Steve Jobs dhe lufta me kancerin e pankreasit; Ku ishte gabimi në planin e tij të trajtimit?!

 

Steve Jobs, bashkë themeluesi  dhe novator i Apple Computer, vdiq më 5 tetor, 2011 nga komplikimet e kancerit pankreatik, në moshën 56 vjeçare.

Jobs ka bërë një ndikim të madh në kulturën e Amerikës me këto pajisjet elektronike të cilat amerikanët i duan në mënyrë absolute.

Jeffery Kluger, nga revista “Time” kishte një mesazh të mrekullueshëm për të thënë në lidhje me Steve Jobs:

“Por është gjithashtu e drejtë për të argumentuar se Jobs ishte në disa mënyra ndryshe nga krerët e tjerë të industrisë. Henry Ford, Thomas Edison dhe Bill Gates ndryshuan gjithashtu botën – Gates më shumë se gjithë të tjerët, ndoshta, me kapitullin e tij të dytë, si filantropi më i madh në botë – por ndezja e qiriut që ka pasuar vdekjen e Jobs sugjeron një pasion që asnjë nga të tjerët nuk e ka ndezur deri tani.

Kjo, ndoshta sepse Gates dhe të tjerët shpikën ato që në thelb janë vetëm produkte – gjëra të shquara që transformuan mënyrën se si ne jetojmë, por që të gjitha janë mallra. Kurse shpikjet e Jobs arritën jo vetëm në brendësi të jetës sonë, por edhe në kokat tona dhe – pangjashmërisht – në zemrat tona.”

Lufta e Steve Jobs dhe vendimi ndoshta fatal që ai mori

Steve u ndesh me kancerin pankreatik për dy dekada. Kanceri pankreatik është një lloj kanceri që përparon shpejt dhe që është mjaft fatal. Kjo do të thotë se njëzet vjet, është një kohë e gjatë për të jetuar për dikë që është duke u ndeshur me këtë lloj kanceri, dhe gjithashtu na tregon se trajtimi që Jobs kishte marrë duhet të ketë qenë drejtë e në shenjë. Ne të gjithë e dimë se Steve Jobs zgjodhi trajtime alternative dhe natyrore për kancerin e tij.

Ka dy lloje të kancerit pankreatik. Forma më agresive, e cila nuk është ajo që kishte Jobs, sulmon qelizat dhe indet enzimatike, të cilat ndihmojnë lirimin e toksinave nga trupi.

Lloji i kancerit që kishte Jobs ishte ai i qelizave prodhuese të hormoneve të pankreasit, i cili ka një jetëgjatësi mesatare prej 3 deri ne 6 muaj.

Megjithatë, Steve jetoi për njëzet vjet me këtë kancer! Është e qartë se ai nuk kishte marrë kimioterapi ose trajtim rrezatimi në asnjë rast.

Aktori i Hollivudit, Patrick Swayze, kishte gjithashtu kancer pankreatik dhe vdiq brenda 18 muajve. Është e shkruar në raporte që ai ishte totalisht kundër trajtimit natyral dhe alternativ. Ai dhe të tjerë si ai që kanë vdekur brenda pak muajve pasi kishin mësuar se kishin kancer, kanë marrë vetëm terapi moderne të tilla si: rrezatimi, kimioterapia, barnat farmaceutike.

Dy vjet para se Steve të dorëzohej para kancerit, bëri një operacion për transplantin e mëlçisë. Steve Jobs do të ishte i gjallë sot, nëse nuk do të kishte zgjedhur të bënte këtë transplantim të rrezikshëm të mëlçisë, që u pasua nga ilaçet shtypëse të imunitetit!

Ndoshta ne nuk duhet ta bëjmë këtë pyetje, por është e vështirë të mos pyesësh dhe të mos habitesh kur edhe onkologët konvencional e vunë në pikëpyetje vendimin e Jobit që të ketë një transplantim të mëlçisë, të ndjekur më pas nga ilaçet shtypëse të imunitetit.

Vetëm disa ditë pas vdekjes së Jobit, mjekët konvencionalë dolën nga zdrukthëtaria dhe cituan se: kundër-veprimi i ilaçeve shtypëse të imunitetit që iu dhanë Stevit pas transplantit të mëlçisë, mund të jenë ato që i kushtuan atij jetën.

Edhe mjekët konvencional e dinë që pacientët e kancerit kanë nevojë për terapi imunitar-nxitëse për ndërtimin e trupit për të luftuar kancerin, dhe jo për rrezatime ose medikamente që do të mbajnë prapa mbrojtjen natyrore. Në qoftë se sistemi juaj imunitar nuk është mjaft i fortë për të sulmuar kancerin, ai përfundimisht do të sulmojë çdo qelizë në sistemin tuaj dhe kjo është ajo që ka ndodhur me Steve Jobs.

Pse ky transplantim i mëlçisë?

Disa nga ju mund të pyesin: Pse Steve Jobs ka pasur një transplantim të mëlçisë?

Me sa duket, ai kishte një metastazë në mëlçinë e tij. Transplantet e mëlçisë janë të rrezikshme, kur nuk keni kancer, atëherë imagjinoni duke qenë në një fazë serioze të kancerit pankreatik dhe të hiqni të gjithë mëlçinë tuaj, dhe pastaj ta zëvendësoni atë me një mëlçi të huaj! Kur sistemi juaj imunitar është i komprometuar tashmë nga një kancer progresiv, marrja e më shumë ilaçeve shtypëse të imunitetit nuk kishte si të mos ishte fatal.

