Riniti; Llojet, Simptomat, Shkaqet; Trajtimi Natyral

 

Nëse keni rinit, brenda hundës tuaj do të ketë përflakje, duke shkaktuar simptoma të tilla si grumbullim mukusi në zgavrat e hundës dhe hundë të bllokuara apo të lëngshme.

Ju gjithashtu mund të ndjeni presion apo dhimbje në hundë. Rinititi shpesh shkaktohet nga një reaksion alergjik ndaj substancave të tilla si poleni. Kjo është e njohur si rinitit alergjik.

Rinititi jo-alergjik ndodh kur veshja e brendshme e hundës fryhet dhe përflaket për shkak të shkaqeve të tjera përveç alergjive.

Llojet dhe Simptomat e Rinitit

Ka lloje të ndryshme të rinitit jo-alergjik, duke përfshirë:

– Riniti viral ose infektiv – shkaktuar nga një infeksion, i tillë si i ftohti i zakonshëm.

– Riniti vasomotor – ku enët e gjakut në hundë janë të mbi-ndjeshme; shkaqe të caktuara mjedisore, të tilla si moti i ftohtë apo tymi, mund të shkaktojë zgjerim të tyre, duke shkaktuar bllokime.

– Riniti atropik – ku membranat brenda hundës hollohen dhe ngurtësohen, duke shkaktuar zgjerim dhe tharje të pasazheve të hundës; dështim të-nuhatjes dhe kore të formuara brenda hundës; Rinititi atropik nganjëherë mund të ndodhë si një komplikacion i kirurgjisë së hundës ose si rezultat i infeksionit.

– Riniti medicamentosa – i shkaktuara nga përdorimi i tepruar i barnave për zbrazjen e hundëve, të cilat nuk duhet të përdoren për më shumë se disa ditë.

– Riniti alergjik shpesh shkakton simptoma të ngjashme me ato të ftohjes, të tilla si teshtitje, kruarje dhe hundë të bllokuar apo të lëngshme.

Simptomat zakonisht fillojnë shpejt pas ekspozimit ndaj një alergjeni.

Disa njerëz përjetojnë rinit alergjik për disa muaj në stinë të caktuara të vitit, sepse alergjenët ndaj të cilëve ata janë të ndjeshëm, të tilla si poleni i pemëve apo i barit, prodhohen vetëm në kohë të caktuara të vitit. Njerëz të tjerë e përjetojnë kushtin gjatë gjithë vitit për shkak se ata janë të ndjeshëm ndaj alergeneve jo-sezonale, të tilla si qimet e kafshëve.

Shumica e njerëzve me rinit alergjik kanë simptoma të lehta që mund të trajtohen lehtë dhe në mënyrë efektive. Megjithatë, për disa, simptomat mund të jenë të rënda dhe të vazhdueshme, duke shkaktuar probleme me gjumin dhe ndërhyrje me jetën e përditshme.

Shkaqet

— Riniti alergjik shkaktohet nga një reaksion alergjik ndaj një alergjeni, të tilla si poleni, pluhuri dhe kafshë të caktuara. Kjo mund të rezultojë për shkak të një sistemi imunitar të ndjeshëm.

Në rastet e rinitit alergjik, sistemi imunitar reagon ndaj një alergjeni sikur të ishte i dëmshëm. Sistemi imunitar është mbrojtja natyrore e trupit kundër infeksionit dhe sëmundjeve.

Në qoftë se sistemi juaj imunitar është i ndjeshëm, ai do të reagojë ndaj alergeneve duke prodhuar antitrupa për t’i luftuar ato. Antitrupat janë proteina të veçanta në gjak që janë prodhuar zakonisht për të luftuar viruset dhe infeksionet.

Reaksionet alergjike nuk ndodhin për herë të parë që ju bini në kontakt me një alergjen. Sistemi imunitar ka për ta njohur dhe ‘mësuar përmendësh’ atë para se të prodhojë antitrupa për ta luftuar atë. Ky proces është i njohur si sensibilizimin.

