Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Bota Bimore

//Tag:Bota Bimore

November 2016

Bari i Bletës

By | 2016-12-07T09:10:16+00:00 November 15th, 2016|Bimë Mjekësore|

Bari i Bletës; për çrregullimet nervore, shqetësimet e zemrës, shenjat e plakjes   Arabisht: الترنجان, المخزني  ose المليسة المخزني – Al Melisja Al Mukhzini. Anglisht: Lemon Balm, Common Balm. Emri shkencor: Melissa officinalis L. Familja: Lamiaceae.   Emërtimi në gjuhën popullore: Milcë, mickël, pselik, spelinak. Përshkrimi: Është gjysmëshkurre, që në kushte të favorshme klime dhe toke jeton 25-30 vjet. Formon një sistem [...]

error: Alert: Content is protected !!