Mjekët pohojnë se kanë gjetur një “përgjigje të shkëlqyer” në trajtimin e kancerit të Patrick Swayze

 

Nga Thomas CORRIHER

Në mars të vitit 2008, aktori i njohur Patrick Swayze u diagnostikua me kancer të pankreasit. Institucioni mjekësor ka norma suksesi për të ardhur keq në luftimin e kancerit të pankreasit, dhe shumica e pacientëve të tyre vdesin brenda dy viteve të diagnozës. Mediat kryesore i bënë publicitet të madh rastit Swayze. Efektet shkatërruese të trajtimeve që ai merrte u bënë shumë të dukshme në fotografitë e tij. Patrick Swayze vdiq dy vjet pas diagnozës së tij, duke ndjekur modelin e zakonshëm. Cilësia e tij e jetës deri në fund të 2 viteve ishte gërryer tërësisht.

Mjekët e Patrikut mburreshin publikisht për trajtimet që i jepnin, sikur të ofronin standardin e artë të kujdesit mjekësor. Një “përgjigje e shkëlqyer”, siç përcaktohet nga mjekët e Swayze, është treguar në imazhet më poshtë. Ju ndoshta e keni mësuar tashmë konkluzionin përfundimtar të asaj “përgjigje të shkëlqyer” nga mediat. Swayze vdiq më 14 shtator 2009. Institucioni mjekësor i quan vdekjet e tilla si “vdekje iatrogenike”, për shkak se njerëzit jashtë rrethit mjekësor nuk e dinë se çfarë do të thotë ky term.

Nëse mjekësia jonë ka këtë efekt mbi pacientët, ne nuk mund të mburremi me të nëpër media. Dr. George Fisher, onkologu i Swayze, ishte shumë krenar në lidhje me veprën e duarve të tij dhe llojin e mjekësisë që ai praktikon, dhe thoshte:

“Për shkak të reagimit të tij të shkëlqyer, ai [Swayze] do të vazhdojë të njëjtën terapi në Stanford.”

“Më pak se 25% e pacientëve me kancer pankreatik, që është përhapur, mbijetojnë një vit pas diagnozës, dhe ende Swayze është provë se është e mundur!”

“Patrick ka një sasi shumë të kufizuar të sëmundjes dhe ai duket të jetë duke iu përgjigjur mirë trajtimit deri tani.”

Problemi është se norma e vdekjeve rritet vetëm pas diagnozës me kancer, që do të thotë se pacientët fillojnë të vdesin shpejt vetëm pasi ata fillojnë trajtimet standarte të kancerit.

Nuk ishte kanceri që vrau Patrick. Njerëzit të cilët e vranë atë janë ende duke iu përkëdhelur kurrizi dhe duke arketuar çeqet e tyre.

Pacientët e patrajtuar jetojnë më mirë dhe më gjatë se ata që janë trajtuar me ilaç “konvencional”, i cili është në të vërtetë mjekësia e re dhe eksperimentale. Rezultatet janë gjithmonë më të mira me trajtime alternative (jo-helmuese).

Vlen të përmendet se arsyet më të zakonshme për “përhapjen” e kancereve janë: kimioterapia, kirurgjia dhe rrezatimi – vetë këto trajtime në vetvete e bëjnë këtë, dhe këto janë të njohura zyrtarisht si efekte anësore në literaturën mjekësore.

Swayze do të kishte jetuar më gjatë dhe më mirë në qoftë se ai do e kishte trajtuar kancerin e tij me cigare. Çdo gjë do të kishte dhënë rezultate më të mira se helmimi i tij me kimioterapi deri në vdekje.

Swayze bërë gabimin e zakonshëm të kërkimit të trajtimeve helmuese nga mjekët allopatik, në vend që të kishte kërkuar shërim nga mjekësia alternative. Përfundimisht, Swayze bëri një hap të besimit – apo më me vend  – një hap shumë të gabuar të besimit. Ai pagoi shtrenjtë për gabimin e tij, dhe miliona njerëz do të bëjë të njëjtën gjë; të gjithë do të ndjekin rrugën drejt varreve të tyre.

Lexo gjithashtu