Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

August 2017

Pije natyrale që parandalon kancerin dhe trajton problemet e veshkave

By | 2017-08-09T21:37:07+00:00 August 9th, 2017|Ushqimi|

Pije natyrale që parandalon kancerin dhe trajton problemet e veshkave   Këtu kemi një pije natyrale që përmirëson sistemin imunitar, parandalon kancerin, sëmundjet e veshkave dhe ndihmon kurimin e ulçerave. Panxhari, që është përbërës në këtë pije,  është një perime e cila gjendet kryesisht në dimër. Ai është përdorur në përgjithësi ndaj sëmundjeve gripale dhe [...]

Comments Off on Pije natyrale që parandalon kancerin dhe trajton problemet e veshkave

Rigoni, erëz e këndshme me veti të mëdha kuruese

By | 2017-09-18T22:40:31+00:00 August 9th, 2017|Bime dhe Peme|

Rigoni, erëz e këndshme me veti të mëdha kuruese   Arabisht: المَرْدَقُوش الشَّائِع أو المَرْدَقُوش الإِقْرِيطِيّ. Anglisht: Oregano Emri shkencor: Origanum Vulgare L. Familja: Lamiaceae. Rigoni është bimë barishtore shumëvjeçare, me gjatësi 20-80 cm, me aromë të këndshme, me kërcell të hollë, me gjethe të vogla vezake, me lule të bardha, të purpurta ose ngjyrë [...]

Comments Off on Rigoni, erëz e këndshme me veti të mëdha kuruese

Stomaku, shtëpia e sëmundjeve

By | 2017-08-09T12:42:57+00:00 August 9th, 2017|Aparati Tretjes|

Stomaku, shtëpia e sëmundjeve Shëndeti i gjithë trupit fillon nga stomaku. Ushqimet që ju konsumoni, vendosin nëse do jeni i shëndetshëm apo i sëmurë. Për tretjen e ushqimit në stomak duhet të jetë disponueshmëria e një lloji të veçantë të enzimeve përgjegjëse për tretje, jo-disponueshmëria e këtyre enzimave do të çojë në tretje të dobët [...]

Ushqimi i modifikuar gjenetikisht

By | 2017-08-09T00:55:21+00:00 August 9th, 2017|Ushqimi|

Ushqimi i modifikuar gjenetikisht; 6 gjërat që çdo blerës duhet të dijë A po përpiqeni të zgjidhni ushqimin tuaj dhe t’i largoheni  ushqimit të modifikuar gjenetikisht, dhe organizmave të modifikuar gjenetikisht (të njohur edhe si OMGJ)? Ja se çfarë duhet të dini për të blerë me mençuri në supermarket. Ja çfarë bën ushqimi OMGJ me [...]

Comments Off on Ushqimi i modifikuar gjenetikisht

Trumza

By | 2017-09-18T22:40:42+00:00 August 8th, 2017|Bime dhe Peme|

Trumza; Dobitë mjekësore   Arabisht: الزعتر, az-Zeater. Anglisht: Thyme. Emri shkencor: Thymus vulgaris L. Origjina dhe përshkrimi i bimës Origjina e trumzës është Evropa Jugore dhe Mesdheu Perëndimor. Trumza është bimë barishtore me gjatësi 15-30 cm, lule të vogla ngjyrë të bardhë ose rozë, me aromë të këndëshme. Lulëzon në fillim të verës. Informacione Historike [...]

Comments Off on Trumza

Rrushi

By | 2017-09-18T22:40:49+00:00 August 7th, 2017|Bime dhe Peme|

Rrushi; Ushqim dhe Pije Ideale për Shëndetin   Arabisht: عنب Anglisht: Grape. Emri shkencor: Vitis Vinifera L. Familja: Viticeae. Rrushi është  specie e rajonit të Mesdheut, Evropës qëndrore, Azisë Jugperëndimore, Marokut, Portugalisë,  Gjermanisë Jugore Iranit. Në botë janë më shumë se 5000 lloje të rrushit, por vetëm disa prej tyre përdoren në tryezë dhe pije. [...]

Marule / Sallata jeshile; Lufton toksinat dhe mbron trupin nga sëmundjet

By | 2017-09-18T22:40:56+00:00 August 7th, 2017|Bime dhe Peme|

Marule / Sallata Jeshile; Lufton toksinat dhe mbron trupin nga sëmundjet; receta të shëndetëshme   Arabisht: الخس Anglisht: Lettuce Emri shkencor: Lactuca sativa L Familja: Asteraceae Marulja është bimë barishtore njëvjeçare,me lartësi 15-30 cm, me gjethe jeshile, të kuqe, të zeza, lara-lara dhë në disa raste të verdha. Gjethet ndryshojnë në formë dhe në madhësi, [...]

Ampelopsis, bimë e rrallë me veti kuruese unike

By | 2017-09-18T22:41:05+00:00 August 6th, 2017|Bime dhe Peme|

Ampelopsis, bimë e rrallë me veti kuruese unike   Arabisht: الشاي الروطان Anglisht: Moyeam, Vine tea. Emri shkencor: Ampelopsis grossedentata L. Familja: Vitaceae. Ampelopsis është bimë barishtore njëvjeçare, me gjethe të holla, të ngushta e ovale në formë të gjilpërës, gjethet e reja janë të kuqe, me lule të vogla e me ngjyrë të bardhë. [...]

