Si funksionojnë ilaçet e Kimioterapisë?

 

Ilaçet e kimioterapisë, ndonjëherë e quajtur kimio, më shpesh i referohet trajtimit të kancerit përmes futjes së ilaçeve vrasëse të kancerit në trup: ose përmes gojës ose me injeksion. Aktualisht ka mbi 200 ilaçe kimioterapie që përdoren në trajtimin e kancerit, të cilat janë të ndara në kategori bazuar në mënyrën se si ato funksionojnë në trup për të penguar rritjen e kancerit.

Ilaçet e kimioterapisë kategorizohen në kategoritë e mëposhtme: agjentë alkilues, anti-estrogjene, antimetabolitë, antibiotikë antitumor, alkaloide bimore (sintetike), frenues topoizomerazë dhe agjentë citotoksikë të paklasifikuar.

Megjithëse, si pacient, mund të jetë e madhe të përpiqesh të kuptosh saktësisht se si funksionojnë të gjitha këto ilaçe të kimioterapisë, ato në fund të fundit janë krijuar për të synuar dhe prishur ciklin qelizor të qelizave që ndahen shpejt. Cikli qelizor thjesht i referohet procesit përmes të cilit qelizat rriten dhe ndahen.

Në qelizat e shëndetshme, rritja dhe ndarja është e rregulluar shumë. Sidoqoftë, qelizat kancerogjene përparojnë përmes këtij procesi me një normë anormalisht të lartë. Për shkak se ndarja e duhur e qelizave kërkon kopjimin e ADN-së, shumë ilaçe të kimioterapisë janë prodhuar për të bllokuar ose ndërhyrë në procesin e replikimit të ADN-së. Duke vepruar kështu, qelizat dëmtohen rëndë dhe shkatërrohen përmes një procesi të quajtur apoptosis.

Rreziqet e Kimioterapisë

Efektet anësore të shumta që lidhen me ilaçet e kimioterapisë janë të lidhura me dëmtimet e qelizave të shëndetshme që çojnë në mosfunksionimin e sistemit të organeve. Duhet të jetë e qartë se për të shëruar trupin nga diçka si kanceri, veçanërisht kur merrni kimioterapi, efektet anësore duhet të shmangen nëse është e mundur sepse dëmtimi i qelizave i lidhur me to kufizon rëndë proceset natyrore të shërimit.

Për fat të mirë, strategjitë e bazuara ilaçe bimore janë në dispozicion për të parandaluar efektet anësore dhe për të mbështetur shërimin. Para fillimit të kimioterapisë, është me vend të këshilloheni me një nutricionist funksional në mënyrë që të mund të filloni një program të ushqimeve dhe bimëve për të zvogëluar dëmin e bërë në trup nga ilaçet e kimioterapisë dhe / ose trajtimet me rrezatim.

Efektet anësore kryesore dhe shenjat e dëmtimit të organeve

Megjithëse ilaçet e kimioterapisë kanë aftësinë të vrasin qelizat kancerogjene, ato gjithashtu mund të dëmtojnë dhe shkatërrojnë qelizat e shëndetshme. Për shembull, qelizat e zorrës dëmtohen shpejt nga kimioterapia për shkak të natyrës së tyre ndarëse të shpejtë (e ngjashme me qelizat kancerogjene). Disa qeliza rregulluese të imunitetit mund të dëmtohen në mënyrë kritike nga ilaçet e kimioterapisë.

Një nga idetë më të pafat që përjetësohet për dikë nën trajtimin konvencional të kancerit është që efektet anësore priten dhe se ato janë një reagim normal ndaj trajtimit. Nëse nuk merret një mendim i dytë nga një mjek me njohuri të përparuara ushqyese, atëherë zakonisht asgjë nuk do të bëhet për të zbutur këto efekte anësore. Megjithatë, ajo që duhet të realizohet është se shumë nga këto efekte anësore janë shenja kritike të dëmtimit të organeve.

Nëse lihen të pakontrolluara, këto dëmtime do të kufizojnë rëndë aftësinë natyrore të trupit për të shëruar veten nga kanceri. Në disa raste, ilaçe shtesë do të administrohen për të ndihmuar në menaxhimin e efekteve anësore, por këto substanca nuk ofrojnë mbështetje për organet e dëmtuara dhe vetëm do të rrisin barrën toksike në mëlçi dhe veshka.

Duke shoqëruar shumë efekte anësore të barnave të ndryshme të kimioterapisë me shkakun kryesor, strategjitë natyrore mund të zbatohen për të shëruar dëmtimet e organeve, për të zbutur efektet anësore dhe për të përmirësuar shanset e shërimit.

