Shkencëtarët mësojnë se çfarë i ushqen ‘vrasësit natyralë’ NK të sistemit imunitar që luftojnë Kancerin

 

Qelizat vrasëse natyrore (NK) janë aleatët tanë kur bëhet fjalë për të luftuar infeksionet dhe kancerin. Nëse qelizat T janë si një ekip mjekësh specialistë në një dhomë urgjence, qelizat NK janë ndihmësmjekët: Ato arrijnë të parët në vendin e ngjarjes dhe kryejnë kontrollin e dëmtimit derisa të vijnë përforcimet.

Pjesë e sistemit tonë të lindur imunitar, i cili dërgon këto përgjigje të para, qelizat NK janë primare që nga lindja për të njohur dhe për t’iu përgjigjur rrezikut. Të mësosh se çfarë i nxit qelizat NK është një fushë aktive e kërkimit në imunologji, me implikime të rëndësishme klinike.

Tani ka shumë interes në qelizat NK si një objektiv i mundshëm i imunoterapisë. Sa më shumë që të mund të kuptojmë se çfarë i shtyn këto qeliza, aq më mirë mund t’i programojmë ato për të luftuar sëmundjen.

E para në radhë

Puna e mëparshme nga studiuesit ka treguar se qelizat T mbështeten në glikolizë aerobe për të kryer funksionet e tyre mbrojtëse. Por nëse qelizat NK varen nga kjo formë e metabolizmit për të fuqizuar aktivitetet e tyre nuk dihej.

Studimet në qelizat NK mund të përcaktojnë se çfarë lloji të metabolizmit përdorin këto qeliza dhe ta krahasojnë atë me qelizat T në një mjedis natyror. Kërkuesit zbuluan se qelizat NK rritin glikolizën aerobike rreth pesë ditë para se qelizat T të përgjigjen me rritjen e tyre glikolitike.

Kjo përshtatet me idenë se qelizat NK janë qeliza të lindura imune që janë me të vërtetë kritike për të ngritur një përgjigje të shpejtë.

Gjetjet janë të rëndësishme për përpjekjet e vazhdueshme për të përdorur qelizat NK si imunoterapi te njerëzit me kancer dhe gjendje të tjera. Në veçanti, ato kanë implikime për përdorimin e qelizave NK si një formë e terapisë qelizore.

Pritja për studiuesit që hartojnë provat klinike është kjo: Ata duhet të gjejnë një ekuilibër midis inkurajimit të qelizave NK për të shumëzuar dhe ruajtur qëndrueshmërinë e tyre. Këto qeliza NK janë ndihmësmjekët e sistemit tonë imunitar, prandaj është e rëndësishme t’i mbani ato të shpejta dhe të përgjegjshme.

“Pro-Immune Herbs”, një nga përbërësit e kurës sonë bimore për lloje të ndryshme të kancerit, është mbështetësi më i mirë kur bëhet fjalë për  luftimin e infeksioneve dhe Kancerin, dhe është aleati më i mirë i mbështetjes së qelizave T dhe qelizave vrasëse natyrale NK.

Bimët e Egra Shkretinore kundër Kancerit


Për më shumë se një dekadë, ne kemi ndihmuar një numër të madh njerezish me lloje të ndryshme të kancerit, qofte në faza të avancuara apo që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne këtë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim bime të një niveli të avancuar, nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Për faktin se çdo njeri është unik në krijim, dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!