Comments Off on Ampelopsis, bimë e rrallë me veti kuruese unike

Mënyra përdorimi të mrekullueshme të mjaltit

By | 2017-08-06T18:26:49+00:00 August 6th, 2017|Ushqimi|

Mënyra përdorimi të mrekullueshme të mjaltit Mjalti është një ëmbëltues i mrekullueshëm natyral dhe  pothuajse është i njohur nga të gjithë. Për ata që kërkojnë të konsumojnë ëmbëlsirë natyrale, mjalti është  zgjidhja më e mirë. Në botë gjenden mbi 300 lloje të mjaltit,por para se të blini mjalt, sigurohuni që ai të jetë natyral dhe [...]

Comments Off on Mënyra përdorimi të mrekullueshme të mjaltit

Koliti Nervor / Sindromi i Zorrës Nervoze

By | 2017-09-18T18:32:13+00:00 August 6th, 2017|Aparati Tretjes|

Koliti Nervor / Sindromi i Zorrës Nervoze (IBS); Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sindromi i zorrës nervoze (IBS), i njohur më mirë si koliti nervor, një çrregullim që prek edhe paqëndrueshmërinë emocionale edhe zakonet e të ngrënit. Femrat janë më të prekura se meshkujt në proporcion 3 me 1. Sindroma e zorrëve te irrituara, ose [...]

Comments Off on Koliti Nervor / Sindromi i Zorrës Nervoze

Kanceri është “Sëmundje e prodhuar krejtësisht nga njeriu”

By | 2017-09-18T15:08:17+00:00 August 6th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri është "Sëmundje e prodhuar krejtësisht nga njeriu"   Pas studimit të mumieve egjiptiane, doli  përfundimi  se kanceri është një sëmundje krejtësisht e prodhuar dhe e shkaktuar nga njeriu, dhe mënyra e jetës moderne. Studimi, i cili testoi mumiet e lashta dhe shqyrtoi fosilet dhe letërsinë klasike, zbuloi se tumoret ishin të rralla dhe pothuajse nuk [...]

Comments Off on Kanceri është “Sëmundje e prodhuar krejtësisht nga njeriu”

Vitamina B7, Vitamina e Bukurisë

By | 2017-08-05T19:13:15+00:00 August 5th, 2017|Ushqimi|

Vitamina B7 / Biotin; Vitamina e Bukurisë   Vitamina B7 ose Biotin, e njohur edhe si vitamin H, është një vitamin që bën pjesë në vitaminat B-kompleks dhe luan një rol të rëndësishëm në metabolizmin e proteinave dhe procesin e glukozës. Biotin udhëton në gjak dhe sasitë e tepërta ose të papërdorura i eliminon me [...]

Njihu me një nga shkaktarët kryesorë të Kancerit

By | 2017-09-18T15:18:25+00:00 August 5th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Njihu me një nga shkaktarët kryesorë të Kancerit   Kjo është një e vërtetë e themeluar në mesin e profesionistëve mjekësorë: kur trupi juaj ndeshet me shumë acid, kjo dobëson imunitetin e trupit. Aciditeti është një ç’ekuilibër dhe kjo mungesë e ekuilibrit e bën trupin të ndjeshëm ndaj sëmundjeve të shumta. Më shumë se çdo [...]

Justicia, bima më  e mirë për luftimin e infeksioneve dhe HIV-it

By | 2017-09-18T22:41:21+00:00 August 4th, 2017|Bime dhe Peme|

Justicia, bima më  e mirë për luftimin e infeksioneve dhe HIV-it Arabisht: جوستيسيا Anglisht: Justica Emri shkencor: Justicia gendarussa L. Familja: Acanthaceae Justika është bimë shkurre, me lartësi 1.8m, me gjelbërim të përjetshëm, me kërcell të drejtë, me gjethe heshtake të ndritshme, me lule të bardha. Justicia gendarussa gjendet në të gjithë Azinë Juglindore. Ajo [...]

Comments Off on Justicia, bima më  e mirë për luftimin e infeksioneve dhe HIV-it

Arra Kokosit

By | 2017-09-18T22:41:27+00:00 August 2nd, 2017|Bime dhe Peme|

Arra e Kokosit   Arabisht: جوز الهند, Xheuzu al Hind. Anglisht: Coconut. Emri shkencor: Cocos Nucifera L. Arra e Kokosit bën pjesë në familjen e Palmës, është pemë shumëvjecare me lartësi 25 m, trung të drejtë dhe gjethe të mëdha me gjatësi  5m dhe gjerësi 1.5 m. Farat i ka ngjyrë kafe të errët dhe [...]

Supë që ndihmon tretjen e yndyrës dhe uljen në peshë

By | 2017-08-02T14:28:14+00:00 August 2nd, 2017|Ushqimi|

Supë që ndihmon tretjen e yndyrës dhe uljen në peshë Keni vendosur të mbani regjim por ndieheni gjithmonë të uritur? Mos u shqetësoni, se nuk jeni vetëm, shumë njerëz pasi kanë vendosur të mbajnë regjim, i pengon ndjenja e urisë dhe më pas dorëzohen. Dorëzimi nuk është zgjidhja për problemin që keni. Ka disa mënyra [...]

Comments Off on Supë që ndihmon tretjen e yndyrës dhe uljen në peshë

Syri Diabetik

By | 2017-08-02T00:16:21+00:00 August 1st, 2017|Diabeti|

Syri Diabetik (Retinopatia); nga komplikacionet e Diabetit   Retinopatia diabetike është dëmtimi i retinës (Cipa më e brendshme e kokërdhokut të  syrit, që është e ndjeshme ndaj dritës dhe që ia përçon ndijimin nervit pamor, rrjetëza e syrit), një ndërlikim që mund të ndikojë njerëzit me diabet. Retinopatia është shkaku më i zakonshëm i verbërisë [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!