Rendi i Ri Botëror për të zëvendësuar Njerëzimin

Gjarpërinjtë e mëdhenj të rivendosur zvarriten së bashku në Davos

Analizë nga Dr. Joseph Mercola

Rivendosja e Madhe përfshin prishjen dhe rregullimin rrënjësor të disa shtyllave të ndërlidhura të qytetërimit: teknologjia, shoqëria, ekonomia, mjedisi dhe gjeopolitika. Ushqimi dhe shëndeti gjithashtu bëjnë pjesë në këto kategori.

Nëpërmjet kontrollit të këtyre shtyllave kryesore, Forumi Ekonomik Botëror (WEF) dhe aleatët e tij globalistë synojnë të marrin kontrollin e të gjitha kombeve të botës dhe të centralizojnë të gjithë fuqinë dhe pasurinë.

WEF është një organizatë që përfiton nga uria dhe sëmundjet; ajo përdor tragjeditë dhe frikën për të çuar përpara axhendën e saj. Ajo synon të diktojë se çfarë hani, çfarë zotëroni dhe çfarë mendoni, nën maskën e ndërtimit të një “të ardhmeje të qëndrueshme”.

Kabali i udhëhequr nga WEF beson në parimet trans-humaniste dhe teknokratike dhe sistemi teknokratik kërkon mbikëqyrje të gjerë dhe teknologji të drejtuara nga inteligjenca artificiale për t’i mbajtur të gjithë nën kontroll.

Teknokratët në fakt besojnë se janë më të mirë, më të evoluar se të tjerët, dhe kjo epërsi u jep atyre të drejtën të vendosin për fatin e njerëzimit. Ata gjithashtu refuzojnë nocionin e vullnetit të lirë. Pasi ta kuptoni këtë mentalitet bazë, është më e lehtë të kuptosh pse ata mendojnë për t’ju hequr lirinë dhe aftësinë tuaj për të bërë zgjedhje për veten tuaj.

Rebel News thekson origjinën e Forumit Ekonomik Botëror (WEF), themeluesit të tij Klaus Schwab dhe lojtarëve të tjerë kyç, dhe rolin qendror të WEF në Rivendosja e Madhe, e cila premton të përmbysë shoqërinë dhe jetën siç e njohim ne në mënyra që vështirë të imagjinohen.

Në përmbledhje, Rivendosja e Madhe përfshin prishjen dhe rinovimin rrënjësor të disa shtyllave të ndërlidhura të qytetërimit: teknologjia, shoqëria, ekonomia, mjedisi dhe gjeopolitika. Ushqimi dhe shëndeti gjithashtu bëjnë pjesë në këto kategori. Nëpërmjet kontrollit të këtyre shtyllave kryesore, WEF dhe aleatët e saj globalistë synojnë të marrin kontrollin e të gjitha kombeve të botës dhe të centralizojnë të gjithë fuqinë dhe pasurinë.

Plani i WEF

WEF është një organizatë që përfiton nga uria dhe sëmundjet; ajo përdor tragjeditë dhe frikën për të çuar përpara axhendën e vet – “ajo që dikton se çfarë hani, çfarë zotëroni, çfarë mendoni, nën maskën e një ‘të ardhmeje të qëndrueshme'”.

Sipas WEF, kapitalizmi ka vdekur dhe ne nuk mund të lejojmë më tregje të lira. Në vend të kësaj, ne kemi nevojë për një qeverisje nga lart-poshtë, një Rend i Ri Botëror, që mund të sigurojë shpërndarje “të drejtë dhe të barabartë” të burimeve në pakësim, duke përfshirë energjinë dhe ushqimin. Megjithatë, ajo që ata thonë në të vërtetë është se njerëzit që së shpejti do të jenë të padobishëm po gllabërojnë burimet “e tyre”. Ata na shohin – ju dhe mua – si një kërcënim ekzistencial për stilin e tyre të jetesës luksoze.

