Riniti; Llojet, Simptomat, Shkaqet; Trajtimi Natyral

 

Nëse keni rinit, brenda hundës tuaj do të ketë përflakje, duke shkaktuar simptoma të tilla si grumbullim mukusi në zgavrat e hundës dhe hundë të bllokuara apo të lëngshme.

Ju gjithashtu mund të ndjeni presion apo dhimbje në hundë. Rinititi shpesh shkaktohet nga një reaksion alergjik ndaj substancave të tilla si poleni. Kjo është e njohur si rinitit alergjik.

Rinititi jo-alergjik ndodh kur veshja e brendshme e hundës fryhet dhe përflaket për shkak të shkaqeve të tjera përveç alergjive.

Llojet dhe Simptomat e Rinitit

Ka lloje të ndryshme të rinitit jo-alergjik, duke përfshirë:

– Riniti viral ose infektiv – shkaktuar nga një infeksion, i tillë si i ftohti i zakonshëm.

– Riniti vasomotor – ku enët e gjakut në hundë janë të mbi-ndjeshme; shkaqe të caktuara mjedisore, të tilla si moti i ftohtë apo tymi, mund të shkaktojë zgjerim të tyre, duke shkaktuar bllokime.

– Riniti atropik – ku membranat brenda hundës hollohen dhe ngurtësohen, duke shkaktuar zgjerim dhe tharje të pasazheve të hundës; dështim të-nuhatjes dhe kore të formuara brenda hundës; Rinititi atropik nganjëherë mund të ndodhë si një komplikacion i kirurgjisë së hundës ose si rezultat i infeksionit.

– Riniti medicamentosa – i shkaktuara nga përdorimi i tepruar i barnave për zbrazjen e hundëve, të cilat nuk duhet të përdoren për më shumë se disa ditë.

– Riniti alergjik shpesh shkakton simptoma të ngjashme me ato të ftohjes, të tilla si teshtitje, kruarje dhe hundë të bllokuar apo të lëngshme.

Simptomat zakonisht fillojnë shpejt pas ekspozimit ndaj një alergjeni.

Disa njerëz përjetojnë rinit alergjik për disa muaj në stinë të caktuara të vitit, sepse alergjenët ndaj të cilëve ata janë të ndjeshëm, të tilla si poleni i pemëve apo i barit, prodhohen vetëm në kohë të caktuara të vitit. Njerëz të tjerë e përjetojnë kushtin gjatë gjithë vitit për shkak se ata janë të ndjeshëm ndaj alergeneve jo-sezonale, të tilla si qimet e kafshëve.

Shumica e njerëzve me rinit alergjik kanë simptoma të lehta që mund të trajtohen lehtë dhe në mënyrë efektive. Megjithatë, për disa, simptomat mund të jenë të rënda dhe të vazhdueshme, duke shkaktuar probleme me gjumin dhe ndërhyrje me jetën e përditshme.

Shkaqet

— Riniti alergjik shkaktohet nga një reaksion alergjik ndaj një alergjeni, të tilla si poleni, pluhuri dhe kafshë të caktuara. Kjo mund të rezultojë për shkak të një sistemi imunitar të ndjeshëm.

Në rastet e rinitit alergjik, sistemi imunitar reagon ndaj një alergjeni sikur të ishte i dëmshëm. Sistemi imunitar është mbrojtja natyrore e trupit kundër infeksionit dhe sëmundjeve.

Në qoftë se sistemi juaj imunitar është i ndjeshëm, ai do të reagojë ndaj alergeneve duke prodhuar antitrupa për t’i luftuar ato. Antitrupat janë proteina të veçanta në gjak që janë prodhuar zakonisht për të luftuar viruset dhe infeksionet.

Reaksionet alergjike nuk ndodhin për herë të parë që ju bini në kontakt me një alergjen. Sistemi imunitar ka për ta njohur dhe ‘mësuar përmendësh’ atë para se të prodhojë antitrupa për ta luftuar atë. Ky proces është i njohur si sensibilizimin.

Pasi ju të zhvilloni ndjeshmërinë ndaj një alergjeni, sa herë që ai vjen në kontakt me brendësinë e hundës dhe fytit, do të zbulohet nga antitrupat e quajtur imunoglobulina E (IgE).

Këto i bëjnë qelizat që të lirojnë një numër të kimikateve (duke përfshirë histamine), të cilat shkaktojnë simptomat e rinitit alergjik, të tilla si:

– Ënjtje të membranes së mukusit (shtresa e brendshme e hundës) – e cila bllokon rrugët e ajrit dhe shkakton grumbullim të mukozës.