Pasi ju të zhvilloni ndjeshmërinë ndaj një alergjeni, sa herë që ai vjen në kontakt me brendësinë e hundës dhe fytit, do të zbulohet nga antitrupat e quajtur imunoglobulina E (IgE).

Këto i bëjnë qelizat që të lirojnë një numër të kimikateve (duke përfshirë histamine), të cilat shkaktojnë simptomat e rinitit alergjik, të tilla si:

– Ënjtje të membranes së mukusit (shtresa e brendshme e hundës) – e cila bllokon rrugët e ajrit dhe shkakton grumbullim të mukozës.

– Prodhim i tepërt i mukozës – e cila ndodh si rezultat i ënjtjes dhe shkakton teshtitje dhe hundë të lëngshme.

Ka një numër të alergeneve të zakonshme të cilat mund të shkaktojnë rinit alergjik. Alergenet e më të zakonshme të ajrit që shkaktojnë rinit përshkruhen më poshtë:

– Merimangat e pluhurit të shtëpisë

Merimangat e pluhurit të shtëpisë janë insekte të vogla që ushqehen me shtresat e vdekura të lëkurës së njeriut. Ato mund të gjenden në dyshekë, qilima, mobilje, jastëkë dhe shtretër.

Rinititi nuk shkaktohet nga vetë marimangat e pluhurit, por nga një kimikat që gjendet në jashtëqitjet e tyre. Marimangat e pluhurit janë të pranishëm gjatë gjithë vitit, edhe pse numri i tyre arrin kulmin gjatë dimrit.

– Poleni i pemëve dhe i barit

Grimcat e vogla të polenit të prodhuara nga pemët dhe kullosat nganjëherë mund të shkaktojë rinit alergjik.

Shumica e pemëve e prodhojnë polenin nga fillimi deri në mesin e pranverës. Kullosat polenizojnë në fund të pranverës dhe në fillim të verës.

– Kafshët

Shumë njerëz janë alergjik ndaj kafshëve, të tilla si macet dhe qentë.

Nuk është leshi i kafshëve që shkakton reaksion alergjik, por më saktësisht këtë e shkakton lëkura e vdekur e kafshëve, urina dhe pështyma e tyre.

Qentë dhe macet janë fajtorët më të zakonshëm, edhe pse disa njerëz janë të prekur nga alergjitë ndaj kuajve, bagëtive, lepujve dhe brejtësve.

– Alergenet e lidhura me punën

Disa njerëz janë të prekur nga alergenet që gjenden në mjedisin e tyre të punës, të tilla si pluhuri i drurit, pluhuri i miellit ose qumështi.

Grupet e rrezikut

Nuk është kuptuar plotësisht pse disa njerëz bëhen të ndjeshëm ndaj alergeneve. Megjithatë, disa njerëz kanë më shumë gjasa për të zhvilluar një alergji për shkak se ajo shkon në familjen e tyre.

Njerëzit të cilët janë atopik kanë më shumë gjasa për të zhvilluar alergji për shkak se ata prodhojnë më shumë antitrupa IgE sesa njerëzit e tjerë.

Faktorët e mjedisit gjithashtu duket se luajnë një rol. Studimet kanë treguar se disa gjëra mund të rrisin mundësinë e një fëmije të zhvillojë alergji. Këto përfshijnë:

– Rritja në një shtëpi ku njerëzit pijnë duhan.

– Ekspozimi ndaj marimangave të pluhurit.

– Ekspozimi ndaj kafshëve shtëpiake.

– Përdorimi i antibiotikëve.

— Rinititi jo-alergjik ndodh kur astari i brendshëm i hundës bëhet i fryrë dhe i përflakur, zakonisht për shkak të fryrjes së enëve të gjakut dhe akumulimit të lëngjeve në indet e hundës.

