Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

September 2017

10 Fruta për Diabetikët

By | 2017-09-09T21:47:20+00:00 September 9th, 2017|Diabeti|

10 Fruta për Diabetikët Sipas statistikave, deri në vitin 2020, ndoshta gjysma e gjithë popullsisë në botë do të diagnostikohet me diabet. Nivelet e larta të sheqerit në gjak janë si rezultat i diabetit, dhe kjo ndodh nga numërimi i ulët i insulinës në trupin tonë. Nëse bëni një  mënyrë jetese të shëndetshme,  është thelbësore [...]

Comments Off on 10 Fruta për Diabetikët

Onosma / Këmba e pëllumbit

By | 2017-09-18T22:38:48+00:00 September 6th, 2017|Bime dhe Peme|

Onosma / Këmba e pëllumbit; Për pastrimin e gjakut, tonik i zemrës, dhimbjet reumatike   Arabisht: رجل الحمام Anglisht: Onosma Emri shkencor: Onosma echioides L. Familja: Boraginaceaae. Onosma është bimë barishtore, shumëvjeçare, me lartësi 30-40 cm, me gjethe alternative, të holla e të gjata, me lule të bardha dhe të verdha, aromatike, Origjina e bimës [...]

Comments Off on Onosma / Këmba e pëllumbit

7 Mënyrat më të mira për të mbështetur një pacient me depresion

By | 2017-09-04T23:44:33+00:00 September 4th, 2017|Emocionale & Shpirtërore|

7 Mënyrat më të mira për të mbështetur një pacient me depresion Depresioni është një sëmundje kronike fizike me simptoma që janë kryesisht të padukshme. Ai është një sëmundje irrituese për të jetuar, sepse të qenit i trishtuar ose i zhgënjyer, ose i përgjumur ose i mpirë për periudha të gjata dhe të përsëritura kohore [...]

Comments Off on 7 Mënyrat më të mira për të mbështetur një pacient me depresion

Kanceri Mesothelioma

By | 2017-09-24T22:49:29+00:00 September 4th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri Mesothelioma; Llojet, Simptomat, Prognoza, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Mesothelioma është një formë e rrallë dhe agresive e kancerit që zhvillohet në membranën (veshjen e brendshme) të mushkërive, barkut ose zemrës. E shkaktuar nga asbesti, mesothelioma nuk ka shërim të njohur në mjekeësinë kimike, dhe ka një prognozë (parashikim) shumë të keqe (zhvillohet në mënyrë [...]

Comments Off on Kanceri Mesothelioma

August 2017

Si të trajtojmë pamjaftueshmërinë e trombociteve

By | 2017-08-23T22:38:14+00:00 August 23rd, 2017|Zemra & Gjaku|

Si të trajtojmë pamjaftueshmërinë e trombociteve Trombocitet janë një lloj i qelizave të gjakut, i cili është më i vogli në mesin e tre llojeve kryesore të qelizave të gjakut (qelizat e kuqe të gjakut, qelizat e bardha të gjakut, trombocitet). Prodhimi i trombociteve bëhet në palcën e kockave, të cilat më pas shkojnë në [...]

Comments Off on Si të trajtojmë pamjaftueshmërinë e trombociteve

Albinizmi

By | 2017-09-18T20:31:32+00:00 August 23rd, 2017|Autoimune & Gjenetike|

Albinizmi; Shkaqet, Llojet, Trajtimi Natyral   Albinizmi është një grup i rrallë i çrregullimeve gjenetike që i shkaktojnë lëkurës, flokëve, apo syve të kenë pak ose aspak ngjyrë. Albinizmi është i lidhur edhe me problemet e shikimit. Sipas Organizatës Kombëtare për albinizmin dhe Hypopigmentation (NOAH), afërsisht një në 17,000 njerëz kanë një formë të albinizmit. [...]

Citrus medicika / Utruxh; Fruti me aromën dhe me shijen më të mirë në botë

By | 2017-09-18T22:39:10+00:00 August 22nd, 2017|Bime dhe Peme|

Citrus medica / Utruxh; Fruti me aromën dhe me shijen më të mirë në botë   Arabisht: أترج، تـُرُنج،. Anglisht: Citrus. Emri shkencor: Citrus medica L. Familja: Rutaceae. Citrus - Utruxh është bimë shkurre, shumëvjeçare, lulëzon disa herë në vit, me degë të parregullta, me gjethe heshtake ose eliptike dhe me aromë të këndëshme, me [...]