– Prodhim i tepërt i mukozës – e cila ndodh si rezultat i ënjtjes dhe shkakton teshtitje dhe hundë të lëngshme.

Ka një numër të alergeneve të zakonshme të cilat mund të shkaktojnë rinit alergjik. Alergenet e më të zakonshme të ajrit që shkaktojnë rinit përshkruhen më poshtë:

– Merimangat e pluhurit të shtëpisë

Merimangat e pluhurit të shtëpisë janë insekte të vogla që ushqehen me shtresat e vdekura të lëkurës së njeriut. Ato mund të gjenden në dyshekë, qilima, mobilje, jastëkë dhe shtretër.

Rinititi nuk shkaktohet nga vetë marimangat e pluhurit, por nga një kimikat që gjendet në jashtëqitjet e tyre. Marimangat e pluhurit janë të pranishëm gjatë gjithë vitit, edhe pse numri i tyre arrin kulmin gjatë dimrit.

– Poleni i pemëve dhe i barit

Grimcat e vogla të polenit të prodhuara nga pemët dhe kullosat nganjëherë mund të shkaktojë rinit alergjik.

Shumica e pemëve e prodhojnë polenin nga fillimi deri në mesin e pranverës. Kullosat polenizojnë në fund të pranverës dhe në fillim të verës.

– Kafshët

Shumë njerëz janë alergjik ndaj kafshëve, të tilla si macet dhe qentë.

Nuk është leshi i kafshëve që shkakton reaksion alergjik, por më saktësisht këtë e shkakton lëkura e vdekur e kafshëve, urina dhe pështyma e tyre.

Qentë dhe macet janë fajtorët më të zakonshëm, edhe pse disa njerëz janë të prekur nga alergjitë ndaj kuajve, bagëtive, lepujve dhe brejtësve.

– Alergenet e lidhura me punën

Disa njerëz janë të prekur nga alergenet që gjenden në mjedisin e tyre të punës, të tilla si pluhuri i drurit, pluhuri i miellit ose qumështi.

Grupet e rrezikut

Nuk është kuptuar plotësisht pse disa njerëz bëhen të ndjeshëm ndaj alergeneve. Megjithatë, disa njerëz kanë më shumë gjasa për të zhvilluar një alergji për shkak se ajo shkon në familjen e tyre.

Njerëzit të cilët janë atopik kanë më shumë gjasa për të zhvilluar alergji për shkak se ata prodhojnë më shumë antitrupa IgE sesa njerëzit e tjerë.

Faktorët e mjedisit gjithashtu duket se luajnë një rol. Studimet kanë treguar se disa gjëra mund të rrisin mundësinë e një fëmije të zhvillojë alergji. Këto përfshijnë:

– Rritja në një shtëpi ku njerëzit pijnë duhan.

– Ekspozimi ndaj marimangave të pluhurit.

– Ekspozimi ndaj kafshëve shtëpiake.

– Përdorimi i antibiotikëve.

— Rinititi jo-alergjik ndodh kur astari i brendshëm i hundës bëhet i fryrë dhe i përflakur, zakonisht për shkak të fryrjes së enëve të gjakut dhe akumulimit të lëngjeve në indet e hundës.

Enët e gjakut brenda hundës ndihmojnë për të kontrolluar rrjedhën e mukusit duke u zgjeruar dhe ngushtuar. Ënjtja e astarit të brendshëm të hundës shkakton mbingarkim dhe stimulon gjëndrat mukoze në hundë, duke rezultuar në simptomat tipike të bllokimit të hundës, rrufës (një ndërtim i lëngjeve në zgavrat e hundës) dhe kullimit të hundëve.

Ka disa shkaqe të mundshme të rinitit jo-alergjik, duke përfshirë:

– Riniti Viral; Në rastet e rinitit viral, një virus sulmon astarin e brendshëm të hundës dhe fytit, duke rezultuar në përflakje dhe duke shkaktuar prodhim të mukusit.

– Riniti vasomotor; Për arsye që janë të panjohura, njerëzit me rinit vasomotor i kanë enët e gjakut të hundëve shumë të ndjeshme. Shkaktarët mjedisor mund të bëjnë që enët e gjakut të zgjerohen, gjë që shpie në dyndje dhe në grumbullim të mukusit. Shkakarët e zakonshëm përfshijnë:

– Irrituesit kimik, të tilla si tymi, parfumi ose tymi i bojës.

