7 shenja të qarta që tregojnë se jeni shumë të stresuar

 

Stresi është një pjesë e zakonshme e jetës. Stresi mund të jetë katalizator për një sërë sëmundjesh dhe mund të jetë e vështirë për t’u identifikuar nëse stresi është problemi juaj, sepse ai mund ta prezantojë veten në shumë simptoma të tjera.

Këto simptoma mund të ndikojnë në shëndetin tuaj pa e kuptuar atë, por duke u njohur me shkaktarët që i atribuohen stresit, mund t’ju ndihmojë për ta menaxhuar atë që në fillim. Hapi i parë për menaxhimin e stresit është vetëdija.

Këtu janë 7 shenja të qarta që tregojnë se stresi po ndikon në trupin tuaj

 1. Dhimbje në trup. Nivelet e larta të stresit mund të rezultojnë në rrënimin e trupit, gjë që mund të rezultojë në çrregullime të stomakut, diarre, ulçera, dhimbje të muskujve, dhimbje në gjoks, dhe palpitations (rrahje të çrregullta të zemrës).

Stresi mund të shkaktojë muskuj të tensionuar, të gjithë në të njëjtën kohë, dhe t’i lirojë ato pas një kohe. Megjithatë, kur stresi bëhet kronik, ai mund t’i bëjë muskujt që të mbeten në një gjendje të vazhdueshme të tensionit.

 1. Pagjumësi. Ka një numër të shkaktarëve të mos fjetjes një gjumë të mirë, dhe kur ai është i vazhdueshëm, bëhet një problem i vërtetë. Megjithatë, është e rëndësishme të dini burimin shkaktues, për shkak se gjumi mund të jetë një nga gjërat e para të prekura nga stresi. Pagjumësia nuk është diçka që duhet ta injoroni. Pagjumësia për shkak të stresit shkakton hyperarousal, një gjëndje stresi që shkakton pagjumësi për ditë me radhë.
 2. Luhatje në peshë. Nëse vëreni një ndryshim në oreksin tuaj, nëse jeni duke ngrënë më shumë ose më pak se normalja, kjo është një dritare e organeve fizike dhe emocionale. Stresi mund të ngadalësojë metabolizmin, e cila do të rezultojë në shtim peshe. Kur trupi juaj është shumë i stresuar, qelizat nuk marrin oksigjen të mjaftueshëm, gjë që e bën të rëndësishme që të vihen gjërat e duhura në trupin tuaj.
 3. Shqetësim i vazhdueshëm. Stresi ju mban të lidhur me problemin dhe ai nuk ikën nga mendimet tuaja. Problemet financiare apo familjare, ky shqetësin nuk do t’ju lëshojë asnjëherë nëse nuk bëni diçka për ta larguar nga mendja juaj.

Për të gjetur një zgjidhje, është e rëndësishme të shkëputni veten nga problemi. Vëndosja e vetes në një gjendje të vazhdueshme të panikut nuk do të zgjidhë asgjë, do të jetë vetëm më e vështirë për  shëndetin tuaj mendor dhe fizik.