Pra, plani i tyre prej dekadash është të marrin kontrollin mbi të gjitha, të transferojnë të gjithë pasurinë dhe pronësinë private në duart e tyre dhe të kontrollojnë nga qendra se kush çfarë dhe kur merr. Është e rëndësishme të kuptojmë se kjo kabale e udhëhequr nga WEF beson në parimet transhumaniste dhe teknokratike.

Çfarë është Teknokracia?

Teknokracia është në thelbin e saj një sistem ekonomik, jo politik. Megjithatë, është krejtësisht e panatyrshme, dhe për këtë arsye kërkon edhe mjete të panatyrshme për ta vazhduar atë. Në vend që të bazohet në mekanizmat e përbashkët të çmimeve si oferta dhe kërkesa ose tregtia e lirë, ekonomia e teknokracisë bazohet në burimet e energjisë, të cilat më pas diktojnë llojet e produkteve që prodhohen, blihen, shiten dhe konsumohen.

Sistemi teknokratik kërkon mbikëqyrje të gjerë dhe teknologji të drejtuara nga inteligjenca artificiale për të mbajtur gjithçka nën kontroll.

Në thelb, energjia zëvendëson konceptin e parasë si mall. Kjo është mjaft e çuditshme, por bëhet akoma më e çuditshme. Teknokracia, e cila u shfaq në vitet 1930 gjatë kulmit të Depresionit të Madh, idetë e së cilës ishin shkencëtarë dhe inxhinierë, kërkon gjithashtu inxhinieri sociale për të punuar.

Nëse njerëzit lejohen të bëjnë atë që duan, kërkesa e konsumatorëve në fund të fundit drejton tregtinë, por kjo nuk do të funksionojë në një ekonomi teknokratike. Në vend të kësaj, konsumatorët duhet të drejtohen, të grumbullohen nëse dëshironi, të konsumojnë atë që sistemi ka nevojë për ta konsumuar, dhe në mënyrë që kjo të ndodhë, atyre u duhet pak a shumë shpëlarja e trurit. Si rezultat, sistemi teknokratik kërkon mbikëqyrje të gjerë dhe teknologji të drejtuara nga inteligjenca artificiale për t’i mbajtur të gjithë nën kontroll.

Të kuptuarit e mendjes së teknokratëve

Siç ka deklaruar vetë Schwab në shumë raste, ata duan një shoqëri në të cilën njerëzit të bashkohen me makinën dhe inteligjencën artificiale (AI). Ata presin me padurim jetëgjatësinë ekstreme, nëse jo pavdekësinë përmes mjeteve teknologjike.

Ata nuk u japin asnjë vlerë ideve shpirtërore siç është mbijetesa e shpirtit. Ata nuk besojnë në jolokalitetin e vetëdijes. Nëse do ta bënin, ata nuk do të besonin se vetëdija thjesht mund të ngarkohet në një trup sintetik. Ata besojnë se, përmes teknologjisë dhe inteligjencës artificiale, do të jenë në gjendje të zëvendësojnë Zotin dhe rendin natyror me forma jete të rikrijuara të krijimit të tyre, duke përfshirë një njerëzim të riinxhinieruar.

Ata në fakt besojnë se janë më të mirë, më të evoluar se ne të tjerët, dhe kjo epërsi u jep atyre të drejtën të vendosin për fatin e njerëzimit. Ata gjithashtu refuzojnë nocionin e vullnetit të lirë. Pasi ta kuptoni këtë mentalitet bazë, është më e lehtë të kuptoni pse ata mendojnë për t’ju hequr lirinë dhe aftësinë tuaj për të bërë zgjedhje për veten tuaj. Siç vërehet nga Tessa Lena në “Mendja e një teknokrati: Çfarë i shtyn ata?”:

“Për një teknokrat, një qenie njerëzore është një makinë e papërsosur, një qese mishi e përulur që operohet nga softueri, i cili prodhohet nga truri. Kuptimi i teknokratit për jetën bazohet në një vizion shumë primitiv, linear; është pa mister shpirtëror. …

Forca që drejton mendjen e një teknokrati është nevoja emocionale mbizotëruese për kontroll të plotë, e kombinuar me mosbesimin për njerëzit e tjerë në përgjithësi. Ata me sa duket kërkojnë të kompensojnë varfërinë e tyre emocionale. (Me fjalë të tjera, nuk ka asnjë arsye për të admiruar sukseset e tyre pasi sukseset e tyre bazohen në vjedhjen e të drejtës së njerëzve të tjerë për vullnetin e lirë.)

