Radoni, shkaktari kryesor për kancerin e mushkërive

 

Historia e Radonit

Radoni është një element kimik me simbolin RN dhe numër atomik 86. Ai është një gaz inert, pa ngjyrë, shije apo erë, dhe është gjithashtu një prej elementeve radioaktive. Radoni formohet nga dekompozimi i uraniumit dhe toriumit dhe është gazi më i rëndë i njohur (nëntë herë më i dendur se ajri), dhe konsiderohet si një rrezik për shëndetin për shkak të radioaktivitetit të tij.

Radoni depërton lehtë në shumë materiale të zakonshme si letër, lëkurë, plastikë me dendësi të ulët (si qese plastike etj), në shumë ngjyra dhe materiale ndërtimi, pllaka gipsi (fletë metalike), bllok betoni, llaç, fletë veshjesh (tar letër), veshje me dru dhe shumë izolime.

Radoni është zbuluar nga Rutherford dhe Arsent Robert B. Ovens në vitin 1899, dhe origjina e emrit vjen nga elementi radiumit. Emri rrjedh nga fjala latine që do të thotë i shquar.

Në fillim të shekullit të 20-të ai u përdor për të trajtuar sëmundjet në mënyrë që pacientët të ishin të ekspozuar ndaj rrezatimit në dhoma të vogla para se të zbulonin efektet e tij kancerogjene. Ideja e ekspozimit ndaj tij synonte për të trajtuar sëmundjet autoimune si artriti reumatoid dhe ka tërhequr njerëzit, pavarësisht nga efektet e tij të dëmshme. Përdoret edhe për të trajtuar disa lloje të kancerit, si dhe në radiografi.

Autoritetet shëndetësore e konsiderojnë atë një rrezik për shëndetin për shkak të radioaktivitetit të tij. Radoni është kimikisht inerte, jo-i ndezshëm dhe shumë toksik, dhe është shkaku i dytë më i zakonshëm i kancerit të mushkërive pas pirjes së duhanit.

Kush e dinte?

  • Radoni ishte elementi i pestë radioaktiv që duhej zbuluar, pas uraniumit, toriumit, radiumit dhe poloniumit.
  • Gazi i radonit është i pangjyrë, por nxjerr një fosforeshencë të shkëlqyeshme të verdhë (drita e emetuar nga një substancë pa nxehtësi të ndjeshme) në temperaturë nën pikën e ngrirjes së saj.
  • Dekada më parë, kripërat e radiumit u përzien në ngjyra për t’i bërë ato të shkëlqejnë në errësirë. Pasi EPA e konsideroi radonin një rrezik shëndetësor, ai u tërhoq nga produktet e konsumit.

RADONI, shkaktari kryesor për kancerin e mushkerive

Radoni është një rrezik për shëndetin, pasi nuk është i dukshëm dhe nuk shkakton simptoma të dukshme deri në transformimin e tij në kancer të mushkërive.

Radoni është një gaz radioaktiv që shkakton kancerin. Ju nuk mund ta shihni, ta ndjeni apo shijoni atë, por mund të jetë një problem në shtëpinë tuaj. Nëse pini duhan dhe shtëpia juaj ka nivele të larta të radonit, ju jeni në rrezik të lartë për zhvillimin e kancerit të mushkërive.

Disa studime shkencore të ekspozimit ndaj radonit tregojnë se fëmijët mund të jenë më të ndjeshëm ndaj radonit. Kjo mund të jetë për shkak të shkallës më të lartë të frymëmarrjes dhe qelizave të tyre të ndarjes me shpejtësi, të cilat mund të jenë më të ndjeshme ndaj dëmtimit të rrezatimit.

Rreth 230,000 amerikanë diagnostikohen çdo vit me kancer të mushkërive, sipas Shoqatës Amerikane të Mushkërive dhe është shkaku kryesor i vdekjeve të kancerit. Në mënyrë tipike, duhanpirësit ose punëtorët industrialë kanë rrezikun më të lartë.

