: شيح ابن سينا, Shijh Ibën Sina. Anglisht: Artermisia. Emir shkencor: Artermisia Absinthium L. Pelini është bimë barishtore shumëvjecare me gjatësi 8- 120cm. Gjethet i ka spirale me ngjyrë të gjelbër sipër dhe në sipërfaqen e poshtme me ngjyrë të argjentë. Lulet i ka të verdha. Pelini i përket një gjinie [...]

error: Alert: Content is protected !!