Dëshira e teknokratëve për të kontrolluar plotësisht mjedisin e tyre është e shtyrë nga ankthi. Ata thjesht nuk mund ta durojnë ndjenjën e pasigurisë që vjen duke lejuar që zgjedhjet subjektive të njerëzve të tjerë të luajnë ndonjë rol. Ata nuk u besojnë të tjerëve që të bëjnë gjënë e duhur, ashtu si një prind shumë neurotik nuk i beson aftësisë së fëmijës së tij për të zgjedhur me mençuri pa mbikëqyrje – por shumë më pak me dashamirësi.

Dëshira e tyre për kontroll është jashtëzakonisht neurotike. Ata janë ulur mbi gjilpëra, si të thuash, dhe për të zbutur ankthin e tyre, ata përdorin përpjekjet për të zbatuar ambiciet e tyre kontrolluese …

Teknokratët mund të mendojnë se janë ajka e të korrave. Ata mund të mendojnë se vizioni i tyre i shkëlqyer është i mirë për botën. Por pavarësisht nëse ata besojnë se janë djemtë e mirë apo të këqij, etja e tyre për kontroll të plotë është një shprehje patologjike, e drejtuar nga ankthi. Ata nuk mund të durojnë të jenë të varur nga vullneti i lirë i njerëzve të tjerë, dhe kështu ata aspirojnë ta shtypin atë, gjë që nuk është ekzistencialisht e drejtë”.

Takimi vjetor në Davos

Çdo vit, WEF mban një takim në Davos, Zvicër. Mijëra lëvizës dhe shaker globalë fluturojnë me avionë privatë për të vendosur se si të ndalojnë më mirë klasën punëtore nga drejtimi i makinave me gaz, ngrohja e shtëpive dhe ngrënia e mishit. A beson dikush ende se një tufë “elitash” miliarderësh mund ta bëjnë jetën “të drejtë dhe të barabartë” për të gjithë?

Të pranishmit përfshijnë drejtues të korporatave, bankierë dhe financierë, krerë shtetesh, ministra të financave dhe tregtisë, bankierë qendrorë, politikëbërës, krerët e organizatave ndërkombëtare si Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), Banka Botërore, Organizata Botërore e Tregtisë, Banka për Vendbanimet Ndërkombëtare, Kombet e Bashkuara dhe Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD).

Të ftuar janë gjithashtu shumë akademikë, ekonomistë, politologë, gazetarë, elita kulturore dhe personalitete të njohura.

Takimi i këtij viti u zhvillua nga 22 deri në 26 maj. Ditën e parë, pjesëmarrësit u trajtuan me një përvojë gjithëpërfshirëse të metaverses në avatarin e tyre dixhital. Në thelb, kjo është ajo ku ata duan të sjellin masat e njerëzimit – në një realitet dixhital ku gëzimi i burimeve nuk përfshin përdorimin aktual të burimeve të botës reale. Për shembull, në vend që të blini rroba për trupin tuaj biologjik, do të shpenzoni monedhë dixhitale për një gardërobë për avatarin tuaj dixhital.

Dita 2 përfshiu një diskutim rreth mënyrës sesi kompanitë prodhuese mund të përshpejtojnë zbatimin e automatizimit. Ideja është të zëvendësohet pjesa më e madhe e fuqisë punëtore me robotikë dhe AI. Siç mund ta prisni, kjo do t’i bëjë pjesë të mëdha të njerëzimit të tepërt dhe “të padobishëm”. Çfarë të bëni me të gjithë ata? Profesor Yuval Noah Harari, një këshilltar i Schwab, ka deklaruar se beson se përgjigja do të jetë një kombinim i “ilaçeve kimike dhe lojërave video”.

