Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Bime Mjekesore

//Tag:Bime Mjekesore

January 2017

Luletogëza

By | 2017-01-01T22:39:26+00:00 January 4th, 2017|Bimë Mjekësore|

Luletogëza; Terapia më Moderne për Zemrën   Arabisht: القمعية، قفاز الثعلب – Kam’ijeh, Dorashkat e Dhelprës Anglisht: Foxglove. Emri shkencor: Digitalis L. Familja: Plantaginaceae. Luletogëza është bimë barishtore dy vjeçare ose më shumë, me gjatësi 10-35 cm. Lulet duken si zile të varura, zakonisht janë me ngjyrë të purpurtë, të bardhë, të verdhë, apo të [...]

December 2016

Hikërrori

By | 2016-12-28T19:33:21+00:00 December 31st, 2016|Bimë Mjekësore|

Hikërrori; Për Kurim dhe Ushqim   Arabisht: الحنطة السوداء Anglisht: Buckwheat Emri shkencor: Fagopyrum esculentum Familja: Polygonaceae Hikërrori është bimë barishtore, me lartësi deri 60cm, një ose dyvjeçare (varet nga lloji), me lule aromatike, me ngjyrë të bardhë, rozë dhe të kuqe, me gjethe të dhëmbëzuara, me fara të vogla, trekëndësh, me cipë të murrme [...]

November 2016

Artemisia Jordaneze

By | 2016-12-07T09:10:16+00:00 November 14th, 2016|Bimë Mjekësore|

Artemisia Jordaneze; Dobitë e mrekullueshme të saj   Emri shkencor: Artemisia Vulgaris L Arabisht: الشيح , al-Shejh Anglisht:  mugwort   Janë disa lloje të bimës Artemisia, si: Artemisa Jordaneze; latinisht: Artemisia jordanica. Artemisia holi; latinisht: Artemisia annua. Artemisia halili; latinisht: Artemisia Judaica. Artemisika siber; latinisht: Artemisia sieberi. Artemisia njëfarëshe; latinisht: Artemisia monosferma.   Njohuri rreth bimës [...]

error: Alert: Content is protected !!