– Ndryshimet e motit, të tilla si rënia e temperatures.

– Alkooli.

– Erëzat e shqimit.

– Stresi.

– Riniti atropik; Brenda hundës gjenden tre kreshta të eshtrave të mbuluara nga një shtresë e indeve. Këto shtresa të indeve quhen turbinate. Riniti atropik mund të ndodhë në qoftë se turbinatet dëmtohen.

Turbinatet mund të dëmtohen nga infeksioni. Bakteri që është zakonisht përgjegjës për rinitin atropik, i njohur si Klebsiella ozenae, është gjetur kryesisht në Indi, Kinë dhe Egjipt.

Turbinatet luajnë një rol të rëndësishëm në funksionimin e hundës tuaj duke:

– mbajtur lagështi brenda hundës tuaj

– mbrojtur trupit nga infektimi me baktere

– rregulluar presionin e ajrit të oksigjenit që ju merrni gjatë frymëmarrjes

– mbajtur mbaresa nervore të rëndësishme që përdoren për të transmetuar informacione, të tilla si aromat, në trurin tuaj.

Nëse një sasi e caktuar e turbinateve dëmtohen ose hiqen, indet e mbetura do të bëhen të thata, të irrituara dhe të prirura për infeksion.

Nëse keni rinitit atropik, ju mund të përjetoni gulçim, sepse turbinatet nuk janë më në gjendje për të rregulluar në mënyrë efektive presionin e ajrit dhe mushkëritë tuaja duhet të punojnë më shumë për të marrë ajër. Shumë njerëz gjithashtu humbin sensin e tyre të nuhatjes (mungesë e nuhatjes).

Shuma e turbinateve që mund të kenë humbur para zhvillimit të rinitit atropik, ndryshojnë nga personi në person. Disa njerëz humbasin një sasi të madhe të turbinateve dhe megjithatë nuk e zhvillojnë kushtin, ndërsa të tjerë e zhvillojnë kushtin pas humbjes së një numri të vogël të turbinateve.

– Riniti medicamentosa; shkaktohet nga përdorimi i tepruar i sprajeve për zbrazjen e hundëve. Ai gjithashtu mund të ndodhë si një komplikacion i keqpërdorimit të kokainës.

Zbrazësit e hundëve punojnë duke zvogëluar ënjtjen e enëve të gjakut në hundën tuaj. Megjithatë, në qoftë se ato përdoren për më shumë se pesë deri në shtatë ditë, ato mund të shkaktojnë shtresën e brendshme të hundës të rritet përsëri, edhe pasi të kalojë i ftohti ose alergjia që e ka shkaktuar fillimisht problemin.

Zhbalancimi hormonal

Riniti jo-alergjik mund të shkaktohet gjithashtu nga ndryshimet hormonale për shkak të shtatzënisë, pubertetit ose nga marrja e terapive për zëvendësimin e hormoneve (HRT) apo pilulën kontraceptive.

Gjëndra tiroide nën-aktive (hipotiroidizmi) është një tjetër shkak i mundshëm.

Mendohet se hormonet luajnë një rol në zgjerimin e enëve të gjakut të hundëve që mund të çojnë në rinit.

TRAJTIMI NATYRAL I RINITIT

Ushqimi

Konsumoni një dietë të pasur me vitaminë C dhe vitaminë B.

Është e rëndësishme që të mos shtoni toksicitetit të mëtejshëm në sistemin tuaj kështu që përpiquni të përmbaheni për sa më poshtë:

– Mos konsumoni asnjë ëmbëltues artificial.

– Mos pini pije të gazuara.

– Shmangni të gjitha ushqimet e shpejta.

– Shmangni të gjitha ushqimet e konservuara.

– Eliminimi produktet e qumështit konvencional.

– Shmangni mishin konvencional dhe të përpunuar.

Provoni mënyrat natyrale shtëpiake të mëposhtme:

  1. Një fetë xhenxhefil, piper dhe kardamon, mund të bëhen një infuzion me ujë të zier dhe të pihen si çaj.
  2. Përzieni 1 lugë mjaltë me gjysmë luge lëng limoni dhe e hani herët në mëngjes për disa javë rresht.
  3. Merrni dy lugë uthull molle dhe 1 lugë mjaltë në një gotë me ujë të zier të ftohur, dhe pijeni herët në mëngjes.
  4. Derdhni dy deri në tre pika vaj kokosi në vrimat e hundës në kohën e gjumit.
  5. Provoni çaj të bërë nga kamfor, karafil dhe borzilok.

