Mjekët refuzojnë të promovojnë ndryshime të shëndetshme të jetës për të mbijetuarit e kanceritzbulon një studim tronditës

 

Një studim i fundit zbuloi se si disa mjekë nuk arrijnë të inkurajojnë të mbijetuarit e kancerit të ndjekin një mënyrë jetese të shëndetshme.

Studiuesit nga Universiteti Northëestern, Hoëard University dhe University of Miami thonë se specialistët e kancerit kanë frikë nga mbijetesat dërrmuese dhe shqetësuese të kancerit, edhe pse e dinë që pacientët e tyre duhet të bëjnë ndryshime të shëndetshme të jetesës edhe pasi të kenë mundur kancerin.

Specialistët e kancerit nuk promovojnë mënyrë jetese të shëndetshme

Të mbijetuarit e kancerit kanë një rrezik më të lartë të sëmundjeve kardiovaskulare. Për këtë arsye, mjekët këshillohen të inkurajojnë pacientët të ndjekin mënyra të shëndetshme jetese për të mbrojtur shëndetin e tyre afatgjatë. Megjithatë, para studimit, respektimi i mjekëve ndaj këtij udhëzimi ishte i paqartë.

Për të hetuar, studiuesit anketuan 30 mjekë të kujdesit parësor, 30 specialistë të kancerit dhe 31 urologë, gjinekologë dhe dermatologë që trajtojnë respektivisht të mbijetuarit e kancerit të prostatës, kancerit të gjirit dhe melanomës. Për më tepër, intervista u zhvilluan me 12 onkologë të cilëve u është dërguar studimi.

Ekipi zbuloi se vetëm 26.7% e specialistëve të kancerit dhe 9.7% e specialistëve të tjerë raportuan që promovojnë ndryshime të shëndetshme të jetesës, të tilla si ngrënia e një diete të shëndetshme dhe lënia e duhanit. Ndërkohë, 90% e mjekëve të kujdesit parësor thanë se i dhanë ato rekomandime.

Specialistët e kancerit thanë se kishin frikë se promovimi i ndryshimeve të shëndetshme të jetesës do të ishte shumë për pacientët. Shumica e tyre besuan se të paktën gjysma e të mbijetuarve të kancerit do të merrnin ilaçet e tyre siç duhet për të parandaluar përsëritjen e kancerit. Sidoqoftë, ata besuan se pacientët e tyre nuk do të merrnin më ilaçet e tyre, nëse do të përpiqeshin të humbnin peshë.

Ata gjithashtu thanë se u mungonte koha dhe trajnimi për t’u bërë pacientëve rekomandime jetese dhe ushqyese.

Edhe pse onkologët besojnë qartë se të mbijetuarit e kancerit duhet të miratojnë një mënyrë jetese të shëndetshme, ata nuk kanë kohë për të adresuar më shumë sesa kujdesin ndaj kancerit”, thotë autori kryesor Tammy Stump, i Institutit të Mjekësisë në Universitetin Northëestern Feinberg.

Studiuesit besojnë se mbështetja e shëndetit të jetesës sigurohet më së miri si pjesë e kujdesit të integruar për mbijetesën, të ofruar nga ekspertë të trajnuar në të ushqyerit, aktivitetin fizik dhe trajnimin e sjelljes. Specialistët e kancerit mund të kontribuojnë në zhvillimin e një programi të shëndetshëm jetese që plotëson nevojat specifike të të mbijetuarve të kancerit.

Studentëve të mjekësisë u mungon trajnimi në këshillimin e të ushqyerit

Një studim tjetër, i botuar në Lancet, zbuloi se ushqimi nuk është mjaft i integruar në edukimin mjekësor në të gjithë botën. Studiuesit shqyrtuan 24 studime nga disa vende që vlerësuan njohuritë, qëndrimet, aftësitë ose besimin në kujdesin ushqyes të studentëve të diplomuar së fundmi ose aktual të mjekësisë.

Rishikimi vuri në dukje se studentët e mjekësisë dëshironin të zhvillonin aftësitë e tyre në kujdesin ushqyes, por perceptuan që arsimimi i tyre nuk i pajisi ata për të arritur atë qëllim. Studentët shpjeguan se ushqimi ishte i pa priorizuar në kurrikulë, pasi anëtarët e fakultetit nuk kishin interes dhe ekspertizë në edukimin e të ushqyerit. Për më tepër, ata thanë se kishte vetëm disa shembuj të këshillimit të ushqyerjes gjatë viteve klinike për të shërbyer si model.

Disa nga studimet e rishikuara treguan gjithashtu se studentëve në mënyrë të njëtrajtshme u mungonte njohuria e kërkuar e të ushqyerit, me gjysmën e studentëve të mjekësisë që  dështuan në test në një studim. Ndërsa kishte disa iniciativa kurrikulare, shumica e tyre u përdorën në mënyrë oportuniste si një aktivitet i vetëm, në vend se të integruar në kurrikulën mjekësore.

Studiuesit thanë se gjendja aktuale e arsimit të ushqimit ka të ngjarë të ndikojë në standardin e kujdesit të ofruar për pacientët. Ata nënvizuan rëndësinë e angazhimeve institucionale për ta bërë arsimin e ushqyerjes të detyrueshëm në trajnimin mjekësor dhe krijimin e standardeve të njohurive të ushqimit.

Çdo vit, rreth 11 milion vdekje mund t’i atribuohen dietës së dobët, duke e bërë atë një nga faktorët kryesorë të rrezikut për vdekje në të gjithë botën. Shumë vende rekomandojnë zbatimin e njohurive ushqyese në praktikë për të menaxhuar sëmundje kronike të lidhura me stilin e jetës dhe kushte të tjera të lidhura me dietën.

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Për më shumë se një dekadë, ne kemi ndihmuar një numër të madh pacientësh me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Në fakt, shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale moderne apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit, të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të, në ngrohtësinë familjare, mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj, trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient, kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmerren udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe bimore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!