– Sistemi nervor

Në varësi të ilaçeve të kimioterapisë të përdorura për trajtim, është e mundur të pësoni dëmtime në sistemin nervor. Kjo vërehet në mënyrë më të dukshme në dëmtimin akut të qelizave burimore nervore dhe shfaqjen e vonuar të neuropatisë periferike. Ky dëmtim ka të ngjarë për shkak të niveleve të larta të inflamacionit dhe radikaleve të lira të shkaktuara nga trajtimi, por për fat të mirë ka shumë lëndë ushqyese me efekte neuroprotektive.

Dëmet: Dëmtimet në qelizat burimore nervore (akute), dëmtimet në mielinë (e vonuar)

Efektet anësore: Mjegulla e trurit, Ankthi, Depresioni, Neuropatia Periferike

Lëndët bimore neuroprotective: Produkti bimorArgyreia

Hapa shtesë për të promovuar shëndetin e trurit dhe sistemit nervor

– Konsumoni Manaferra: Boronicat posaçërisht kanë demonstruar aftësi të jashtëzakonshme për të mbrojtur indet neuronale nga stresi oksidativ. Kjo mund të jetë për shkak të përqendrimeve të larta të antocianidinave. Boronicat përmbajnë gjithashtu një larmi ushqyesish të tjerë që luftojnë kancerin si pterostilbene, resveratrol, flavanole dhe taninet. Manaferrat konvencionalë i nënshtrohen niveleve të larta të pesticideve prandaj është e rëndësishme të blini manaferra organikë me cilësi të lartë kur janë të disponueshme.

– Pini lëngje jeshile.

– Dieta Anti-Inflamatore: Zëvendësoni ushqimet e dendura në karbohidrate me sasi të larta yndyrnash të shëndetshme duke përfshirë kokosin, avokadon, vajin e ullirit dhe peshqit e egër. MCT në vajin e kokosit dhe yndyrnat me zinxhir të gjatë omega-3 EPA dhe DHA në peshq janë veçanërisht të dobishme për kontrollimin e inflamacionit dhe promovimin e shëndetit të trurit.

– Trakti tretës

Ilaçet e kimioterapisë janë veçanërisht të dëmshme për traktin tretës, sepse, në mënyrë të ngjashme me qelizat kancerogjene, qelizat e zorrës ndahen shpejt. Efektet anësore dhe ndërlikimet e dëmtimit të traktit digjestiv mund të ndryshojnë shumë nga të përzierat deri te autoimuniteti.

Nëse përdorni strategji ushqyese për të ndihmuar kimioterapinë, është gjithashtu shumë e rëndësishme për të mbrojtur zorrën për të siguruar që lëndët ushqyese të absorbohen siç duhet në trup.

Dëmet: Shkatërrimi i mikrobiomës, dëmtimi i strukturave sekretuese të mukozave, zbutja e nyjeve të hendekut (zorrë e rrjedhur).

Efektet anësore: Të përziera, të vjella, tretje e dobët, kequshqyerje, zorrë e rrjedhur, auto-imunitet (alergji të papritura të ushqimit), neveri ushqimore.

Kurimi: Produkti bimor “Aralycium

Mbështetja e mikrobiomës: Produkti bimor “ProbioHerb

– Mëlçia & Veshkat

Mëlçia dhe veshkat janë dy nga strukturat më të rëndësishme që eliminojnë toksinat në trup. Së bashku, këto organe detoksifikojnë gjakun dhe sigurojnë që lëndët ushqyese të duhura të dërgohen në indet tona. Mëlçia dhe veshkat shpesh mbingarkohen dhe fillojnë të dështojnë kur ekspozohen ndaj kimioterapisë që shpesh çon në trajtim të ndërprerë dhe e bën kancerin më agresiv. Këto organe mund të mbështeten në mënyrë ushqimore në mënyrë që të parandalojnë ngjarje të padëshiruara.

Dëmet: Toksiciteti i organeve, Frenimi i enzimës së detoksifikimit.

Efektet anësore: Lodhje, kequshqyerje (shndërrimi i dobët i lëndëve ushqyese), çekuilibri hormonal, njollosja e lëkurës, zhvillimi sekondar i kancerit.

Mbështetja më e mirë e mëlçisë dhe veshkave: Produkti bimor “Desert Power” dhe “Livephoma Commiphora

Mbështetje shtesë për mëlçinë dhe veshkat:

Dieta Anti-Inflamatore: Konsumoni një dietë të pasur me yndyrna të shëndetshme, perime të pasura me antioksidantë dhe proteina nga burime të pastra. Veçanërisht të dobishme për mëlçinë janë perimet me gjethe jeshile të errët dhe kryqëzorët.