Kanceri i mushkërive shpesh nuk tregon simptoma në fazat e hershme, por simptomat mund të përfshijnë një kollë të bezdisshme që nuk do të largohet, kollitje me gjak, lodhje, humbje peshe dhe dhimbje të reja në gjoks, mbrapa ose në shpatulla.

Gazi pa erë mund të hyjë në shtëpi përmes çarjeve në mure, dysheme dhe themele. Gjithashtu mund të lirohet nga materialet e ndërtimit ose përmes ujit që vjen nga puse të kontaminuara nga radoni. Nivelet e radonit mund të jenë më të mëdha në shtëpitë dhe ndërtesat që janë të izoluara mirë, të mbyllura fort ose të ndërtuara në tokë të pasur me elemente radioaktive uranium, radium dhe torium.

Të jetosh në një zonë që ka sasi të larta të radonit është si ekuivalenti i pirjes së njëqind paketa cigare në ditë.

Simptomat

Helmimi i radonit nuk është i sinqertë, që do të thotë se nuk jep asnjë tregues kuptimplotë të ekspozimit.

Një person nuk mund të nuhasë, të shijojë apo të shohë radonin me sy të lirë. Ai gjithashtu nuk prodhon asnjë efekt në trup derisa të shkaktojë ndryshimet qelizore që mund të çojnë në kancer të mushkërive.

Për këtë arsye, marrja e të gjitha masave të nevojshme ndaj ekspozimit të radonit është jashtëzakonisht e rëndësishme.

Një person që fillon të kollitet me gjak, të ndjejë dhimbje gjoksi ose të përjetojë vështirësi në frymëmarrje duhet të vizitojë menjëherë mjekun për të përjashtuar kancerin e mushkërive.

Profesionistët e shëndetësisë tani pranojnë se thithja e sasive të mëdha të radonit shkakton kancer të mushkërive.

Radoni shkakton 21,000 vdekje nga kanceri në mushkëri në SHBA. Rreth 2,900 prej këtyre vdekjeve ndodhin në njerëz që kurrë nuk kanë pirë duhan.

Diagnozimi

Aktualisht nuk ka asnjë test që mund të diagnostikojë ose të identifikojë ekspozimin paraprak ndaj radonit.

Me mungesën e testimeve në dispozicion dhe simptomave të dukshme, është dyfish e rëndësishme për të minimizuar ekspozimin ndaj radonit.

Burime të mundshme të Radonit

Një sërë burimesh natyrore përmbajnë radon, duke përfshirë:

– Shkëmb fosfat

– Shkëmbinj të zjarrtë dhe metamorfikë, si graniti.

– Shkëmbinj më të zakonshëm, si p.sh gëlqerorët, gjithashtu nxjerrin radon.

– Strukturat e bëra nga njeriu mund të jenë gjithashtu përgjegjës për helmimin e radonit.

– Radoni tenton të hyjë në ndërtesa në pikën më të ulët. Shpesh e bën rrugën e tij përmes ndarjeve në themele, çarje në mure, zbrazje rreth tubave, zgavrat brenda mureve dhe furnizimit me ujë.

Nivelet ndryshojnë shumë midis vendeve dhe, edhe pse gjysma e jetës së radonit është më pak se 4 ditë, mund të rritet në përqëndrime të larta, veçanërisht në zonat me lartësi të ulët, siç janë bodrumet.

– Dy shtëpi ngjitur dhe madje edhe dy dhoma ngjitur mund të ndryshojnë ndjeshëm në nivelet e tyre të radonit.

– Disa ujra dhe burime të nxehta gjithashtu përmbajnë radon.

Rreziqet në shtëpi

Rreziqet e sakta të radonit në shtëpi janë të vështira për t’u vlerësuar. Shumica e studimeve të rreziqeve kanë përdorur të dhëna nga minatorët, të cilët do të kenë pasur më shumë ekspozim ndaj radonit sesa ka mundësi në ndonjë ndërtesë.

Shkaku më i madh i kancerit të mushkërive është pirja e duhanit dhe kjo mund të ngatërrojë identifikimin e radonit. Jo-duhanpirësit mund të kenë pasur ekspozim ndaj tymit të dorës së dytë.

