Si të eliminoni Shenjat e mbetura në Lëkurë

 

Shenjat e lëkurës janë gjurmë apo shenja të lëna në lëkurë pas një plage, djegie apo dëmtimi në sipërfaqen e lëkurës si dhe nga shtatëzania. Ato janë shumë të zakonshme dhe shumica e njerëzve kanë të paktën një në trupin e tyre. Plasaritjet ndodhin brenda dhe jashtë trupit. Në organet e brendshme, ato ndodhin gjatë një  prerje gjatë operacionit.

Kur lëkura plagoset dhe ka një ndërprerje në indet e trupit, trupi prodhon një proteinë ​​të quajtur kolagjen, si pjesë e procesit të shërimit. Kolagjeni ndërton aty ku indi është dëmtuar. Ai ndihmon për të shëruar plagët dhe për t’i forcuar ato. Kolagjeni vazhdon të formojë dhe të rrit furnizimin me gjak edhe pas tre muajsh dhe nganjëherë edhe më gjatë, më pas shpërbëhet në vendin e plagës, redukton furnizimin me gjak, por edhe pas gjithë këtij procesi shërimi, vendi i dëmtuar nuk shërohet plotësishit.
Shenjat e lëkurës janë të përhershme, por ka prej tyre që mund të zhduken natyrshëm për një periudhë deri në dy vjet.

Plagët e lëkurës mund të shkaktohen nga shumë gjëra: lëndime aksidentale, kirurgji, djegie, shtatzani, dëmtime të qëllimshme, etj. Sipas disa njerëzve, mënyra më e mirë për të hequr qafe shenjat, është heqja e tyre me lazer, por këto operacione mund të shkaktojnë efekte anësore, si tumor të lëkurës, dhe kjo i tremb shumë njerëz, prandaj mënyra më e lehtë dhe e sigurtë është të përdorni mënyra natyrale.

Ja çfarë ju duhet…

Për ta lexuar artikullin e plotë dhe për ta bërë tërësisht tuajin, mund ta blini vetëm me 1 Euro, duke klikuar mbi foton më poshtë.