Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

bimet mjekesore

//Tag:bimet mjekesore

December 2016

Gloriosa

By | 2016-12-11T21:37:34+00:00 December 11th, 2016|Bimë Mjekësore|

Gloriosa; Një nga bimët më të shtrenjta dhe më kuruese në botë   Orgjina e bimës ëshë Afrika dhe Azia, por ajo është e njohur në mbarë botën në mjekësi, dhe si bimë dekorative. Bima është përdorur në shumë kultura për kurimin e inferlitetit, impotencën, plagët e hapura, artritin, përdhesin, kolerën, tifon, lebrën, hemorroidet, kancerin, [...]

Rubini i kuq

By | 2016-12-10T19:21:19+00:00 December 10th, 2016|Bimë Mjekësore|

Rubini i kuq - Hibiscus sabdariffa; Bima e gjakut   Arabisht: الكركديه, el Kerkedijeh. Anglisht: Roselle. Emri shkencor: Hibiscus sabdariffa L. Familja: Malvaceae. Vendodhja gjeografike dhe përshkrimi i bimës Orgjina e bimës Hibiscus sabdariffa është Afrika Perëndimore dhe  Azia Jugore (India). Hibiscus sabdariffa është e njohur dhe  kultivohet edhe në disa vende arabe si; Siri, [...]

Lulezilja

By | 2016-12-09T16:59:06+00:00 December 9th, 2016|Bimë Mjekësore|

Lulezilja; për imunitetin, zvogëlimin e masave tumorale, alergjitë, ulçërat   Arabisht: الجريس Anglisht: Bellflower, Korean bellflower. Emri shkencor: Platycodon grandiflorus L Familja: Campanuleceae. Lulezilja është bimë barishtore shumëvjeçare me gjatësi 30-60cm, me lule blu, vjollcë dhe rozë, që lulëzojnë në fund të verës, forma e tyre është e pazakontë, para lulëzimit petalet janë të bashkuara [...]

error: Alert: Content is protected !!