Një kombinim i tymit të radonit dhe i cigareve potencialisht mund të jetë më i dëmshëm.

Disa studiues besojnë se rreziku i kancerit nga radoni pa ekspozimin ndaj tymit të duhanit është aq i vogël sa të jetë pothuajse i parëndësishëm.

Të tjerë, megjithatë, besojnë se rreziqet që radoni paraqet për shëndetin e mushkërive janë nënvlerësuar dhe meritojnë më shumë vëmendje.

Disa vlerësojnë se 1 në 15 shtëpi në SHBA kanë nivele të ngritura të radonit. Kostot e testimit të radonit janë gjerësisht të disponueshme dhe në përgjithësi janë të lira ose madje pa pagesë.

Radoni është i pranishëm në ajër pothuajse kudo, dhe të gjithë marrin frymë në radon çdo ditë, sipas Institutit Kombëtar të Kancerit. Në nivele të ulëta, është i padëmshëm. Megjithatë, njerëzit që thithin nivele të larta të radonit janë në një rrezik në rritje të zhvillimit të kancerit të mushkërive.

Pesë fakte që çdo pronar shtëpie duhet të dijë për radonin

  1. Radoni është një gaz që mund të depërtojë në shtëpitë tona

Gazi radonit krijohet kur uraniumi natyral radioaktiv prishet ngadalë në tokë nën shtëpitë tona dhe del në sipërfaqe. Për shkak të mënyrës së ngrohjes dhe ventilimit të shtëpive, disa elemente radoni futen brenda në dysheme. Kjo është ajo ku ne marrim pjesën më të madhe të ekspozimit ndaj radonit.

  1. Në disa zona, shtëpitë kanë më shumë gjasa të kenë nivele të larta të radonit

Çdo ndërtesë përmban radon, por nivelet zakonisht janë të ulëta. Në disa pjesë të vendit shtëpitë mund të kenë nivele më të larta dhe shanset e një niveli më të lartë varen nga lloj i terrenit. Për shembull, nivelet mund të jenë më të larta në pjesë të vendit të pasur me granit.

  1. Testoni nivelet e radonit në shtëpinë tuaj

Nëse jetoni në një zonë që ka gjasa të preket nga nivelet më të larta të Radonit, mund të provoni testin. Nëse niveli është i lartë, mund të ndërmerrni hapa për të reduktuar nivelet e radonit në shtëpinë tuaj.

  1. Nivelet e larta të radonit në shtëpi mund të zvogëlohen

Megjithëse nivelet e larta të radonit në shtëpi mund të jenë një problem, lajmi i mirë është se ato mund të reduktohen me punë ndërtimi të thjeshtë. Mendimi i parë i shumë njerëzve është “sa do të kushtojë kjo”, por ka disa opsione për të zgjedhur, në varësi të stilit të shtëpisë tuaj dhe nivelit të radonit, duke filluar nga disa euro deri në disa qindra euro. Zgjidhjet e radonit përfshijnë zëvendësimin ose shtimin e tullave të ventilimit në muret e jashtme ose instalimin e një pompe të vogël në papafingo që fryn butësisht në ajër.

  1. Nëse keni nivele të larta të radonit në shtëpi, duhet të veproni

Nëse keni nivele të larta të radonit gjatë periudhave të gjata kohore, ky ekspozim mund të çojë në dëmtimin e qelizave të ndjeshme të mushkërive tona, gjë që rrit rrezikun e kancerit të mushkërive. Ne gjithashtu e dimë se rreziqet e kombinuara të pirjes së duhanit dhe ekspozimit të lartë të radonit mund të bëjnë një ndryshim të madh në shanset për të zhvilluar kancerin e mushkërive. Kjo është arsyeja pse nëse keni radon të lartë në shtëpi dhe pini duhan, është e rëndësishme që të bëni diçka për këtë.