Ka dhe nuk ka në mesin e gazetarëve

Ndër gazetarët e ftuar në takimin e 2022 ishte redaktori menaxhues i New York Times Rebecca Blumenstein. Gazetarja e Rebel News, Avi Yemini u përball me Blumenstein në Davos, duke pyetur se si publiku supozohet t’i besojë raportimit të NYT për ngjarjen kur ajo është një mysafire e ftuar. Blumenstein refuzoi t’i përgjigjej pyetjes, duke krijuar kështu përshtypjen se ajo nuk është vërtet aty si një gazetare e pavarur. Ajo është pjesë e eventit. Ajo është pjesë e klubit.

Dëshmi shtesë se jo të gjithë gazetarët janë të barabartë u evidentua nga përpjekja e oficerëve të policisë të armatosur të WEF për të ndaluar gazetarin konservator Jack Posobiec. Kur gazetarët e tjerë u përfshinë dhe filluan të filmonin dhe të bënin pyetje, policia u ngrit. Fakti që WEF ka forcën e vet policore duhet të jetë një thirrje zgjimi. Është e qartë se ato janë shumë më tepër se një organizatë tjetër joqeveritare (OJQ).

Zhvillimi i Qëndrueshëm është Teknokracia

Shumë nga termat për të cilët kemi dëgjuar gjithnjë e më shumë vitet e fundit i referohen teknokracisë me një emër tjetër. Shembujt përfshijnë zhvillimin e qëndrueshëm, Axhenda 21, Axhenda 2030, Axhenda e Re Urbane, ekonomia e gjelbër, marrëveshja e re e gjelbër dhe lëvizja e ndryshimeve klimatike në përgjithësi.

Të gjitha ato i referohen dhe janë pjesë e teknokracisë dhe ekonomisë së bazuar në burime. Terma të tjerë që janë sinonim me teknokracinë përfshijnë Rivendosjen e Madhe, Revolucionin e Katërt Industrial dhe sloganin Ndërtoni përsëri më mirë. Marrëveshja e Parisit për Klimën është gjithashtu pjesë përbërëse e agjendës teknokratike.

Qëllimi i përbashkët i të gjitha këtyre lëvizjeve dhe agjendave është të kapin të gjitha burimet e botës – pronësinë e tyre – për një grup të vogël elitar global që ka njohuritë për të programuar sistemet kompjuterike që përfundimisht do të diktojnë jetën e të gjithëve. Është me të vërtetë forma përfundimtare e totalitarizmit.

Kur ata flasin për “rishpërndarjen e pasurisë”, ajo që ata po i referohen në të vërtetë është rishpërndarja e burimeve nga ne tek ata. WEF ka njoftuar publikisht se deri në vitin 2030, ju nuk do të zotëroni asgjë. Çdo gjë që ju nevojitet do të merrni me qira – prej tyre – dhe faktorët vendimtarë për atë që ju lejohet të merrni me qira do të përfshijë gjëra të tilla si kreditë tuaja të karbonit dhe rezultatin e kredisë sociale.

Ditët e punës së një dite, marrjes së një rroge dhe shpenzimit të saj sipas dëshirës do të kenë ikur. Jo, monedha dixhitale do të jetë e programueshme, kështu që emetuesi mund të vendosë se kur dhe për çfarë mund ta shpenzoni, bazuar në të dhënat në identitetin tuaj dixhital. E gjithë kjo do të jetë e automatizuar dhe do të drejtohet nga AI, natyrisht, kështu që nuk do të ketë asnjë për t’u ankuar.

