Mënyrat më të mira për të eliminuar presionin psikologjik në mënyrë të shpejtë

 

Shqetësimet dhe detyrat ditore ndonjëherë na ekspozojnë ndaj presionit që shkakton stres. Ky presion mund të na çojë në një gjendje nervore që na privon nga qetësia dhe relaksimi. Por si të shpëtojmë nga presioni nervor që mund të na pengojë të kryejmë punën tonë të përditëshme?

Këtu janë disa mënyra të thjeshta që ju ndihmojnë të trajtoni presionin psikologjik dhe të rivendosni qetësinë.

– Përtypni Çamçakëz pa sheqer; Çamçakëzi ndihmon në uljen e niveleve të kortizolit në trup, i cili njihet si hormon stresi. Përtypja e çamçakëzit lehtëson stresin dhe i relakson muskujt, dhe në këtë mënyrë redukton presionin nervor. Rekomandohet për studentët para provimeve, sepse i shpëton ata nga tensioni i provimit dhe rrit përqendrimin dhe vëmendjen e tyre.

– Masazhimi; Masazhi zbut nervat dhe ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve të trupit. Konvulsionet e trupit mund të kontrollohen nga presioni dhe masat e muskujve të vendosura nën gishtin e madh, dhe ky muskul është një pikë e rëndësishme që ndihmon masazhin për të eliminuar presionin dhe konvulsionet.

– Meditimi; Meditimi ndihmon për t’u çlodhur dhe në këtë mënyrë eliminon stresin. Meditimi ditor mund të ndryshojë rrugët nervore në tru dhe tju bëjë  më të aftë për t’u përshtatur me stresin.

– Ujë i ftohtë; Zona e kyçeve të dorës dhe zona e prapme e veshëve kanë arteriet që qetësojnë të gjitha pjesët e trupit nëse ftohen me ujë të ftohtë. Një  larje në ujë të ftohtë aktivizon qarkullimin e gjakut dhe kontribuon në rrjedhjen e gjakut në trup dhe kështu zvogëlon presionin.

– Mjalti; Mjalti ka efekt qetësues dhe përmban komponentë që zvogëlojnë inflamacionin në tru, reduktojnë depresionin, ankthin dhe stresin, kështu që kur keni ndjesi dhimbje në trup si rezultat i tensionit nervor, konsumoni një lugë mjaltë.

– Ushtrimet fizike; Ushtrimet fizike ndihmojnë në largimin e stresit nervor dhe psikologjik dhe madje edhe të depresionit, dhe eliminonjnë energjinë negative në trup nëpërmjet lëvizjeve.

– Dushi i ngrohtë; Bërja e një dushi të ngrohtë kontribuon në heqjen e presionit nervor. Gjithashtu është e dobishme që të uleni në vaskë për një periudhë të caktuar.

– Bëhu pozitiv; Nuk mjafton të mendosh, por është e rëndësishme të kesh një mendim pozitiv. Mendoni për problemet dhe shqetësimet tuaja dhe i diskutoni ato me dikë që i besoni, por gjithnjë duhet të pyesni veten: Ku është pozitiviteti në këtë temë? Duke kërkuar pozitivitetin, presioni nervor dhe psikologjik largohet vetvetiu.

Eliminoni presionin nervor dhe psikologjik me “Ardavana”

Desert herbs products specially produced for patients with various types of stress, anxiety, panic, and depression, including: Acute stress, acute episodic stress, chronic stress, physical stress (trauma, fatigue, environmental pollution, hormonal stress, and dietary), psychological stress (emotional stress, cognitive stress, perceptual stress), psychosocial stress (marital relationships / difficulties, lack of supportive society, lack of adequate resources for survival, loss of employment / investment / savings, loss of loved ones, bankruptcy, home lock-up and isolation), psycho-spiritual stress; General Anxiety Disorder, Social Anxiety Disorder, Panic Disorder, Post-Traumatic Stress Disorder, Obsessive-Compulsive Disorder, Separation Anxiety Disorder, Phobia, Schizophrenia, etc.

Major depression, persistent depressive disorder, bipolar disorder, seasonal affective disorder, psychotic depression, peripartum (postpartum) depression, premenstrual dysphoric disorder, situational depression, atypical depression, etc.


Kura me bimë shkretinore të prodhuara posaçërisht për pacientët me lloje të ndryshme të stresit, ankthit, panikut, dhe depresionit, duke përfshirë: Stresi akut, stresi akut episodik, stresi kronik, stresi fizik (trauma, lodhja, ndotja e mjedisit, stresi hormonal dhe dietik), stresi psikologjik (stresi emocional, stresi njohës, stresi perceptues), stresi psikosocial (marrëdhëniet / vështirësitë e martesës, mungesa e shoqërisë mbështetëse, mungesa e burimeve për mbijetesë adekuate, humbja e punësimit / investimeve / kursimeve, humbja e të dashurve, falimentimi, bllokimi i shtëpisë dhe izolimi), stresi psiko-shpirtëror; Çrregullimi i përgjithshëm i ankthit, Çrregullimi i Ankthit Social, Çrregullimi i Panikut, Çrregullimi i Stresit Post-Traumatik, Çrregullimi Obsesiv-Kompulsiv, Çrregullimi i Ankthit të Ndarjes, Fobia, etj.
Depresioni i madh, çrregullimi i vazhdueshëm i depresionit, çrregullimi bipolar, çrregullimi afektiv sezonal, depresioni psikotik, depresioni peripartum (pas lindjes), çrregullimi disforik premenstrual, depresioni i situatës, depresioni atipik, skizofrenia, etj.