Shanset tuaja për të marrë kancer të mushkërive nga radoni varen kryesisht nga:

– Sa radon gjendet në shtëpinë ose në vendin ku kaloni shumicën e kohës.

– Nëse jeni duhanpirës ose keni pirë ndonjëherë duhan.

– Nëse keni djegur dru, qymyr ose substanca të tjera që shtojnë grimca në ajrin e brendshëm.

– Nëse qëndroni në hapësira ajrore të mbyllura, veçanërisht në zonat e punës nëntokësore si minierat dhe ndërtesat, që janë të ekspozuara ndaj përqëndrimeve të larta të radonit.

– Nëse përdorni ujë me  përqëndrime të konsiderueshme të radonit që gjendet kryesisht në tunele, stacione energjie, banjo publike, etj.

– Një nxënës i shkollës fillore që shpenzon 8 orë në ditë dhe 180 ditë në vit në një klasë me 4 pCi / L të radonit do të marrë rreth 10 herë më shumë rrezatim sesa Komisioni Rregullator Bërthamor lejon në buzë të një centrali bërthamor.

– Një familje, shtëpia e së cilës ka nivele radoni prej 4 pCi / L, është e ekspozuar rreth 35 herë më shumë rrezatim sesa Komisioni Rregullator Bërthamor do të lejonte nëse kjo familje po qëndronte pranë gardës së një vendi për mbetjet radioaktive.

Shanset për të marrë kancer të mushkërive janë më të larta nëse shtëpia ka nivele të larta të radonit dhe pini duhan ose nga djegia e karburanteve që rrisin grimcat e brendshme.

Mbroni veten dhe familjen tuaj nga Radoni

Radoni është një problem kombëtar i shëndetit mjedisor. Nivelet e ngritura të radonit janë zbuluar në çdo shtet. Sondazhet e tanishme shtetërore tregojnë se 1 në 5 shtëpi ka nivele të larta të radonit.

Ekziston një përzgjedhje e paketave të testimit të radonit të disponueshëm për blerje në internet. Nëse leximet e radonit janë të larta, një numër metodash mund të ndihmojnë në menaxhimin e çështjes. Megjithatë, të gjithë pronarët e shtëpive mund të vendosin masa përshtatëse nëse është e nevojshme.

Duke testuar shtëpinë tuaj është e vetmja mënyrë efektive për të përcaktuar nëse ju dhe familja juaj jeni të ekspozuar ndaj niveleve të larta të radonit.

Hapat që mund të merrni për të matur dhe ulur nivelet e radonit përfshijnë:

Radoni është shkaku i dytë kryesor i kancerit të mushkërive pas pirjes së duhanit. Nëse pini duhan dhe jetoni në një shtëpi me nivele të larta radoni, rritni rrezikun e zhvillimit të kancerit të mushkërive. Duke testuar shtëpinë tuaj është e vetmja mënyrë efektive për të përcaktuar nëse ju dhe familja juaj janë në rrezik të ekspozimit të lartë të radonit.

– Radoni është një gaz radioaktiv që formohet natyrshëm kur uraniumi, toriumi ose radiumi, të cilat janë metale radioaktive, shpërbëhen në shkëmbinj, tokë dhe nëntokë. Njerëzit mund të ekspozohen ndaj radonit kryesisht nga radoni i frymëmarrjes në ajër që vjen përmes çarjeve dhe boshllëqeve në ndërtesa dhe shtëpi. Për shkak se radoni vjen natyrshëm nga toka, njerëzit janë gjithmonë të ekspozuar ndaj tij.

– Kur merrni frymë në radon, grimcat radioaktive nga gazrat radon mund të bllokohen në mushkëritë tuaja. Me kalimin e kohës, këto grimca radioaktive rrisin rrezikun e kancerit të mushkërive. Mund të duhen vite para se problemet shëndetësore të shfaqen.

– Njerëzit që pijnë duhan dhe janë të ekspozuar ndaj radonit janë në një rrezik më të madh për zhvillimin e kancerit të mushkërive.

– Gjeni një Profesional të Matjes se radonit.

