Shenjat e hershme të Spektrit të Autizmit dhe mënyra natyrale për trajtimin e tij

 

Spektri i Autizmit është një kusht zhvillimor që ndikon në mënyrën se si një person përjeton botën dhe lidhet me të tjerët.

Shenjat e para të autizmit shfaqen në fillim të fëmijërisë.
Statistikat e fundit tregojnë se 1 në çdo 68 fëmijë tani po diagnostikohen me autizëm. Ndërsa diagnoza është në rritje, një fëmijë zakonisht nuk diagnostikohet derisa ai ose ajo të jetë mbi dy vjeç.

Shenjat dhe simptomat paraprake te autizmit mund të ndryshojnë, ashtu si dhe ashpërsia e simptomave. Është e rëndësishme të theksohet se autizmi në fëmijërinë e hershme, mund të njihet nga mungesa  e sjelljes normale, dhe prania e sjelljeve të çuditshme.

Karakteristikat kryesore të spektrit të autizmit spektrit (AUTISM SPECTRUM DISORDER – ASD) janë problemet me komunikimin shoqëror dhe ndërveprimet.

Shenjat e Autizmit (ASD) në fëmijët parashkollorë

Gjuha e folur

– Zhvillimi i vonuar i fjalëve (për shembull, duke folur më pak se 50 fjalë të ndryshme deri në moshën dy vjeçare), ose duke mos folur fare.

– Përsëritja e shpeshtë e fjalëve dhe frazave të ndryshme.

– Preferojnë të komunikojnë duke përdorur fjalë të vetme, pavarësisht se janë në gjendje të flasin me fjali.

Nuk përgjigjen  kur i thërret emrin, pavarësisht se kanë dëgjim normal.

– Reagim i pazakontë negativisht kur i kërkohet të bëjnë diçka nga dikush tjetër.

Ndërveprimi me të tjerët

– Mosnjohja e hapësirave personale të personave të tjerë, ose të qenit jashtëzakonisht intolerant ndaj njerëzve që hyjnë në hapësirën e tyre personale.

– Kanë pak interes për të bashkëvepruar me njerëzit e tjerë, duke përfshirë fëmijët e një moshe.

– Nuk i shijojnë situatat që u pëlqejnë shumicës së fëmijëve të moshës së tyre, siç janë festat e ditëlindjes.

– Preferojnë të luajnë vetëm.

– Rrallë përdorin gjeste ose shprehje të fytyrës gjatë komunikimit.

– Shmangin kontaktin me sy.

Sjellja

– Kanë lëvizje të përsëritura, të tilla si përplasja e duarve, lëkundja para-mbrapa, ose lëvizja e gishtërinjve.

– Preferojnë  të kenë një rutinë të njohur dhe mërziten nëse ka ndryshime në këtë rutinë.

– Kanë një dëshirë të fortë ose të pakënaqur me disa ushqime të bazuara në cilësinë ose ngjyrën e ushqimit.

Shenjat dhe simptomat e Autizmit (ASD) në fëmijët e moshës shkollore

Gjuha e folur

– Preferojnë të shmangin përdorimin e gjuhës së folur.

– Flasin frazat e para-mësuara, në vend që të formojnë fjali të reja.

– I marrin fjalët e të tjerëve në kuptimin e jashtëm dhe e kanë të pamundur për të kuptuar qëllimin.

– Reagim i pazakontë negativisht kur iu kërkohet të bëjnë diçka nga dikush tjetër.

Ndërveprimi me të tjerët

– Mosnjohje e hapësirave personale të personave të tjerë, ose të qenit jashtëzakonisht intolerant ndaj njerëzve që hyjnë në hapësirën e tyre personale.

– Kanë pak interes për të bashkëvepruar me njerëzit e tjerë, duke përfshirë fëmijët e moshës së tyre, pavarësisht nga përpjekjet për të formuar miqësi.

– Nuk kuptojnë se si njerëzit normalisht bashkëveprojnë në mënyrë shoqërore, siç është përshëndetja.

– Nuk janë në gjendje të përshtatin tonin dhe përmbajtjen e fjalës së tyre në situata të ndryshme shoqërore.

– Nuk i shijojnë situatat dhe aktivitetet që gëzojnë shumica e fëmijëve të moshës së tyre.

– Rrallë përdorin gjeste ose shprehje të fytyrës gjatë komunikimit.

– Shmangin kontaktin me sy.

Sjellja

– Bëjnë lëvizje të përsëritura, të tilla si përplasja e duarve, lëkundja para dhe mbrapa, ose lëvizja e gishtërinjve.

– Luajnë në mënyrë të përsëritur dhe pa imagjinatë, shpesh duke preferuar të luajnë me objekte dhe jo me njerëz.

