Bari i Bletës

By | November 15th, 2016|Bimë Mjekësore|

Bari i Bletës; për çrregullimet nervore, shqetësimet e zemrës, shenjat e plakjes   Arabisht: الترنجان, المخزني  ose المليسة المخزني – Al Melisja Al Mukhzini. Anglisht: Lemon Balm, Common Balm. Emri shkencor: Melissa officinalis L. Familja: Lamiaceae.   Emërtimi në gjuhën popullore: Milcë, mickël, pselik, spelinak. Përshkrimi: Është gjysmëshkurre, që në kushte të favorshme klime dhe toke jeton 25-30 vjet. Formon një sistem [...]