Boldo; Për kurimin e mëlçisë

 

Arabisht: بولدو

Anglisht: Boldo

Emri shkencor: Pemus Boldus

Familja: Monimiaceae

Boldo është pemë aromantike shumëvjeçare, me rritje të ngadaltë, gjithmonë e gjelbër, me larësi deri në 5m. Me lule aromatike, me ngjyrë rozë dhe fruta të vegjël.

Origjina e bimës është Afrika dhe Maroku, bima u zbulua nga banorët e zonës, të cilët pasi e përdornin ndiheshin në formë dhe të shëndetshëm. Ata e përdornin kryesisht për mëlçinë, dhimbjet, zorrët, fshikëzën, reumatizmën, kapsllëkun, fryerjet dhe pagjumësinë. Prej shumë vitesh është përdorur si erëz. Boldo është përhapur dhe kultivuar në shumë vende të botës si: ShBA, Evropë, Kinë dhe Indi. Në Gjermani dhe në shumë vende të botës e përdorin  për problemet e mëlçisë.

Pjesët e bimës që përdoren: Gjethet.

Element aktiv të boldos: Boldine, ascaridole, benzaldehyde, boldin, boldoglucin, bornyl-acetate, 1,8-cineol, coclaurine, coumarin, cuminaldehyde, 2-decanone, 6(a)-7 dehydroboldine, diethylphthalate, eugenol, farnesol, fenchone, gamma terpinene, 2-heptaone, isoboldine, kaempferols, laurolitsine, laurotetainine, norboldine, norisocorydine, pachycarpine, P-cymene, P-cymol, pro-nuciferine, 2-octanone, reticuline, rhamnosides, sabinene, sinoacutine, terpinoline, thymol, trans verbenol, 2-tridecanone, and 2-undecanone.

Dobitë mjekësore të Boldos

– Nxit aktivitetin e mëlçisë.

– Ndihmon për kurimin e hepatitit B, C.

– Parandalon cirrozën e mëlçisë.

– Ndihmon për bllokimet e mëlçisë dhe çrregullimet e saj.

– Zvogëlon dëmet që shkaktojnë ilaçet kimike.

– Ul toksinat e dhe yndyrën e mëlçisë.

– Ndihmon për kurimin e dhimbjeve të fshikëzës dhe tëmthit.

– Nxit rrjedhjet bilare dhe kuron problemet e veshkave.

– Largon pesimizmin dhe stresin.

– Ndihmon tretjen, dhe kuron kapsllëkun.

– Kuron dhimbjet e barkut, të zorrëve dhe largon fryrjet.

– Ndihmon për uljen në peshë.

– Lufton  krimbat e zorrëve.

– Tonik i përgjithshëm i trupit.

– Forcon zemrën dhe aktivizon qarkullimin e gjakut në të gjitha pjesët e trupit.

Kujdes!!

– Nuk është i këshillueshëm as gjatë shtatzanisë as gjatë gjidhënies.

Liver & Hepatitis

Natural Professional Therapy for Hepatitis

Natural Professional Therapy for the Treatment of Hepatitis B and Hepatitis C, as well as for Autoimmune Hepatitis and Hepatic Cirrhosis, consists of completely herbal remedies, with wild, safe and free of side effects, scientifically studied and yielding results. excellent in hundreds of thousands of patients from different parts of the world.

Treatment is followed for a median time period of 6-12 months, with the aim of eliminating the virus nucleus by achieving HBV DNA NEGATIVE, and HCV RNA NEGATIVE; whereas for patients to achieve a HbsAg Negative result, some patients may need a little longer.

The total success of the cure within the prescribed timeframe is over 90%, and all patients without exception benefit from treatment and can be said to be at risk of disease or progression of over 99% if they follow the treatment at least for 6-8 months, by the will of God Almighty.

In addition to herbal medicines, patients will also follow our guidelines on the diet and lifestyle we associate with medicines.


Paketa për Pacientët me HBV dhe HCV


Trajtimi Natyral Profesional për trajtimin e Hepatitit B dhe Hepatitit C, si dhe per Hepatitin Autoimun dhe Cirrozen Hepatike, përbëhet nga ilaçe krejtesisht bimore, me bime te egra shkretinore, të sigurta dhe pa efekte anesore, te studiuara ne menyre shkencore dhe qe kane dhene rezultate te shkelqyera ne qindra e mijera paciente nga vende te ndryshme te botes.

Trajtimi ndiqet për një periudhë kohore mesatare 6-12 muaj, me qëllim të asgjësimit të bërthamës së virusit me arritjen e rezultatit HBV DNA NEGATIVE, dhe HCV RNA NEGATIVE; kurse për arritjen e rezultatit HbsAg Negative, tek disa pacientë mund të duhet një kohë pak më e gjatë.

Suksesi total i kures brenda afateve te parashikuara eshte mbi 90%, dhe te gjithe pacientet pa perjashtim perfitojne nga trajtimi dhe mund te thuhet se dalin nga rreziku i semundjes apo avancimit te saj me mbi 99%, nese e ndjekin trajtimin ne rregull se paku per 6-8 muaj, me vullnetin e Zotit Fuqiplote.

Perkrah ilaçeve bimore, pacientet do te ndjekin gjithashtu udhëzimet tona në lidhje me dietën ushqimore dhe stilin e jetesës, që i shoqërojmë bashkë me ilaçet.