Enët e gjakut brenda hundës ndihmojnë për të kontrolluar rrjedhën e mukusit duke u zgjeruar dhe ngushtuar. Ënjtja e astarit të brendshëm të hundës shkakton mbingarkim dhe stimulon gjëndrat mukoze në hundë, duke rezultuar në simptomat tipike të bllokimit të hundës, rrufës (një ndërtim i lëngjeve në zgavrat e hundës) dhe kullimit të hundëve.

Ka disa shkaqe të mundshme të rinitit jo-alergjik, duke përfshirë:

– Riniti Viral; Në rastet e rinitit viral, një virus sulmon astarin e brendshëm të hundës dhe fytit, duke rezultuar në përflakje dhe duke shkaktuar prodhim të mukusit.

– Riniti vasomotor; Për arsye që janë të panjohura, njerëzit me rinit vasomotor i kanë enët e gjakut të hundëve shumë të ndjeshme. Shkaktarët mjedisor mund të bëjnë që enët e gjakut të zgjerohen, gjë që shpie në dyndje dhe në grumbullim të mukusit. Shkakarët e zakonshëm përfshijnë:

– Irrituesit kimik, të tilla si tymi, parfumi ose tymi i bojës.

– Ndryshimet e motit, të tilla si rënia e temperatures.

– Alkooli.

– Erëzat e shqimit.

– Stresi.

– Riniti atropik; Brenda hundës gjenden tre kreshta të eshtrave të mbuluara nga një shtresë e indeve. Këto shtresa të indeve quhen turbinate. Riniti atropik mund të ndodhë në qoftë se turbinatet dëmtohen.

Turbinatet mund të dëmtohen nga infeksioni. Bakteri që është zakonisht përgjegjës për rinitin atropik, i njohur si Klebsiella ozenae, është gjetur kryesisht në Indi, Kinë dhe Egjipt.

Turbinatet luajnë një rol të rëndësishëm në funksionimin e hundës tuaj duke:

– mbajtur lagështi brenda hundës tuaj

– mbrojtur trupit nga infektimi me baktere

– rregulluar presionin e ajrit të oksigjenit që ju merrni gjatë frymëmarrjes

– mbajtur mbaresa nervore të rëndësishme që përdoren për të transmetuar informacione, të tilla si aromat, në trurin tuaj.

Nëse një sasi e caktuar e turbinateve dëmtohen ose hiqen, indet e mbetura do të bëhen të thata, të irrituara dhe të prirura për infeksion.

Nëse keni rinitit atropik, ju mund të përjetoni gulçim, sepse turbinatet nuk janë më në gjendje për të rregulluar në mënyrë efektive presionin e ajrit dhe mushkëritë tuaja duhet të punojnë më shumë për të marrë ajër. Shumë njerëz gjithashtu humbin sensin e tyre të nuhatjes (mungesë e nuhatjes).

Shuma e turbinateve që mund të kenë humbur para zhvillimit të rinitit atropik, ndryshojnë nga personi në person. Disa njerëz humbasin një sasi të madhe të turbinateve dhe megjithatë nuk e zhvillojnë kushtin, ndërsa të tjerë e zhvillojnë kushtin pas humbjes së një numri të vogël të turbinateve.

– Riniti medicamentosa; shkaktohet nga përdorimi i tepruar i sprajeve për zbrazjen e hundëve. Ai gjithashtu mund të ndodhë si një komplikacion i keqpërdorimit të kokainës.

Zbrazësit e hundëve punojnë duke zvogëluar ënjtjen e enëve të gjakut në hundën tuaj. Megjithatë, në qoftë se ato përdoren për më shumë se pesë deri në shtatë ditë, ato mund të shkaktojnë shtresën e brendshme të hundës të rritet përsëri, edhe pasi të kalojë i ftohti ose alergjia që e ka shkaktuar fillimisht problemin.