-Ndiqni udhëzimet në paketimin e paketës së provës për të gjetur se ku duhet të dërgoni pajisjen për të marrë rezultatet.

– Rregullimi i shtëpisë nëse nivelet e radonit janë të larta.

– Ndalo pirjen e duhanit dhe dekurajoni pirjen e duhanit në shtëpinë tuaj.

– Pirja e duhanit në mënyrë të konsiderueshme rrit rrezikun e kancerit të mushkërive nga radoni.

– Rritni rrjedhën e ajrit në shtëpinë tuaj duke hapur dritare të reja.

– Ventilimi natyror në çdo lloj shtëpie është vetëm një strategji e përkohshme për të reduktuar radonin.

– Vulosni plasaritjet në dysheme dhe në mure me suva, gërvishtje ose materiale të tjera të dizajnuara për këtë qëllim.

– Pyetni për teknikat e ndërtimeve rezistente ndaj radonit nëse jeni duke blerë një shtëpi të re.

Cappariss - Lung

SKU 98248
€300
In stock
1
Product Details

Cappariss - Lung


Cappariss is one of the five components of the herbal formula studied and produced specifically for patients with various types of lung cancer, early or advanced with metastases, including: 1. Non-small cell lung cancer (NSCLC): Lung adenocarcinoma, squamous cell carcinoma, large cell carcinoma, adenosquamous carcinoma, sarcomatoid carcinoma. 2. Small cell lung cancer (SCLC). 3. Metastatic lung cancer spread to other organs, or metastases of other cancers spread to the lungs; or even the rarest types of lung cancer, like pleural mesothelioma, etc.

In addition to fighting cancer cells naturally and without any damage or side effects, Cappariss has many positive effects on the body, including:

- Activities: Analgesic; Anthelmintic; Antihaemorrhoidal; Aperient; Deobstruent; Depurative; Diuretic; Emmenagogue; Expectorant; Tonic; Vasoconstrictor, antioxidant, antimicrobial.

- Activates the immune system, protects healthy cells and fights free radicals.

- Fights toxins in the blood and cleanses the body of toxic substances.

- Fights germs and viruses in the body.

- Prevents and fights lung cancer metastases.

- Stimulates and activates the function of the liver and spleen.

- Improves blood circulation and is useful in the treatment of atherosclerosis.

- Helps digestion and removes bloating.

- Helps to get rid of pulmonary bronchial secretions.
- Prevents and treats edema and accumulation of water in the lungs and other areas.
- Helps cure allergic diseases and skin diseases.
- Soothes mild to moderate toothache and bone pain.
- Helps to get rid of kidney stones.

- Helps reduce the damage and side effects of chemotherapy and radiotherapy.

Note!

- Cappariss and all our products are not fabricated or commercial, but they are specially prepared directly from the wild plants studied mainly desert.

- Cappariss is completely safe for everyone and has no side effects.

- No chemical preservatives, no artificial colors or added chemicals.

- Prescribed along with other complete package medicines for different types of lung tumors to give maximum curative effects.

- The product is in the form of capsules and is taken 3 times a day by 1 capsule.

- Our capsules are Vegetarian, Halal, 100% natural, easily digested and aid digestion.

Ingredients

Cappariss is a professional combination of wild desert plants, combined in the type and dose set professionally by professional herbalists.

None of the ingredients in this formula are treated with pesticides, herbicides, fungicides, synthetic fertilizers or "processing agents", which are found in conventional plants. Not only do you avoid these pests, but you are using wild plants, which generally produce their natural protectors against pests.

Plants in this formula have powerful effects, and this is one of the basic reasons why they have been used for thousands of years in ancient cultures. Modern research is now showing a more serious interest in these plants and their curative potential.

This professional combination with completely wild herbs contains a full spectrum infusion of the best that God has given us!