Super Hidratim: Konsumoni shumë ujë të pastër, sidomos në mëngjes.

– Sistemi i qarkullimit të gjakut

Pasi lëndët ushqyese të absorbohen përmes traktit GI dhe të kalojnë përmes mëlçisë, i takon sistemit kardiopulmonar të qarkullojë dhe t’i shpërndajë ato në qelizat rreth trupit. Përveç kësaj, gjaku përmban shumë qeliza të specializuara që janë përgjegjëse për bartjen e oksigjenit dhe rregullimin e sistemit imunitar.

Në varësi të ilaçit që përdoret në kimio, dëmtime të ndryshme mund të ndodhin në sistemet e gjakut duke përfshirë: toksicitetin kardiak, dëmtimin e indeve që formojnë qelizat e gjakut dhe dëmtimin e mushkërive. Një shqetësim i veçantë është dëmtimi i bërë në qelizat formuese të gjakut në palcën e kockave që shtyp sistemin imunitar dhe promovon zhvillimin e kancereve dytësorë si leucemia. Ekzistojnë disa strategji natyrale që mund të përdoren për të parandaluar këto efekte anësore të dëmshme.

Dëmet: Shkatërrimi i qelizave formuese të gjakut, Dëmtimi i miokardit, Dëmtimi i mushkërive

Efektet anësore: Lodhja, Imunosupresioni, Anemia, Sulmi në Zemër, Kanceri Sekondar (Limfoma, Leukemia), Hipoksia (oksigjen i ulët në gjak).

Mbështetja natyrale: Produkti bimor “Gilead Desert Herbs” dhe “Coronagreen

Mbështetje shtesë për sistemet e gjakut

Aktivitete për Rritjen e Oksigjenit: Merruni me aktivitete që pasurojnë gjakun me oksigjen si ushtrime aerobike dhe terapi hiperbarike me oksigjen.

Djersa dhe hidratimi i mirë: Shkaktoni djersitje si për shembull me përdorimin e saunës infra të kuqe në kombinim me hidratimin adekuat.

Lëvizni: Shmangni kalimin e kohës së gjatë ulur ose shtrirë, kjo do të pengojë në mënyrë drastike qarkullimin.

Ushqime të pasura me klorofil: Konsumoni ushqime të pasura me klorofil për të çhelmuar gjakun (majdanoz, spirulinë, bar gruri).

Mbështetje me rreze të gjerë për trajtimin e kancerit

Përdorimi i terapisë natyrale së bashku me terapinë konvencionale të kancerit ka qenë prej kohësh një temë polemikash dhe (duke paraprirë provat aktuale shkencore) kishte shqetësime se ato mund të ndërhyjnë potencialisht në trajtim. Kombinimi i efekteve oksiduese të radioterapisë ose kimioterapisë me një terapi bimore antioksidante mund të duket paksa vetëmohim i vetvetes. Ky ishte një teorizim konvencional i mbajtur prej kohësh. Sidoqoftë, kërkime më të fundit janë kryer mbi këtë shqetësim specifik dhe rezultatet japin një përfundim të ndryshimit të paradigmës.

Trajtimet natyrale jo vetëm që nuk ndërhyjnë në terapinë kimio apo atë rrezatuese, por ato në fakt i bëjnë ato më efektive dhe më pak të dëmshme për indet e shëndetshme.

Gjetjet e studimeve janë domethënëse sepse antioksidantët kanë një gamë shumë të gjerë përfitimesh, veçanërisht në trajtimin e kancerit. Për shkak se shumica e dëmtimit periferik të trajtimit të kancerit shkaktohet kryesisht nga stresi oksidativ dhe inflamacioni, rritja e sistemeve mbrojtëse antioksiduese të trupit do të zvogëlojë në mënyrë drastike efektet anësore dhe do të kufizojë vuajtjet e pacientit. Shtimi i ushqimeve dhe bimëve të pasura me antioksidantë mund të jetë një nga strategjitë kryesore themelore ushqyese në mbrojtjen e trupit nga dëmtimet e kimioterapisë.

Pas trajtimit me kimio

Strategjitë e përshkruara në këtë artikull janë kritike për shërimin maksimal gjatë trajtimit me kimioterapi. Gjatë kimioterapisë, një helm futet në trup dhe krijon një sasi të jashtëzakonshme stresi që çon në shumë efekte anësore jo të shëndetshme. Duke përdorur terapi bimore së bashku me kimioterapinë ka më shumë një prishje të kontrolluar të qelizave kancerogjene në trup ndërsa forcon integritetin e qelizave të shëndetshme. Kur mbaron trajtimi me kimioterapi, terapitë ushqyese mbeten një faktor i rëndësishëm për suksesin afatgjatë.

