Bime Mjekesore

/Tag:Bime Mjekesore
4 01, 2017

Luletogëza

January 4th, 2017|Categories: Bimë Mjekësore|Tags: |0 Comments

Luletogëza; Terapia më Moderne për Zemrën   Arabisht: القمعية، قفاز الثعلب – Kam’ijeh, Dorashkat e Dhelprës Anglisht: Foxglove. Emri shkencor: Digitalis L. Familja: Plantaginaceae. Luletogëza është bimë barishtore dy vjeçare ose më shumë, me gjatësi 10-35 cm. Lulet duken si zile të varura, zakonisht janë me ngjyrë të purpurtë, të [...]

31 12, 2016

Hikërrori

December 31st, 2016|Categories: Bimë Mjekësore|Tags: |0 Comments

Hikërrori; Për Kurim dhe Ushqim   Arabisht: الحنطة السوداء Anglisht: Buckwheat Emri shkencor: Fagopyrum esculentum Familja: Polygonaceae Hikërrori është bimë barishtore, me lartësi deri 60cm, një ose dyvjeçare (varet nga lloji), me lule aromatike, me ngjyrë të bardhë, rozë dhe të kuqe, me gjethe të dhëmbëzuara, me fara të vogla, [...]

14 11, 2016

Artemisia Jordaneze

November 14th, 2016|Categories: Bimë Mjekësore|Tags: |0 Comments

Artemisia Jordaneze; Dobitë e mrekullueshme të saj   Emri shkencor: Artemisia Vulgaris L Arabisht: الشيح , al-Shejh Anglisht:  mugwort   Janë disa lloje të bimës Artemisia, si: Artemisa Jordaneze; latinisht: Artemisia jordanica. Artemisia holi; latinisht: Artemisia annua. Artemisia halili; latinisht: Artemisia Judaica. Artemisika siber; latinisht: Artemisia sieberi. Artemisia njëfarëshe; latinisht: Artemisia [...]

error: Alert: Content is protected !!