Comments Off on Citrus medicika / Utruxh; Fruti me aromën dhe me shijen më të mirë në botë

Kush rrezikon më shumë nga Kanceri i Gjirit?

By | 2017-09-18T15:19:14+00:00 August 22nd, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kush rrezikon më shumë nga Kanceri i Gjirit?   Sipas parashikimeve, numri i rasteve të kancerit të gjirit deri në vitin 2020 do të rritet me shifra alarmante. Një në çdo tetë gra është e rrezikuar nga zhvillimi i sëmundjes në jetën e saj. Zbullimi i hershëm dhe trajtimi në mënyrën e duhur natyrale është [...]

Comments Off on Kush rrezikon më shumë nga Kanceri i Gjirit?

Tumori Stromal Gastrointestinal

By | 2017-09-24T22:48:59+00:00 August 21st, 2017|Kanceri & Tumoret|

Tumori Stromal Gastrointestinal; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Një lloj i rrallë i sarkomës që është gjetur në sistemin e tretjes, më shpesh në murin e stomakut, është tumori stromal gastrointestinal (GIST) që nuk është kanceroz, por që mund të bëhet kanceroz nëse nuk trajtohet. Në terma të përgjithshme, sa më i madh të jetë [...]

Eslihu Arabik; Lufton ulçërat, kancerin e stomakut dhe të zorrës së trashë

By | 2017-09-18T22:39:42+00:00 August 18th, 2017|Bime dhe Peme|

Eslihu Arabik; Ushqyes dhe energjik për trupin, Lufton ulçërat, kancerin e stomakut dhe zorrës së trashë   Arabisht: الإسليح العربي, المليح Anglisht: Cakile. Emri shkencor: Cakile Arabica L. Familja: Brassicaceae. Eslihu Arabik është bimë barishtore shumëvjeçare, me lartësi deri në 50 cm, me lule ngjyrë vjollcë, aromatike që çelin në pranverë, me gjethe të vogla, [...]

Comments Off on Eslihu Arabik; Lufton ulçërat, kancerin e stomakut dhe të zorrës së trashë

Vitaminat që luftojnë sëmundjet yndyrore të mëlçisë

By | 2017-09-18T14:15:54+00:00 August 18th, 2017|Hepatiti & Mëlçia|

Vitaminat që luftojnë sëmundjet yndyrore të mëlçisë Mëlçia kryen shumë funksione themelore dhe shërben si pikë themelore metabolike në trup. Ajo ruan  vitaminat dhe mineralet esenciale për t’i përdorur kur është e nevojshme. Mëlçia gjithashtu largon toksinat nga trupi, ndihmon në kurimin e sëmundjeve yndyrore të mëlçisë të cilat janë të lidhura me pirjen e [...]

Comments Off on Vitaminat që luftojnë sëmundjet yndyrore të mëlçisë

Gjëmbi i butë

By | 2017-09-18T22:39:51+00:00 August 17th, 2017|Bime dhe Peme|

Gjëmbi i butë   Arabisht: الأقنثا الناعمة Anglisht: Bear's breeches, oyster plant. Emri shkencor: Acanthus mollis L. Familja: Acanthaceae. Gjëmbi i butë është bimë barishtore shumëvjeçare, me lartësi 30- 80cm, me lule të rregulluara në tufa dhe me ngjyrë të bardhë, rozë, vjollcë dhe blu. Frutet janë vezak dhe përmbajnë 3-4 fara të mëdha e [...]

Comments Off on Gjëmbi i butë

7 sëmundje që shkaktohen nga trishtimi ekstrem

By | 2017-08-15T21:53:38+00:00 August 15th, 2017|Emocionale & Shpirtërore|

7 sëmundje që shkaktohen nga trishtimi ekstrem; Si ta trajtoni trishtimin në mënyrë natyrale Hidhërimi cilësohet si dhimbje emocionale, mërzitje dhe dëshpërim. Disa mund ta përjetojnë lehtë, por për disa njerëz mund të jetë shumë më serioze. Studimet e fundit kanë zbuluar se mërzitja e rëndë mund të shkaktojë vdekjen. Kjo është e vërtetë. Njeriu [...]