Për çfarë është Revolucioni i Gjelbër

Ndërsa “të jesh i gjelbër” tingëllon dhe ndihet si gjëja e duhur për t’u bërë, po bëhet e domosdoshme që njerëzit të kuptojnë se për çfarë është në të vërtetë axhenda e gjelbër. Sado tronditëse mund të tingëllojë, axhenda e gjelbër u shpik, u fabrikua, nga Klubi i Romës (një institut shkencor aleat me WEF) për të justifikuar një axhendë shpopullimi.

Nevoja për kontrollin e popullsisë përshkruhet në librin e vitit 1972, “Kufijtë e rritjes”, i cili paralajmëroi se “nëse modelet e konsumit në botë dhe rritja e popullsisë do të vazhdonin me të njëjtat ritme të larta të kohës, toka do të arrinte kufijtë e saj brenda një shekulli.”

Më pas, në librin e vitit 1991, “Revolucioni i Parë Global”, Klubi i Romës argumentoi se politikat e shpopullimit mund të fitonin mbështetje të gjerë nëse mund të lidheshin me një luftë ekzistenciale kundër një armiku të përbashkët. Një fragment nga “Revolucioni i Parë Global” thotë:

“Në kërkimin e një armiku të përbashkët kundër të cilit mund të bashkohemi, ne dolëm me idenë se ndotja, kërcënimi i ngrohjes globale, mungesa e ujit, uria dhe të ngjashme, do t’i përshtateshin faturave.”

Pra, thënë thjeshtë, rezultati i synuar i “të jesh i gjelbër” është shpopullimi. Ky synim tani më në fund po bëhet i dukshëm kur merrni parasysh implikimet e eliminimit të prodhimit të naftës dhe gazit pa pasur alternativa të qëndrueshme, gjë që është në proces të realizimit të Biden dhe udhëheqësve të tjerë globalë.

Jo vetëm që keni nevojë për naftë për të bërë pleh, por ne nuk kemi gjithashtu pajisje bujqësore që mund të funksionojnë me energji diellore ose të erës. Pra, prodhimi i ushqimit në thelb ndalon. Makineritë e rënda të ndërtimit gjithashtu nuk mund të punojnë me këto burime alternative të energjisë, kështu që këtu shkojnë bizneset e infrastrukturës dhe të ndërtimit të shtëpive.

Për shumë njerëz, duket se këta liderë globalë po veprojnë nga injoranca, por është shumë e mundur që veprimet e tyre të jenë të qëllimshme. Thjesht askush nuk dëshiron të mendojë se qëllimi është të dëmtojë sa më shumë njerëz të jetë e mundur – për të pastruar planetin nga njerëzit që së shpejti do të jenë “të padobishëm”.

Mund të jetë mjaft rrëqethëse të kuptosh se narrativa e kërcënimit të ndryshimeve klimatike u përgatit në fund të viteve 1980 me qëllimin e vetëm për të qenë në gjendje të zbatonte një agjendë globale të shpopullimit pa nxitur rezistencë të tepruar. Por shpopullimi dhe eugjenika janë në qendër të asaj që WEF dhe aleatët e saj po përpiqen të arrijnë.

WEF madje pranon se ata po përdorin “planin e emergjencës planetare” të Klubit të Romës për të ofruar “një busull të re për kombet” për ta ndjekur. Pra, WEF dhe vendet aleate të saj po ndjekin të gjithë një plan që ka shpopullimin si synim të pranuar dhe rezultat përfundimtar.

Faza 2 e Rivendosjes së Madhe: Lufta

Siç është diskutuar në “Faza 2 e Rivendosjes së Madhe: Lufta”, bateritë e luftës janë gjithashtu pjesë përbërëse e planit të Rivendosjes së Madhe. Pse? Sepse lufta do të përshpejtojë kolapsin ekonomik që kërkohet përpara se kombet të “ndërtohen më mirë”. Konflikti midis Rusisë dhe Ukrainës po ndihmon për të katalizuar Rivendosjen e Madhe në një sërë mënyrash të ndryshme.