 1. Mungesa e durimit. Është e lehtë për të identifikuar të tjerët kur janë të stresuar, bazuar kryesisht në mënyrën se si ata reagojnë me të dashurit dhe miqtë e ngushtë. Ata të cilët janë të stresuar, janë më të prirur për të nxjerrë jashtë mërzitjen ose të mërziten shpejt dhe në mënyrë të parregullt.
  Këtu është pjesa më e vështirë në lidhje me këtë proces. Të gjesh veten duke u bërë i padurueshëm me të tjerët është një shenjë dhe ju nuk duhet të rrini duarkryq. Një nga mënyrat më të mira për t’u marrë me këtë është të flisni me dikë të besueshëm, t’i kërkoni ndihmë dhe t’i tregoni se si ndjeheni.
 2. Humbja e flokeve. Njerëzit natyrisht humbin flokë çdo ditë, por kur trupi juaj është nën stres të vazhdueshëm, kjo mund të ndryshojë funksionet fiziologjike rutinë. Kjo mund të shkaktojë një numër të madh të qimeve që shkojnë në fazë rënie në të njëjtën kohë. Nëse nuk jeni duke marrë ilaçe që shkaktojnë rënie floku, atëherë kjo është për shkak të stresit.
  Përfundimisht, për shkak të stresit, humbja e flokëve mund të jetë shumë e rëndësishme dhe shqetësuese. Nëse filloni të vini re se jeni duke humbur flokë më shumë se normalja, burimi i kësaj është më shumë çështje emocionale se sa fizike.
 3. Humbja e dëshirës seksuale. Rritja e nivelit të stresit ndikon në sekrecionet e hormoneve të stresit përgjegjës për zgjimin. Stresi është natyrisht rraskapitës dhe mund të rezultojë në mungesë të dëshirës seksuale.
  Ky është një kombinim kompleks i elementeve. Shumica e njerëzve përjetojnë humbje të dëshirës seksuale, ndërsa nën stres nuk e pranojnë atë, gjë e cila jo vetëm që mund të ndikojë tek ata, por edhe në marrëdhëniet e tyre bashkëshortore.

Problemet shëndetësore nga stresi i pakontrolluar nuk zhvillohen brenda natës. Prandaj jini i kujdesshëm ndaj shenjave të stresit, në qoftë se nuk doni ta gjeni veten duke vuajtur çrregullime  të mëdha shëndetësore.

TRAJTOJENI STRESIN NE MENYRE NATYRALE PROFESIONALE ME “ARDAVANA”

Desert herbs products specially produced for patients with various types of stress, anxiety, panic, and depression, including: Acute stress, acute episodic stress, chronic stress, physical stress (trauma, fatigue, environmental pollution, hormonal stress, and dietary), psychological stress (emotional stress, cognitive stress, perceptual stress), psychosocial stress (marital relationships / difficulties, lack of supportive society, lack of adequate resources for survival, loss of employment / investment / savings, loss of loved ones, bankruptcy, home lock-up and isolation), psycho-spiritual stress; General Anxiety Disorder, Social Anxiety Disorder, Panic Disorder, Post-Traumatic Stress Disorder, Obsessive-Compulsive Disorder, Separation Anxiety Disorder, Phobia, Schizophrenia, etc.

Major depression, persistent depressive disorder, bipolar disorder, seasonal affective disorder, psychotic depression, peripartum (postpartum) depression, premenstrual dysphoric disorder, situational depression, atypical depression, etc.


Kura me bimë shkretinore të prodhuara posaçërisht për pacientët me lloje të ndryshme të stresit, ankthit, panikut, dhe depresionit, duke përfshirë: Stresi akut, stresi akut episodik, stresi kronik, stresi fizik (trauma, lodhja, ndotja e mjedisit, stresi hormonal dhe dietik), stresi psikologjik (stresi emocional, stresi njohës, stresi perceptues), stresi psikosocial (marrëdhëniet / vështirësitë e martesës, mungesa e shoqërisë mbështetëse, mungesa e burimeve për mbijetesë adekuate, humbja e punësimit / investimeve / kursimeve, humbja e të dashurve, falimentimi, bllokimi i shtëpisë dhe izolimi), stresi psiko-shpirtëror; Çrregullimi i përgjithshëm i ankthit, Çrregullimi i Ankthit Social, Çrregullimi i Panikut, Çrregullimi i Stresit Post-Traumatik, Çrregullimi Obsesiv-Kompulsiv, Çrregullimi i Ankthit të Ndarjes, Fobia, etj.
Depresioni i madh, çrregullimi i vazhdueshëm i depresionit, çrregullimi bipolar, çrregullimi afektiv sezonal, depresioni psikotik, depresioni peripartum (pas lindjes), çrregullimi disforik premenstrual, depresioni i situatës, depresioni atipik, skizofrenia, etj.