Zhbalancimi hormonal

Riniti jo-alergjik mund të shkaktohet gjithashtu nga ndryshimet hormonale për shkak të shtatzënisë, pubertetit ose nga marrja e terapive për zëvendësimin e hormoneve (HRT) apo pilulën kontraceptive.

Gjëndra tiroide nën-aktive (hipotiroidizmi) është një tjetër shkak i mundshëm.

Mendohet se hormonet luajnë një rol në zgjerimin e enëve të gjakut të hundëve që mund të çojnë në rinit.

TRAJTIMI NATYRAL I RINITIT

Ushqimi

Konsumoni një dietë të pasur me vitaminë C dhe vitaminë B.

Është e rëndësishme që të mos shtoni toksicitetit të mëtejshëm në sistemin tuaj kështu që përpiquni të përmbaheni për sa më poshtë:

– Mos konsumoni asnjë ëmbëltues artificial.

– Mos pini pije të gazuara.

– Shmangni të gjitha ushqimet e shpejta.

– Shmangni të gjitha ushqimet e konservuara.

– Eliminimi produktet e qumështit konvencional.

– Shmangni mishin konvencional dhe të përpunuar.

Provoni mënyrat natyrale shtëpiake të mëposhtme:

  1. Një fetë xhenxhefil, piper dhe kardamon, mund të bëhen një infuzion me ujë të zier dhe të pihen si çaj.
  2. Përzieni 1 lugë mjaltë me gjysmë luge lëng limoni dhe e hani herët në mëngjes për disa javë rresht.
  3. Merrni dy lugë uthull molle dhe 1 lugë mjaltë në një gotë me ujë të zier të ftohur, dhe pijeni herët në mëngjes.
  4. Derdhni dy deri në tre pika vaj kokosi në vrimat e hundës në kohën e gjumit.
  5. Provoni çaj të bërë nga kamfor, karafil dhe borzilok.

Total Immunity Herbs

SKU 00151
€170.00
In stock
1
Product Details

Total Immunity Herbs - Immune Charger

- TOTAL IMUNITY HERBS is a balanced combination of wilderness wild plants and ancient wisdom with modern technology that naturally reactivates compromised immunity, rejuvenate body cells and restore metabolic balance.

- Total Immunity focuses on the vital support of DNA and cell mitochondria, cell power producers, or cell battery packs, one of the main cellular sources of reactive oxygen species (ROS) and reactive nitrogen (RNS) related directly with the loss of the myelin / oligodendrocyte complex, and with oxidative stress.

- Works on balancing blood sugar, with the aim of sustainable energy production and immune control throughout the body.

- Cleanses the lymphatic system, removes toxins and prevents lymphatic congestion.

- Fights chronic inflammation and helps restore optimal health quickly.

- Stimulates the central nervous system and its functioning.

- Regulates the gut microbiota to prevent autoimmune attacks and food allergies.

- The best treatment for disorders of the digestive system; treats gastric reflux, aids digestion, fights parasites, constipation and diarrhea.

- This drug is effective for all pathological diseases.

- Strengthens and stimulates the body's core organs to function in the best way.

- Stimulates the liver to perform its functions, strengthens blood and fights anemia.

- Stimulates kidney function, acts on the normalization of creatinine and urea levels.

- Cleanses the toxins of the body.

- Assists gallbladder function.

- The antioxidant benefits of "TOTAL IMMUNITY " are actually just the tip of the iceberg. It is a wonderful product that helps all people stay stronger and more resistant to against all pathogens: viruses (including Coronavirus COVID-19), bacteria, fungi, protozoa, and worms.

Note!

- Our products are not manufactured or commercial, as are commonly called "Dietary Supplements", but our products are prepared directly from the wild and studied desert plants.

- Total Immunity is 100% original, safe for everyone and has no side effects.

- 100% organic made with wild plants.

- No chemical preservatives, no artificial colors and no chemical additives.

- Depending on the diagnosis, it is combined with other herbal medicines from our store for faster and fuller effects.

- The product is in the form of capsules and must be taken 3 times daily by 1 capsule before meals.