Media tha se Jobs vdiq nga komplikimet e kancerit, që do të thotë se nuk është kanceri ai që e vrau atë, të paktën jo direkt. Komplikimet ishin se ai kishte për të marrë lëndë kimike pas transplantimit të mëlçisë në mënyrë që trupi i tij të mos refuzonte mëlçinë e re, dhe ato ilaçe kimike e vunë sistemin e tij imunitar në një gjumë të thellë, kështu që ai në thelb nuk kishte imunitet për të luftuar kancerin e tij.

Steve jetoi për njëzet vjet me një kancer progresiv!

Le të mendojmë për këtë për një moment. Mjekë të shquar që trajtojnë kancere të pankreasit thonë se prognoza për llojin e kancerit të Jobit është 3 deri në 6 muaj jetë, por Steve jetoi për 20 vite me këtë kancer!

Çfarë ishte ajo që Steve e bëri drejtë?

Për t’iu përgjigjur saktë kësaj pyetje, ne kemi nevojë të dimë se cilat janë dy shkaqet kryesore të kancerit:

  1. Toksiciteti (sindromi i mbingarkesës toksike)
  2. Mangësitë ushqyese

Toksicitet do të thotë se trupi është i mbingarkuar me ndotës të cilët nuk janë duke u lejuar të dalin jashtë tij. Kjo është arsyeja pse pastrimi i organeve, veçanërisht i zorrës së trashë, mëlçisë dhe veshkave është një mënyrë e sigurt për të mbajtur larg nga pushtuesit toksik kanceroz. Kur toksinat nuk dalin nga trupi në formë të eliminimit nëpërmjet ujit të pastër, dietës së mirë, pastrimit, agjërimit, dhe ushtrimit, ato do të mbeten në trup duke shkaktuar shenjat e para të kancerit dhe të sëmundjeve të ndryshme.

Kur një person është i mbingarkuar me toksina, shenjat e para dhe simptomat e kësaj janë:

– alergji

– skuqje

– sistem i dobët imun

– paaftësi për të luftuar ftohjet dhe infeksionet

– mos-tolerancë të glutenit

– lunga

– probleme të sheqerit në gjak

– depresion

– çrregullime mendore dhe emocionale

Pothuajse çdo çështje e shëndetit që një person shkon te mjeku, janë shenja paralajmëruese se ju nuk jeni duke u kujdesur për trupin tuaj. Në qoftë se këto çështje të shëndetit lihen pa mbikëqyrur, ato vazhdojnë të përhapen në zona të tjera të trupit, dhe nganjëherë zhvillojnë kancer.

Mangësitë ushqyese ndodhin kur ushqimit tuaj i mungojnë ushqyesit jetik. Flaki tutje ushqimet e paketuara dhe të konservuara, dhe blini vetëm ushqime të plota, të cilat trupi juaj mund t’i shfrytëzojë dhe të lulëzojë prej tyre. Ushqimet organike janë gjithmonë më mirë për trupin, sepse ato kanë më pak ndotës toksikë. Disa nga ushqimet më të mira për trupin tuaj mund të kultivohen lehtë në kopshtin tuaj. Mënyra më e mirë dhe më e sigurt për të marrë vitaminat dhe mineralet që trupi ka nevojë, është me ushqime organike të plota.

Mund të themi në mënyrë të arsyeshme se Steve Jobs, për pjesën më të madhe, ka ngrënë një dietë të shëndetshme dhe ka pastruar trupin e tij në mënyrë periodike. Plus ne e dimë se ai ka marrë trajtime të shkëlqyera të kujdesit alternativ. Njëzet vjet është një kohë e gjatë për të luftuar me kancerin, por Steve kishte një vizion të madh për jetën dhe nuk ka qenë në dhimbje ose dobësim për pjesën më të madhe këto njëzet vjet.

Pra, çfarë mund të mësojmë nga kjo?

Që të hamë shëndetshëm  dhe të kujdesemi për veten në çdo fushë të jetës. Këto fusha të jetës janë fizike, mendore, emocionale dhe shpirtërore. Steve Jobs i njohi këto fusha dhe mori veprime të sakta, dhe kjo është arsyeja pse ai ka jetuar për fat të mirë për 20 vjet me kancer pankreatik.

Në mbyllje, le të reflektojnë në një mesazh të mbushur me mençuri që është cituar shpesh nga Steve Jobs. Ndoshta ne mund ta vëmë këtë dituri në përdorim dhe ta aplikojnë atë në jetën tonë.

“Koha juaj është e kufizuar, kështu që mos e humbni atë duke jetuar jetën e dikujt tjetër. Mos rrini të bllokuar nga dogma, e cila jeton me rezultatet e të menduarit të njerëzve të tjerë. Mos lejoni që zhurma e mendimeve të të tjerëve të mbytin vet zërin tuaj të brendshëm. Dhe më e rëndësishmja, kini guximin për të ndjekur zemrën dhe intuitën tuaj!”

Në vijim gjeni Udhëzuesin e posaçëm të pacientëve me kancer të Pankreasit për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore.

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit – Gjenerata e Re e Luftës Kundër Kancerit

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Për më shumë se një dekadë, ne kemi ndihmuar një numër të madh pacientësh me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Në fakt, shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale moderne apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit, të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të, në ngrohtësinë familjare, mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj, trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient, kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmerren udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe bimore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!