Comments Off on 7 sëmundje që shkaktohen nga trishtimi ekstrem

Labisia pumila; Mbështetës natyral i shëndetit të grave

By | 2017-09-18T22:39:59+00:00 August 14th, 2017|Bime dhe Peme|

Labisia pumila; Mbështetës natyral i shëndetit të grave   Arabisht: ابيس Anglisht: Selusoh Fatimah, pokok pinggang Emri shkencor: Labisia pumila L. Famija: Primulaceae. Labisia është bimë barishtore shumëvjeçare, me lartësi 40 cm, me gjethe në formë eliptike-heshtake. Ana e sipërme e gjethes është e gjelbër e errët, kurse ana e poshtme është e kuqe-vjollcë, me [...]

Comments Off on Labisia pumila; Mbështetës natyral i shëndetit të grave

5 ushqime artificiale shumë popullore që dëmtojnë fëmijët

By | 2017-08-13T22:10:53+00:00 August 13th, 2017|Ushqimi|

5 ushqime artificiale shumë popullore të fëmijëve që dëmtojnë sistemin imun, shkaktojnë ADHD dhe sëmundje tumorale Markat e njohura të ushqimit të shpejtë synojnë një target të vogël por të shtrenjtë për ne - fëmijët tanë. Po, ato ushqime janë plot me ngjyra, sheqer dhe shije artificiale, për t’i bërë fëmijët që t’i kërkojnë më [...]

Comments Off on 5 ushqime artificiale shumë popullore që dëmtojnë fëmijët

9 Sëmundje autoimune që ndikojnë në pamjen tuaj

By | 2017-08-13T00:48:07+00:00 August 13th, 2017|Autoimune & Gjenetike|

9 Sëmundje autoimune që ndikojnë pamjen tuaj Sëmundjet autoimmune përfshijnë një gamë të gjerë sëmundjesh, që janë kronike dhe përparojnë me simptoma të njëpasnjëshme. Një sëmundje autoimune zhvillohet kur sistemi imunitar, i cili ka për qëllim mbrojtjen e organizmit nga gjithçka e huaj, sulmon me anë të qelizave limfocite B dhe T, qelizat e shëndosha [...]

Comments Off on 9 Sëmundje autoimune që ndikojnë në pamjen tuaj

Pickimi dhe thumbimi i insekteve

By | 2017-08-12T15:07:29+00:00 August 12th, 2017|Te ndryshme|

Pickimi dhe thumbimi i insekteve   Pickimet dhe thumbimet e insekteve janë të zakonshme dhe zakonisht shkaktojnë vetëm acarim të vogël. Megjithatë, disa pickime mund të jenë të dhimbshme dhe të shkaktojnë një reaksion serioz alergjik. Insektet që pickojnë përfshijnë: harrjet, mushkonjat, pleshtat, çimkat dhe megjithëse jo saktësisht insekte: merimangat, morrat e bimëve dhe akrepat, [...]

Comments Off on Pickimi dhe thumbimi i insekteve

Stellaria media, bimë e pasur me lëndë kuruese

By | 2017-09-18T22:40:11+00:00 August 12th, 2017|Bime dhe Peme|

Stellaria media, bimë e pasur me lëndë kuruese   Arabisht: حشيشة القزاز Anglisht: Chickenwort, craches, maruns. Emri shkencor: Stellaria media L. Familja: Caryophyllaceae. Stellaria është bimë barishtore njëvjeçare, me gjatësi 40 cm, me gjethe ovale  e të kundërta, me lule të bardha me pesë petale, që mbyllen gjatë natës ose kur qielli është me re. [...]

Comments Off on Stellaria media, bimë e pasur me lëndë kuruese

Polygala, bima më e mirë për trurin

By | 2017-09-18T22:40:19+00:00 August 11th, 2017|Bime dhe Peme|

Polygala, bima më e mirë për trurin   Arabisht: المُغْزِرَة. Anglisht: Milkworts or snakeroots. Emri shkencor: Polygala tenuifolia L. Familja: Polygalaceae. Polygala është bimë shumëvjeçare, me kërcell të butë, të rrumbullakët, me gjethe alternative ose të shpërndara, dhe gjithashtu të lëmuara, me një sipërfaqe të gjelbër të ndritshme, me lule blu të cilat kanë aromë [...]

Comments Off on Polygala, bima më e mirë për trurin

Kanceri Testikular

By | 2017-09-24T22:48:42+00:00 August 11th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri Testikular; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kanceri testicular, ose kanceri i testiseve, është një prej kancereve më të zakonshme, që zakonisht ndikon të rinjtë ndërmjet moshave 15 dhe 44 vjeç. Llojet e ndryshme të kancerit testicular janë klasifikuar nga lloji i qelizave ku kanceri fillon të zhvillohet; forma më e zakonshme e kancerit testicular [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!