Ingredients: The product is a professional combination of over 15 wild desert herbs, combined in a variety of types and doses with a high degree of professionalism for all patients.
Total Immunity Herbs - Karikues i Imunitetit


- TOTAL IMUNITY është një kombinim i ekuilibruar i bimëve të egra shkretinore dhe mençurisë së lashtë me teknologjinë moderne, që në mënyrë natyrale të riaktivizojë imunitetin e komprometuar, të rinovojë qelizat e trupit dhe të rivendosë balancimin metabolik.

- Total Immunity fokusohet në mbështetjen jetike të ADN dhe mitokondrisë së qelizave, prodhuesit të energjisë për qelizën, apo paketat e baterive të qelizës, një nga burimet qelizore kryesore të llojeve të Oksigjenit reaktiv (ROS) dhe të Azotit reaktiv (RNS), që lidhen direkt me humbjen e kompleksit mielinë / oligodendrocite, dhe me stresin oksidativ.

- Vepron në ekuilibrimin e sheqerit në gjak, me qëllim prodhimin e qëndrueshëm të energjisë dhe kontrollin imunitar në të gjithë trupin.

- Pastron sistemin limfatik, nxjerr toksinat dhe parandalon kongjestionin limfatik.

- Lufton inflamacionin kronik dhe ndihmon ne rikthimin e shpejte te shendetit optimal.

- Stimulon sistemin nervor qëndror dhe funksionimin e tij.

- Rregullon mikrobiotën e zorrëve për të parandaluar sulmet autoimmune dhe alergjitë ushqimore.

- Trajtimi më i mirë për çrregullimet në sistemin tretës; trajton refluksin e stomakut, ndihmon tretjen, lufton parazitët, kapsllëkun dhe diarrenë.

- Ky ilaç është efikas për të gjitha semundjet patologjike.

- Fuqizon dhe stimulon organet bazë të trupit për të funksionuar në mënyrën më të mirë.

- Stimulon mëlçinë për kryerjen e funksioneve të saj, forcon gjakun dhe lufton aneminë.

- Stimulon funksionin e veshkave, vepron në normalizimin e niveleve të kreatininës dhe urea.

- Pastron organizmin nga toksinat.

- Ndihmon funksionin e fshikëzës së tëmthit.

› Përfitimet antioksiduese të "TOTAL IMUNITY" janë në fakt vetëm maja e ajsbergut. Ai është një produkt i mrekullueshëm që ndihmon të gjithë njerëzit për të qëndruar më të fortë dhe më rezistues ndaj të gjithë patogjenëve: virale (përfshirë Coronavirus COVID-19), bakteriale, fungale, protozoale dhe parazitëve.

Rreth produktit

- Produktet tona nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht “Supplementet dietike”, por produktet tona përgatiten në menyrë të posaçme për çdo pacient direkt nga bimët e egra shkretinore të studiuara.

- Total Immunity është 100% origjinal, i sigurtë për të gjithë dhe nuk ka efekte anësore.

- 100% organik me bimë të egra, pa ruajtës kimik, pa ngjyrosës artificial dhe pa shtesa kimike.

- Në varësi të diagnozës, kombinohet me ilaçe të tjera bimore për efekte më të shpejta dhe më të plota.

- Produkti është në formë të kapsulave që shoqerohen me ujë të ëmbëltuar me mjalt, dhe merret 3 herë në ditë para ngrenies.

- Kapsulat tona janë Vegetariane (nga celuloza vegjetale e pishës), Hallall, 100% natyrale, pa përmbajtje shtazore, pa prezervativë, që treten lehtësisht dhe përvetësohen shpejt nga sistemi i tretjes.


Përbërësit: Produkti është një kombinim profesional i mbi 15 bimëve të egra shkretinore, të kombinuara në një larmi llojesh dhe doza me një shkallë të lartë profesionalizmi për secilin pacient.


Save this product for later