Multiple Skleroza, sëmundja që vjen papritur; Simptomat, Shkaqet, Moshat e prekura, Trajtimi natyral

 

Multiple Sklerosis është sëmundje autoimune, që atakon sistemin nervor qëndror (truri dhe palca kurrizore), e cila paraqitet me ankesa dhe dhimbje të ndryshme, të cilat vijnë kohë pas kohe.

Normalisht sistemi imun e mbron organizmin nga faktorët e jashtëm si viruset, bakteret dhe tjera, ose faktorët e brendshëm si qelizat tumorale. Në rastin me MS, sistemi imun sulmon fijet e veta nervore.

Simptomat e MS

– Vështirësi në ecje.

– Lodhje (edhe në zhvillimin e punëve të zakonshme).

– Shqetësime të shikimit.

– Shqetësime të ndjeshmërisë.

–  Probleme të ekuilibrit dhe koordinimit motor (marrje mendësh, ataksia, dridhje).

– Dhimbje kronike.

– Spasticitet (dhimbje muskulare,tension i ulët muskular me kontraktura të dhimbshme tëkrahëve dhe këmbëve).

– Depresion.

– Probleme të lidhura me funksionet seksuale.

– Shqetësime të fshikzës së urinës (inkontinenca).

– Shqetësime intestinale (stipsi).

– Shqetësime të gjuhës (disartria).

– Shqetësime konjitive (probleme të memories dhe përqëndrimit).

Në raste të shpeshta këto ankesa kalojnë vetvetiu pas një kohe por edhe mund të mbesin, dhe në këtë rast ndodh sëmundja e MS.

Shkaku i MS

Si shkaktar i kësaj sëmundje merret dëmtimi i pjesshëm i Myelins-it, një lloj membrane e paraqitur në shumë pjesë të sistemit nervor, e cila e izolon nervin për bartjen e ushqimit gjegjësisht për përcjelljen e nevojshme të sinjalit nervor. Në raste kur dëmtimet janë më të thella d.m.th e kanë prekur edhe vetë nervin, atëherë ato dëmtime mbesin edhe përkundër ripërtëritjes së membranës (Myelinës).

Shkenctarët nuk kanë arritur të zbulojnë një faktor të vërtetë por sipas studimeve ata mendojnë se faktorët që  mund të ndikojnë  në shfaqjen e kësaj sëmundjeje janë:

– Sëmundje e mëparshme, si Diabeti.

– Mund të futen edhe në mënyrë virale.

– Mungesa e vitaminave B, të cilat ndikojnë drejtpërdrejt në tru.

– Stresi.

– Po të tjera raste kemi edhe ato të natyrave vaskulare dhe kjo ndodh tek ata persona që vuajnë nga hipertonitë e zgjatura dhe bëjnë atake ishemike të përsëritura, që janë të predispozuar të preken nga këto demenca.

– Faktorë të tjerë që ndikojnë janë natyrat reumatizmale.

Pra, shkaqet janë të shumta, që mund të vijnë nga një sëmundje bazë dhe të tjerat janë sekondare.
Shkencëtarët thonë se (MS) skleroza e shumëfishtë nuk duket se trashëgohet nga prindi tek fëmija, por megjithatë ndonjëherë ajo prek pjesëtarë të së njëjtës familje.

Moshat e prekura

Çdo njeri mund të preket nga MS.
Multiple Skleroza e prekë njeriun më së tepërmi ndërmjet moshës 20 dhe 40 vjeç. Nga kjo sëmundje vuajnë më shumë femrat se meshkujt.

A mund të parandalohet?

Parandalimi i kësaj sëmundjeje nuk është i mundshëm. Mirëpo jeta e lumtur dhe dëshira për jetë bëjnë çudira.
Në raste dyshimi duhet bërë analiza neurologjike (kontrollimin e membranës). Në bazë të matjes së sasisë së ujit në tru, shpesh mund të nxirret përfundimi nëse vuan personi me ankesa nga kjo sëmundje. Nganjëherë është i nevojshëm edhe një fotografim me rëntgen i një shtrese apo një EEG.

Lexo gjithashtu

Kura bimore për Pacientët me Multiple Sclerosis

The herbal treatments for Autoimune Disorders

The most effective and promising natural professional treatment for all patients with autoimmune, motoric, neurological and genetic diseases, including: Multiple Sclerosis (MS), ALS, Lower motor neuron (LMN) syndrome, Rheumatoid Arthritis, Hashimoto's Thyroiditis, Lupus, Hepatitis Autoimmune, Type 1 Diabetes, Autoimmune Hemolytic Anemia, Cerebral Palsy, Muscular Dystrophy, Friedreich Ataxia, Cerebellar Ataxia, Epilepsy, Sjwgren Syndrome, Gilbert Syndrome, Maffucci Syndrome, Bipolar Disorder, ADHD, Cystic Fibrosis, Urticaria / Hives, Branchio-oto-renal (BOR) syndrome, etc.

Our cures are completely with wild desert plants studied in different parts of the modernized world, successfully tested in hundreds of patients with different types of autoimmune diseases, and are completely safe, very effective and without any side effects.

You can find the detailed cures of each of the autoimmune diseases in detail by clicking on the photos below or on the name of each product.

Kurat bimore profesionale për Sëmundjet Autoimune - Shqip

Trajtimi natyral profesional më efektiv dhe më shpresëdhënës për të gjithë pacientët me sëmundje autoimmune, motorike, nervore dhe gjenetike, duke përfshirë: Multiple Sclerosis (MS), ALS, Lower motor neuron (LMN) syndrome, Artriti Reumatoid, Tiroiditi Hashimoto, Lupus, Hepatiti Autoimun, Diabeti Tip 1, Anemia Hemolitike Autoimune, Paraliza Cerebrale, Distrofia Muskulare, Friedreich Ataxia, Cerebellar Ataxia, Epilepsia, Sindromi Sjwgren, Sindromi Gilbert, Maffucci Syndrome, Bipolar Disorder, Fibroza Cistike, Urtikaria/Hives, Branchio-oto-renal (BOR) syndrome, etj.

Kurat tona janë krejtësisht me bimë të egra shkretinore të studiuara në vende të ndryshme të botës së modernizuar, të provuara me sukses në qindra pacientë me lloje të ndryshme të sëmundjeve autoimmune, dhe janë krejtësisht të sigurta, shumë efektive dhe pa asnjë lloj efekti anësor.

Kurat përbërëse të secilës prej sëmundjeve autoimune i gjeni të detajuara duke klikuar mbi fotot e mëposhtme apo mbi emrin e secilit ilac.