Disa efekte anësore të shkaktuara nga kimioterapia mund të vazhdojnë për vite pas trajtimit, shpesh si pasojë e vonuar e toksicitetit sistemik, formimit të radikalëve të lirë dhe inflamacionit.

Më poshtë janë strategjitë e jetesës për të optimizuar shëndetin pas-kimioterapisë

– Dieta e Pasur me Oksidant: Konsumoni shumë perime të pasura me antioksidantë, veçanërisht me gjethe jeshile dhe lakër. Shtrydhja e këtyre mund ta bëjë konsumimin e tyre shumë më të lehtë.

– Strategjitë ditore të detoksifikimit: Zbatoni strategji ditore të detoksifikimit, të tilla si: Sauna Infrared, Super Hidratimi, Agjërimi i Ndërprerë dhe Ushtrimet.

– Ushqyesit Kryesorë të Modulimit të Imunitetit: Optimizoni nivelet e Vitaminës D dhe Glutathione.

– Lutja dhe besimi: Praktikoni strategjitë e zbutjes së stresit si lutja dhe besimi.

Përmbledhje

Megjithëse ilaçet e kimioterapisë mund të vrasin qelizat e kancerit, është gjithashtu shumë e rrezikshme nëse nuk kontrollohen nga trupi. Dëmet e shkaktuara nga kimioterapia mund të zbuten nga përbërjet natyrore të cilat do të zvogëlojnë në mënyrë drastike shfaqjen e efekteve anësore. Për rezultate më të mira, këto terapi bimore dhe ushqyese duhet të zbatohen para, gjatë dhe pas trajtimit.

Kur takoheni me një onkolog për të diskutuar trajtimin, sigurohuni që të sqaroni se cilët agjentë të kimioterapisë do të përdoren dhe efektet anësore të pritshme që do të ndodhin. Duke qenë proaktiv në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të planifikoni më mirë strategjitë ushqyese dhe kurën bimore që duhet të ndiqni.

Advanced Herbal Remedies Against Cancer

For more than a decade, we have helped a large number of patients with different types of cancer, whether in advanced stages or who have not responded to conventional treatments, to find advanced treatment options using a unique natural approach personalized that goes beyond standardized cancer treatment models.
We feel very blessed and excited to have developed an amazing treatment, studied and inspired by the traces of ancient natural medicine, with the aim of helping all cancer patients, including those who have not achieved the desired results from the treatments followed, whether conventional or alternative.
Our herbal remedies for various types of cancer are unique formulas of desert plants scientifically studied in different countries of the developed world, and successfully proven in one voice in a thousand fell patients we treated.
Providing access to these strong and realistic treatment options is what makes our work very special and unique. We believe that human life is a gift from God that is worth fighting for; We have a responsibility: To offer truly personalized opportunities and led by a specialized team to help preserve and improve human life.
For the fact that each person is unique in creation, and the health, physiological, emotional and social condition of each differs from each other, as well as the stage of disease progression and its aggressiveness, or the ways in which each has treated the disease , that all of these are different, and this makes the stages of treatment of each patient different, and also the duration required for the treatment of each of them is different.
This treatment and this professional combination with completely wild desert plants contains a full spectrum formula of the best that God has given us!
You or your loved one can be cured and can lead a better life, whatever the disease and no matter how advanced it is, you just have to make the right choice, the choice that helps against the disease and for maintaining the quality of life that God has ordained for him to live, and not one that harms health even more or that spreads disease even more!
Find below your type of cancer or your human, and click on the picture to give me in more detail the herbal medicines and their effects.

Kurat Bimore të Avancuara Kundër Kancerit - Shqip

Për më shumë se një dekadë, ne kemi ndihmuar një numër të madh pacientësh me lloje të ndryshme të kancerit, qoftë në faza të avancuara apo që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative.

Kurat tona bimore për lloje të ndryshme të kancerit janë formula unike të bimëve shkretinore të studiuara në mënyrë shkencore në shtete të ndryshme të botës së zhvilluar, dhe të provuara me sukses në njerëz e në mijëra pacientë kemi trajtuar.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Për faktin se çdo njeri është unik në krijim, dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky kombinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet dhe mund të bëjë një jetë më të mirë, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur, atë zgjedhje që e ndihmon kundër sëmundjes dhe për ruajtjen e cilësisë së jetës që Zoti i ka caktuar të jetojë, dhe jo atë që e dëmton edhe më shumë shëndetin apo që përhap edhe më shumë sëmundjen!

Gjeni më poshtë llojin e kancerit tuaj apo të njeriut tuaj, dhe shtypni mbi foto për tësuar nënyrë të detajuar ilacet bimore përbërëse dhe efektet e tyre.