Lung & Bronchial

SKU 00120
€160.00
In stock
1
Product Details

Lung & Bronchial - Advanced Formula


- Helps treat asthma and allergies.

- Helps cure chronic bronchitis (COPD) and pneumonia.

- Helps in the treatment of pulmonary arterial hypertension.

- For allergic and non-allergic rhinitis.

- Helps cure nasal polyps and all inflammations in the airways.

- Helps cure Cystic Fibrosis.

- Helps cure Emphysema naturally.

- Helps cure all diseases of the respiratory system.

- Fights all types of viruses affecting the respiratory tract, including the common flu or Coronavirus (Covid-19).

- Fights mucous membranes formed in the throat and lungs.

- Relieves cough even in people with old cough.

- Cleanses the mouth, gums, soothes toothache and helps cure mouth ulcers.

- Fights the symptoms of diarrhea and intestinal dysentery.

Note!

- "Lung & Bronchial" and all of our products are not manufactured or commercially available, as are usually the "Dietary Supplements" products, but our products are prepared from wild desert plants, artisanally for any patient or client, by herbalist physicians. specialized and experienced, for the purpose of a radical and safe cure of the disease.

- "Lung & Bronchial" is 100% Original, completely safe for everyone, and has no side effects.

- The product is in capsule form and is taken 3 times daily from 1 capsule.


Ingredients: Wild arabic desert root extract herbs.

None of the ingredients in this formula are treated with pesticides, herbicides, fungicides, synthetic fertilizers or "processing agents", found in conventional plants. You not only avoid these pests, but you are using wild plants, which generally produce their own natural protections against pests.

Plants in this formula have powerful effects, and this is one of the fundamental reasons why they have been used for thousands of years in ancient cultures. Modern research is now showing more serious interest in these plants and their curative potential.Lung & Bronchial - Formulë e Avancuar për Sëmundjet e Mushkërive


- Ndihmon në trajtimin e astmës dhe alergjive.

- Ndihmon në kurimin e bronkitit kronik (COPD) dhe pneumonisë.

- Ndihmon në trajtimin e hipertensionit arterial pulmonar.

- Për rinitin alergjik dhe jo-alergjik.

- Ndihmon në kurimin e polipeve nazale dhe të gjitha inflamacioneve në rrugët e frymëmarrjes.

- Ndihmon në kurimin e Fibrozës Cistike.

- Ndihmon në kurimin e Emfizemës në mënyrë natyrale.

- Ndihmon në kurimin e te gjitha sëmundjeve të sistemit të frymëmarrjes.

- Lufton të gjitha llojet e viruseve që prekin traktin e frymëmarrjes, përfshirë gripin e zakonshëm apo Coronavirusin (Covid-19).

- Lufton mukozën e formuar në fyt dhe mushkëri.

- Lehtëson kollën edhe tek personat me kollë të vjetër.

- Pastron gojën, mishrat e dhëmbëve, qetëson dhimbjet e dhëmbëve dhe ndihmon në kurimin e ulçërave të gojës.

- Lufton simptomat e diarresë dhe dizenterisë së zorrëve.

Shënim!

- "Lung & Bronchial" dhe të gjitha produktet tona nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç jane zakonisht produktet "Dietary Supplements", por produktet tona pergatiten nga bimë të egra shkretinore, në mënyrë artizanale për çdo pacient apo porositës, nga mjekë herbalistë të specializuar dhe me pervojë, me qellim të shërimit rrënjësor dhe të sigurtë të sëmundjes.

- "Lung & Bronchial" është 100% Origjinal, krejtësisht i sigurtë për të gjithë, dhe nuk ka efekte anësore.

- Produkti është në formë të kapsulave dhe merret 3 herë në ditë nga 1 kapsulë.


Ingredients: Wild arabic desert raw extract herbs.

Asnjë nga përbërësit në këtë formulë nuk trajtohet me pesticide, herbicide, fungicide, plehra sintetike apo "agjentë përpunimi", të cilët gjenden në bimët konvencionale. Ju jo vetëm që i shmangni këto përbërës dëmtues, por jeni duke përdorur bimë të egra, të cilat në përgjithësi prodhojnë mbrojtësite tyre natyralë kundër dëmtuesve.

Bimët në këtë formulë kanë efekte të fuqishme, dhe kjo është një nga arsyet themelore përse ato janë përdorur për mijëra vjet në kulturat e lashta. Hulumtimi modern tani është duke treguar një interesim më serioz në këto bimë dhe potencialin e tyre kurativ.


Save this product for later