Monsonia Nivea; për Zemrën, gjakun, diabetin, tumorin e trurit dhe mitrës …

Arabisht:  الدهمة العربية

Anglisht: Monsonia

Emri shkencor:  Monsonia nivea (Decne.) Decne. ex Webb

Familja: Geraniaceae

Monsonia nivea është bimë njëvjeçare që rritet deri në 0,5 m, edhe pse zakonisht më e shkurtër. Kërcelli është pak drunor në bazë, dhe i mbuluar me qime shumë të shkurtëra me majë midis kërcellëve. Me gjethe të valëzuara, të ngushta, të zgjatura ose eliptike. Marzhet janë të dhëmbëzuar në mënyrë të parregullt me ​​baza kuneate. Lulet janë të purpurta në blu, ose rrallë të bardha ose të verdha. Frutat mbahen të ngritura, të gjata 50-90 mm.

M. nivea është e shpërndarë gjerësisht në rajonin e Afrikës Jugore dhe Gadishullin Arabik. M. nivea është përdorur tradicionalisht për mosfunksionim të ereksionit dhe për rritjen e epshit. Informacione të mëtejshme nga praktikuesit tradicionalë tregojnë se përdoret si stimulues seksual dhe pastrues i gjakut. Spekulohet se është bima e njohur si ‘Speciale’ e përdorur nga disa anëtarë si pastrues gjaku, përdoret gjithashtu për të trajtuar gjendje mjekësore si urth, antraks, diarre, etj.

Tradicionalisht përdoret për të pastruar gjakun dhe për të rritur performancën seksuale. Kjo bimë është jashtëzakonisht e dobishme për burrat dhe gratë. Ndihmon edhe njerëzit me probleme të zemrës.

Pjesët që përdoren: Rrënjët, kërcelli, gjethet, lulet, farat.

Dobitë mjekësore të Monsonia nivea

– Pastron gjakun dhe enët e gjakut.

– Pastron gjakun nga yndyrat dhe viruset.

– Mbështet shëndetin e zemrës.

– Forcon muskujt e zemrës.

– Nxit qarkullim të shëndetshëm të gjakut.

– Parandalon trompozat dhe ndihmon në trajtimin e venave të fryra.

– Forcon memorien dhe parandalon mpiksjet e gjakut.

– Ndihmon për trajtimin e kancerit të trurit dhe mitrës.

– Ndihmon në trajtimin e diabetit dhe stimulon presion normal të gjakut.

– Rrit performancën seksuale; është jashtëzakonisht e dobishme për burrat dhe gratë.

Shënim!

– Bima është e sigurtë në përdorim, dhe nuk ka efekte anësore.