Si fillim, zinxhirët e furnizimit të të gjitha llojeve janë duke u ndërprerë në një nivel dhe ritëm të paprecedentë nga lufta midis Rusisë dhe Ukrainës. Mungesa e karburantit dhe inflacioni gjithashtu po rriten. Tensionet gjeopolitike mund të shkaktojnë gjithashtu stagflacion, një situatë ekonomike në të cilën normat e inflacionit dhe të papunësisë janë të larta ndërsa rritja ekonomike ngadalësohet.

 

Është një dilemë e pasigurt për politikën ekonomike, sepse strategjitë që ndihmojnë në uljen e inflacionit mund ta përkeqësojnë gjithashtu papunësinë.

Rezultati përfundimtar është rritja e varësisë nga subvencionet e qeverisë, dhe ky është një qëllim i qartë i Rivendosjes së Madhe. Të ardhurat bazë universale janë një strategji e planifikuar që do të krijojë varësi. Do të sigurojë gjithashtu që ne të gjithë të jemi njëlloj të varfër dhe të paaftë për të kërcënuar monopolin e tyre mbi pushtetin dhe pasurinë.

Varfëria universale është me të vërtetë ajo që nënkuptojnë kur flasin për ta bërë botën “të drejtë dhe të barabartë”. Askush nuk do të ketë asgjë. Të gjithë do të jenë njësoj të varfër dhe të varur, pa shpresë se do të mund të ngrihen ndonjëherë në klasën “elitare” teknokrate.

Lufta e Ukrainës po redukton gjithashtu mbështetjen e Evropës në energjinë ruse, duke përforcuar kështu urgjencën e Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kombeve të Bashkuara. Në hap me Rivendosjen e Madhe, politikëbërësit në mbarë botën po përdorin sanksionet kundër sektorit energjetik rus për të përshpejtuar kalimin në energjinë “e gjelbër”, qëllimi pas të cilit është ajo që sapo diskutuam.

Vendimi i Rusisë për të bllokuar eksportet e plehrave dhe kulturave ushqimore në përgjigje të deplatformimit nga sistemi Swift do të krijojë gjithashtu mungesa ushqimore dhe kjo gjithashtu luan drejtë në planin e Rivendosjes së Madhe. Vitet e fundit, ne jemi nxitur nga drejtuesit e Great Reset si Bill Gates që të mos hamë mish të vërtetë dhe të kalojmë në mish sintetik të rritur në laborator.

Bërja e njerëzve të varur nga ushqimi sintetik i patentuar do të përfitojë nga globalistët në shumë mënyra. Njerëzit do të sëmuren më shumë dhe kështu do të varen më shumë nga ndihma e qeverisë. Ata do të varen nga ushqimi i prodhuar nga monopolet dhe kështu do të jenë më të lehtë për t’u kontrolluar. Dhe, me kalimin e kohës, ndërsa njerëzit harrojnë se si të rriten dhe të rrisin ushqimin, aftësia për të kontrolluar popullsinë globale do të rritet.

Përveç gjithë kësaj, mediat po mbushin ujërat me frika rreth lisë së majmunëve – pikërisht në kohën e shtytjes për t’i hequr sovranitetin kombëtar Organizatës Botërore të Shëndetësisë, e cila është gjithashtu aleate me WEF.

Në mbyllje, raporti i Michael Osterholm nga takimi i Davosit 2010, i cili ishte i ndezur nga bisedimet për planifikimin e pandemisë, pasi sapo kishte kaluar pandeminë e gripit të derrit 2009/2010, është mjaft tregues. Gjithë ato vite më parë ai shkroi:

“Mësova shumë në Davos, por më shqetësoi mungesa e plotë e vëmendjes ndaj pyetjeve të tilla kritike si:

Si t’i mbrojmë zinxhirët e furnizimit global kur përballemi me një tjetër pandemi të pashmangshme që mund të sjellë sëmundje të përhapura dhe të rënda? …

Si t’i marrim mësimet që kemi nxjerrë nga përvoja jonë me H1N1 dhe t’i integrojmë ato në organizatat tona në mënyrë që të mos harrohen?