Cappariss – Për kanceret e Mushkërive - Shqip


Cappariss është një nga pesë përbërësit e formulës bimore të studiuar dhe të prodhuar posaçërisht për pacientët me lloje të ndryshme të kancerit të mushkërive, fillestare apo të avancuar me metastaza, duke përfshirë: 1. Non-small cell lung cancer (NSCLC): Lung adenocarcinoma, squamous cell carcinoma, large cell carcinoma, adenosquamous carcinoma, sarcomatoid carcinoma. 2. Small cell lung cancer (SCLC). 3. Kancerin metastazik të mushkërive në organe të tjera, apo metastazat e kancereve të tjera që kanë prekur edhe mushkëritë; apo edhe llojet më të rralla të kancerit të mushkërive, si Mesothelioma Pleurale, etj.

Përveç luftimit të qelizave kancerore në mënyrë natyrale dhe pa asnjë lloj dëmtimi apo efekti anësor, Cappariss ka shumë efekte pozitive në organizëm, duke përfshirë:

- Aktivitetet: Analgesic; Anthelmintic; Antihaemorrhoidal; Aperient; Deobstruent; Depurative; Diuretic; Emmenagogue; Expectorant; Tonic; Vasoconstrictor, antioxidant, antimicrobial.

- Aktivizon sistemin imun, mbron qelizat e shëndetshme dhe lufton radikalet e lira.

- Lufton toksinat në gjak dhe pastron trupin nga lëndët toksike.

- Lufton mikrobet dhe viruset e trupit.

- Parandalon dhe lufton metastazat e kancerit të mushkërive.

- Nxit dhe aktivizon funksionin e mëlçisë dhe shpretkës.

- Përmirëson qarkullimin e gjakut dhe është e dobishme në trajtimin e aterosklerozës.

- Ndihmon tretjen dhe largon fryrjet e barkut.

- Ndihmon për të hequr qafe sekrecionet bronkiale pulmonare.

- Parandalon dhe trajton edemën dhe grumbullimin e ujit në mushkëri dhe zona të tjera.

- Ndihmon në kurimin e sëmundjeve alergjike dhe sëmundjet e lëkurës.

- Qetëson dhimbjet e lehta dhe të mesme të dhëmbëve dhe kockave.

- Ndihmon për të hequr qafe gurët e veshkave.

- Ndihmon në reduktimin e dëmeve dhe efekteve anësore të kimioterapisë dhe radioterapisë.

Shënim!

- Cappariss dhe të gjitha produktet tona nuk janë të fabrikuara apo komerciale, por ato përgatiten në mënyrë të posaçme direkt nga bimët e egra të studiuara kryesisht shkretinore.

- Cappariss është krejtësisht i sigurtë për të gjithë dhe nuk ka efekte anesore.

- Pa ruajtës kimik, pa ngjyrosës artificial apo lëndë kimike të shtuara.

- Përshkruhet përkrah ilaçeve të tjera të paketës së plotë për llojet e ndryshme të tumoreve të mushkërive për të dhënë efektet maksimale kurative.

- Produkti është në formë të kapsulave dhe merret 3 herë në ditë nga 1 kapsulë.

- Kapsulat tona janë Vegetariane, Hallall, 100% natyrale, që treten lehtësisht dhe ndihmojnë tretjen.

Përbërësit

Cappariss është një kombinim profesional i bimëve të egra shkretinore, të kombinuara në lloj dhe dozë të caktuar me profesionalizëm nga mjekë herbalistë profesional.

Asnjë nga përbërësit në këtë formulë nuk trajtohet me pesticide, herbicide, fungicide, plehra sintetike apo "agjentë përpunimi", të cilët gjenden në bimët konvencionale. Ju jo vetëm që i shmangni këto përbërës dëmtues, por jeni duke përdorur bimë të egra, të cilat në përgjithësi prodhojnë mbrojtësit e tyre natyralë kundër dëmtuesve.

Bimët në këtë formulë kanë efekte të fuqishme, dhe kjo është një nga arsyet themelore përse ato janë përdorur për mijëra vjet në kulturat e lashta. Hulumtimi modern tani është duke treguar një interesim më serioz në këto bimë dhe potencialin e tyre kurativ.

Ky kombinim profesional me bimë tërësisht të egra përmban një infuzion me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Save this product for later