Këtu do të gjeni artikuj dedikuar shqetësimeve dhe çrregullimeve nervore, psikologjike dhe shpirtërore. Semundja është dy llojesh: sëmundje e shpirtit dhe sëmundje e trupit, sepse edhe njeriu është i përbërë nga këto dy elemente, nga shpirti dhe nga materia. Nuk e mohon askush që ka logjike, se sëmundja e shpirtit është më e rëndë se sëmundja e trupit, më e rrezikshme se ajo dhe shkak për shumë sëmundje të trupit…

Fazat e Gjumit

December 9th, 2022|0 Comments

Fazat e Gjumit; Shkencëtarët zbulojnë se gjumi i thellë mund t'ju mbajë të rinj   Me modernizimin vjen një ritëm më i shpejtë i jetës, një orar më i nxituar dhe më e keqja, më [...]

Pagjumësia dhe çrregullimet e gjumit

December 5th, 2022|0 Comments

Pagjumësia dhe çrregullimet e gjumit Rreth 30% e njerëzve janë të prekur nga çrregullimet kronike të gjumit, dhe janë të privuar kështu nga përfitimet tonike shëndetësore që ofron gjumi e natës, të tilla si reduktimi [...]

Si të ndaloni një Sulm Paniku

December 5th, 2022|0 Comments

Si të ndaloni një Sulm Paniku në hapa të thjeshtë; Zbuloni strategji të provuara për ndaljen e sulmeve dhe rifitimin e kontrollit   Ju e dini kur keni një sulm paniku  – rrahje të shpeshta [...]

Shenjat paralajmëruese të Migrenës

December 4th, 2022|0 Comments

Shenjat paralajmëruese të Migrenës dhe çfarë mund të bëni Prodrome quhet një pre-dhimbje koke, kur mund të vini re paralajmërimet e hershme të migrenës. Është e ndryshme për të gjithë dhe mund të fillojë disa [...]

Shenjat paralajmëruese të depresionit

November 28th, 2022|0 Comments

Shenjat paralajmëruese të Depresionit që nuk duhet t’i injoroni; Mënyra natyrale për trajtimin e tij   Depresioni, i njohur gjithashtu edhe si depresioni klinik dhe çrregullimi depresiv madhor (MDD), është një nga çrregullimet më të [...]

Çrregullimi afektiv sezonal

November 18th, 2022|0 Comments

Çrregullimi afektiv sezonal; Çfarë është dhe si ta trajtojmë   Dimri po troket. Ditët janë më të shkurtra, diell ka më pak, dhe temperaturat janë më të ftohta. Ndërsa shumë njerëz kanë vështirësi gjatë kësaj [...]

Si të shpëtosh nga Ankthi

November 17th, 2022|0 Comments

Si të shpëtosh nga Ankthi Ankthi është një ndjenjë frike dhe, në disa raste, një ndjenjë e dënimit të pashmangshëm. Termi “Çrregullim Ankthi” i referohet një kategorie të çrregullimeve që përfshijnë ankthin në përgjithësi, çrregullime [...]

Depresioni dhe çrregullimet e shëndetit mendor

November 16th, 2022|0 Comments

Depresioni dhe çrregullimet e shëndetit mendor rrezikojnë çdokënd; zbuloni shkaqet dhe sekretet e parandalimit dhe të kurimit natyral   Çrregullimet e shëndetit mendor janë një kategori e kushteve shëndetësore të karakterizuara nga problemet e sjelljes, [...]

Stresi; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral

November 12th, 2022|0 Comments

Stresi; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Deri në 80% e të gjitha vizitave që bëhen te mjeku janë për shkak të kushteve shëndetësore të shkaktuara nga stresi, dhe nuk është për t'u habitur që, sipas [...]

7 Sëmundje që shkaktohen nga trishtimi ekstrem

November 11th, 2022|0 Comments

7 Sëmundje që shkaktohen nga trishtimi ekstrem   Hidhërimi cilësohet si dhimbje emocionale, mërzitje dhe dëshpërim. Disa mund ta përjetojnë lehtë, por për disa njerëz mund të jetë shumë më serioze. Studimet e fundit kanë [...]

DHEMBJET E KOKES & MIGRENA

November 10th, 2022|0 Comments

DHEMBJET E KOKES & MIGRENA   Dhembjet e kokës janë të ndryshme dhe shkaqet e saj janë gjithashtu të ndryshme, madje shumica e atyre shkaqeve është ende e panjohur nga shkenca. Zakonisht, dhembja e kokës [...]

SHENDETI SHPIRTEROR

November 8th, 2022|0 Comments

SHENDETI SHPIRTEROR   Semundja eshte dy llojesh: semundje e shpirtit dhe semundje e trupit, sepse edhe njeriu eshte i perbere nga keto dy elemente, nga shpirti dhe nga materia. Nuk e mohon askush qe ka [...]