Në vend të kësaj, thelbi i bisedave në Davos ishte rreth globalizimit…”

Dymbëdhjetë vjet më parë, miliarderët, bankierët dhe krerët e shteteve të Davosit patën mundësinë të provonin se ishin të aftë të drejtonin këtë anije Tokë. Por pas pandemisë së gripit të derrit, ata nuk zgjidhën problemet që ishin bërë të dukshme.

Ata nuk zgjidhën çështjet e zinxhirit të furnizimit dhe ne patëm të njëjtat çështje, por më të këqija kur erdhi COVID. E vetmja gjë që ata zgjidhën ishte se si t’u mbyllnin gojën kritikëve. Në atë kohë, flitej se “kokat duhet të rrotullohen” për shkak të keqmenaxhimit të pandemisë.

Epo, asnjë kokë nuk u rrotullua. Gjithçka mbeti e njëjtë, dhe tani ne kemi kaluar dy vjet të keqmenaxhimit më të keq të pandemisë që mund të imagjinohet. Tani, kabali globalist po shtyn që OBSH-ja e paaftë të bëhet vendimmarrësi i vetëm në pandemi, të cilat OBSH-ja do të ishte në gjendje ta shpallte sipas dëshirës, ​​bazuar në përkufizimet e veta. Jemi në një udhëkryq shumë të rrezikshëm.

Megjithatë, duhet të kujtojmë se fati i botës nuk është për Schwab-in dhe turmën e Davosit për të vendosur.

Fati është i njerëzimit. Nëse nuk i rezistojmë planeve të tyre me zgjuarsi, ne kemi bërë zgjedhjen të pranojmë versionin e tyre për të ardhmen.

Por ne kemi nevojë për ndihmën e dikujt që është mbi të gjithë dhe që ka fuqi absolute mbi të gjithë, e Ai është Krijuesi ynë, Zoti ynë Fuqiplotë; nëse i drejtohemi Zotit dhe bëhemi njerëz ashtu si na ka krijuar dhe urdhëruar Zoti që të jemi, vetëm atëherë do të kemi Atë në krah dhe vetëm atëherë do të jetojmë më mirë në këtë botë dhe do ta lulëzojmë atë.

Ja çfarë thotë Zoti në Kuran: «Sikur Allahu të mos i pengonte disa njerëz me të tjerë, Toka do të ishte shkatërruar, por Allahu ka mirësi të madhe ndaj krijesave.»[1] [Surja El Bekare, Ajeti 251].

Pra, jeta njerëzore në Tokë vazhdon të qëndrojë përderisa vazhdon të ketë njerëz të njerëzishëm, besimtarë që besojnë dhe i binden Zotit dhe Krijuesit të tyre, dhe sa më shumë të tillë të ketë në Tokë, aq më mirë do të jetojë njerëzimi dhe aq më shumë do të humbasë pushteti i djallit dhe aleatëve të tij prej «elitës» njerëzore.


[1] Sikur Allahu të mos i ndihmonte njerëzit e mirë e besimtarë kundër njerëzve të këqinj e mosbesimtarë, Toka do të shkatërrohej bashkë me çfarë ka në të, për shkak të mbizotërimit të mosbesimtarëve dhe shfaqjen e mosbesimit në Tokë. Po kështu, sikur Allahu të mos i pengonte ata që bëjnë shkatërrime në Tokë, duke nxitur armiqtë e tyre që t’i luftojnë ata, qofshin prej besimtarëve apo edhe prej mosbesimtarëve, atëherë Toka me çfarë ka në të do të shkatërrohej e do të prishej, dhe mbi njerëzit e saj do të zbriste dënimi i Allahut. Allahu i mbron njerëzit nga kurthet e atyre që kërkojnë të bëjnë shkatërrime në tokë, prandaj kthimi tek Ai me besim dhe bindje ndaj urdhrave të Tij është çelësi i lumturisë dhe sigurisë njerëzore në Tokë.