– Zhvillimi i një interesi shumë të veçantë në një lëndë ose aktivitet të caktuar.

– Preferojnë të kenë një rutinë të njohur dhe shqetësohen nëse ka ndryshime në rutinën normale të tyre.

– Kanë një dëshirë të fortë ose kanë pakënaqësi me disa ushqime të bazuara në cilësi ose ngjyrë.

– Lëvizje të pazakonta  shqisore – për shembull, fëmijët me ASD mund të godasin me lodra, objekte apo me trup.

Gjëndje të tjera të lidhura me Autizmin (ASD)

Ekziston një rrezik më i lartë i disa kushteve që mund të ndodhin me autizmin …

Si trajtohet Autizmi (ASD)…

Në vijim gjeni Udhëzuesin e plotë të prindërve me fëmijë të Spektrit Autik, për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore të fëmijëve të tyre.

Kura Bimore Profesionale për Spektrin e Autizmit

Autism & ADHD

Paketa e Mbështetjes së Trurit dhe Kurimit Natyral të Fëmijëve Autik kombinon 3 produkte bimore në një paketë për të siguruar shërimin dhe ushqyesit kryesorë që fëmijët e moshës 2-15 vjeç kanë nevojë për funksionim optimal të trurit dhe përpunimin njohës.

1. Desert ProSmart

Një studim i madh tregoi se glutathione është më e ulët tek fëmijët me autizëm. Glutathione është antioksiduesi master i trupit i cili ndihmon në mbrojtjen e trurit nga dëmtimi i radikalëve të lirë.

Desert ProSmart ndihmon në forcimin e glutathione si N-Acetyl-L-Cysteine (NAC) dhe Acetyl-L-Carnitine (ALC). NAC është një aminoacid i cili është thelbësor për trupin për të bërë glutathione. ALC është një lloj carnitine që prodhohet natyrshëm në tru. ALC është një antioksidant i fuqishëm që është në gjendje të përshkojë pengesën gjak-trur dhe të stimulojë dhe forcojë qelizat nervore të trurit. Mund të ndihmojë gjithashtu në drejtimin e acideve yndyrore në mitokondri, energjia elektrike e qelizave. Kjo ndihmon në krijimin e energjisë së re të qelizave.

Fosfatidilserina (PS) është një klasë fosfolipidesh që gjenden në membranat qelizore. PS është kritike sepse ndihmon trurin të përdorë energjinë në mënyrë më efikase. PS rrit metabolizmin neuronal dhe stimulon prodhimin e acetilkolinës.

Desert ProSmart përmban ACL, NAC, PS, Acid Alpha Lipoic dhe Carnitine, të drejtëpërdrejta nga esenca e bimëve shkretinore.

2. Smart Kids Immunity Booster

Një sistem imunitar i fortë është thelbësor në trajtimin e Autizmit. Smart Kids Immunity Booster vepron në riparimin e çrregullimit të qelizave imunitare në tru (mikroglia dhe astroglia), autoimunitetin, aktivizimin e rritur të qelizave T, dhe mutacionet në gjenet që kontrollojnë funksionimin e qelizave immune, dhe jo vetëm.

3. ProbioHerb

Përmirësimi i shëndetit të zorrëve dhe balancimi i mikrobiomës është thelbësor për këdo që ka autizëm. Zorra konsiderohet truri i dytë për shkak të sasisë së mbaresave nervore dhe neurotransmetuesve që janë të lidhur me funksionimin e zorrëve. Kur shtresa e zorrëve është e përflakur dhe dëmtohet, proteina të mëdha futen në rrjedhën e gjakut. Kjo krijon inflamacion në të gjitha indet, përfshirë trurin.

Probiotikët janë mikroorganizma të dobishëm (baktere dhe maja) që mbajnë zorrë dhe trupin tuaj të shëndetshëm. Ato janë të ngjashme me mikroorganizmat që natyrisht jetojnë në trupin tonë.

ProbioHerb është një kombinim ideal i probiotikëve me bazë bimore për të mbështetur florën e zorrëve, shëndetin e qelizave dhe imunitetin.

Enzimat tretëse përmirësojnë funksionin e tretjes, përmirësojnë thithjen e lëndëve ushqyese dhe ndihmojnë në zbutjen e shqetësimit të stomakut. Produkti përfshin një larmi enzimash kyçe për të adresuar të gjitha efektet enzimatike të tretjes. Këto enzima janë në gjendje të mbijetojnë në vargjet e ndryshme të pH të stomakut dhe zorrëve të vogla.

* Përkrah ilaçeve bimore, prindërit dhe kujdestarët e fëmijëve duhet të ndjekin edhe udhëzimet për dietën ushqimore dhe stilin e jetesës që ne e shoqërojme bashkë me ilaçet për çdo fëmijë në mënyrë të posaçme.